Ελλάδα

Χαραλαμπόπουλος στον ΣΠΟΡ FM: «Κάναμε όλοι το κάτι παραπάνω»

Η κατάκτηση του χρυσού ευρωπαϊκού μεταλλίου ήταν μια δικαίωση για την υπέρβαση που έκαναν όλοι οι παίκτες της εθνικής ομάδας, σύμφωνα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Αποτέλεσμα της υπέρβασης και της τεράστιας προσπάθειας που κατέβαλαν οι Έλληνες παίκτες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, σύμφωνα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Ο 20χρονος πρωταθλητής Ευρώπης βρέθηκε στο στούντιο του ΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή των Τόλη Κοτζιά και Μιχάλη Λεάνη όπου αναφέρθηκε στην τεράστια επιτυχία που πέτυχαν οι διεθνείς παίκτες, λέγοντας πως όλα τα παιδιά κατάφεραν να κάνουν το κάτι παραπάνω και πως σημαντικό ρόλο έπαιξε η καλή προετοιμασία.

Παράλληλα, για το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να δείξει σε συλλογικό επίπεδο τις πραγματικές του ικανότητες σχολίασε πως μπορεί να έχει πάρει ευκαιρίες στον Παναθηναϊκό, ωστόσο αυτές του έχουν δοθεί με τον λάθος τρόπο και πως σημασία στην Ελλάδα έχει να φέρνεις το αποτέλεσμα και όποιος το κάνει είναι αυτός που θα παίζει.

Τέλος αποκάλυψε πως η θέση που προτιμά να παίζει είναι ως «τριάρι» ενώ μίλησε και για τα στοιχεία του παιχνιδιού του που χρήζουν βελτίωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου:
«Όλα τα παιδιά προσπάθησαν. Ακόμα και ο Καρράς που έπαιξε για πρώτη φορά, κάλυψε το κενό του Παπαγιάννη. Και ο Βασίλης ο Χρηστίδης το ίδιο. Κάναμε το κάτι παραπάνω όλοι μας».

Για το ότι η εθνική έβγαλε μεγάλη ομαδικότητα:
«Έπαιξε ρόλο η καλή προετοιμασία και τα φιλικά παιχνίδια που δώσαμε. Βάλαμε τα παιδιά που δεν είχαν τόσες εμπειρίες στο κλίμα που έπρεπε. Παράδειγμα τον Θοδωρή(σ.σ. Καρρά) το γεγονός αυτό τον βοήθησε πάρα πολύ. Κατάλαβε τα λάθη του και βελτίωσε ότι χρειαζόταν».

Για το αν το χρυσό κρίθηκε με την Λιθουανία:
«Σε εκείνο το ματς το πιστέψαμε παραπάνω. Μπήκαν και τα μεγάλα σουτ. Άλλαξε η νοοτροπία. Αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες».

Για το ότι δεν έχει καταφέρει να δείξει τις πραγματικές του ικανότητες:
«Όλα είναι θέμα αποτελέσματος. Αυτός που φέρνει το αποτέλεσμα παίζει. Και σε αυτό φταίει και ο κόσμος. Ευκαιρίες έχω πάρει ωστόσο δεν νομίζω ότι της έχω πάρει με τον σωστό τρόπο».

Για την θέση που προτιμά να παίζει:
«Προσωπικά μου αρέσει και μου ταιριάζει περισσότερο να αγωνίζομαι ως τρία. Μου αρέσει να βάζω την μπάλα κάτω, να στήνω πικ εν ρολ. Ως τριάρι έχεις περισσότερες ελευθερίες και είναι κάτι που το προτιμώ».

Για το ότι μοιάζει να φοβάται όταν παίζει με τον Παναθηναϊκό:
«Δεν νομίζω ότι φοβάμαι. Είναι διαφορετικό να παίζει για την εθνική και άλλο να παίζεις για τον Παναθηναϊκό».

Για την πρώτη του επαφή με τον Παναθηναϊκό:
«Ήμουν στην Νάουσα. Ήρθε ο πατέρας μου και μου είπε πως ο Παναθηναϊκός με θέλει. Δεν το σκέφτηκα και πολύ και υπέγραψα».

Για τα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσει στο παιχνίδι του:
«Θεωρώ πως έχω βελτιωθεί πολύ στα πόδια. Πρέπει να γίνω πιο σταθερός σουτέρ και να σουτάρω με την ίδια συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Το δεξί μου ντράιβ θέλει βελτίωση επίσης».

Για το ποιος είναι ο πιο απρόοπτος παίκτης στην εθνική:
«Ο Μουράτος είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Ο Μιλιεντίγιεβιτς μπορεί να πάρει ένα σουτ από το πουθενά. Ο Δίπλαρος το ίδιο. Αυτοί οι τρεις νομίζω».

Για τον Αντώνη Κόνιαρη:
«Δεν τον είχα για τόσο καλό σουτέρ. Έκανε πολλά πράγματα μέσα στο ματς, ωστόσο δεν ήταν σουτέρ. Η φετινή χρονιά στον ΠΑΟΚ τον βοήθησε πάρα πολύ».

Για την συζήτηση σχετικά με την συμμετοχή των επτά ξένων στο νέο πρωτάθλημα:
«Δεν είναι άδικο μόνο για εμάς τους νέους παίκτες αυτό. Είναι για όλους τους Έλληνες αθλητές».

Για το αν θα άλλαζε κάτι στην μέχρι τώρα καριέρα του:
«Δεν θα άλλαζα τίποτα. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο».

Για την πορεία της Εθνικής Ανδρών στο ερχόμενο Ευρωμπάσκετ:
«Είναι νωρίς ακόμα. Έχουμε δυνατότητες, έχουμε πολλούς καλούς παίκτες. Μπορούμε να το πάρουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x