Ελλάδα

Χήνας στον ΣΠΟΡ FM: «Και η ΑΕΚ έχει παράπονα από τη διαιτησία, αλλά δεν το κάνουμε θέμα»

Στην προσωπικότητα των παικτών της ΑΕΚ για τη νίκη επί του Ρεθύμνου αναφέρθηκε στον ΣΠΟΡ FM ο τιμ μάνατζερ της Ένωσης, Γιώργος Χήνας, που μίλησε και για τη διαιτησία.

Εντύπωση προκαλεί στους ανθρώπους της ΑΕΚ η γκρίνια που υπάρχει από κάποιες ομάδες για τη διαιτησία, όπως ανέφερε ο τιμ μάνατζερ της Ένωσης, Γιώργος Χήνας, που μίλησε στον ΣΠΟΡ FM και στους Σταύρο Χονδροθύμιο, Νίκο Ζέρβα και Γιώργο Πετρίδη.

Παράλληλα, τόνισε πως και στους «κιτρινόμαυρους» υπάρχουν παράπονα, αλλά δεν το κάνουν θέμα, ενώ μίλησε για τα ζητήματα της ΕΟΚ, του BCL και των κρίσιμων αναμετρήσεων με τη Βόννη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM ο Γιώργος Χήνας:
- Για τη νίκη κόντρα στο Ρέθυμνο:
«Ήταν καθαρά θέμα προσωπικότητας που δεν παράτησαν ποτέ το ματς. Είναι από αυτές τις νίκες που αξίζουν διπλάσια από τις άλλες γιατί τα παιδιά έδειξαν ότι έχουν υπομονή και επιμονή».

- Για το ματς με τη Βόννη: «Σημαντικό το ματς με τη Βόννη, αλλά δεν μπορούμε να κοιτάξουμε πέραν του αυριανού αγώνα. Είναι δύσκολη η δουλειά και των παικτών και του προπονητή ειδικά με τις επιστροφές. Θα είμαστε όμως συγκεντρωμένοι και θα είμαστε όπως πρέπει».

- Για τους στόχους της ΑΕΚ: «Όταν έχεις ζήσει την ΑΕΚ στη Β’ Εθνική δεν φαντάζεσαι τέτοιες επιτυχίες τόσο νωρίς. Τέσσερις τίτλοι σε δύο χρόνια, είναι κάτι που δεν μπορείς να το σχεδιάσεις. Η ΑΕΚ όμως είναι μεγάλη ομάδα και υπάρχει δίψα για ακόμα περισσότερα. Στόχος μας είναι να μπούμε στην Ευρώπη στο Final Four και στην Ελλάδα να κλείσουμε τη δεύτερη θέση στη κανονική διάρκεια και πρέπει να είμαστε ανταγωνιστική. Για να είμαστε ρεαλιστές είναι δύσκολο σε μια σειρά αγώνων να χτυπήσουμε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός».

- Για τη διαιτησία: «Μας κάνει εντύπωση η γκρίνια για τη διαιτησία. Το μπάσκετ είναι περίπλοκο άθλημα, υπάρχει εξέλιξη μέσα σε σαράντα λεπτά. Καλό θα ήταν να δούμε συνολικά τα παιχνίδια. Και η ΑΕΚ έχει παράπονα από τη διαιτησία αλλά δεν βγήκαμε να κάνουμε θέμα. Προχθές το Ρέθυμνο, ξέφυγε με δέκα πόντους με καθαρά διαιτητικά λάθη. Όλη η Ελλάδα είδε ότι δίκαια κατακτήσαμε το Κύπελλο. Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα. Πρέπει στο μπάσκετ να μπουν φρέσκα μυαλά. Στην Ευρώπη τα πρόσωπα είναι νέοι άνθρωποι, μεγάλοι αθλητές, προσωπικότητες και πρέπει να κάνει και η Ελλάδα το επόμενο βήμα».

- Για τις εκλογές της ΕΟΚ: «Κάθε υποψηφιότητα που θέλει να προσφέρει στο μπάσκετ είναι σεβαστή. Είναι πρώιμο να μιλήσουμε, αλλά όσοι έχουν προθυμοποιηθεί να κατέβουν στις εκλογές φαίνεται πως θέλουν να βοηθήσουν το μπάσκετ».

- Για τους παίκτες του ρόστερ της ΑΕΚ: «Όσο αυξάνονται οι επιτυχίες, είναι πιο εύκολο να προσεγγίσεις προσωπικότητες. Η ΑΕΚ όμως είναι ένα κλαμπ με πίεση και πρέπει ο παίκτης να το ξέρει αυτό. Δεν γίνεται η ομάδα κάθε χρόνο που διεκδικεί πράγματα να μην έχει μεγάλες προσωπικότητες. Δεν τίθεται για κάποιους παίκτες θέμα ηλικίας, αφού η εμπειρία τους είναι τεράστια και την χρειάζεται η ομάδα».

- Για το Basketball Champions League: «Να πούμε ότι είχαμε πει εδώ και καιρό ότι θα γίνουν αλλαγές. Βασικό είναι να έρθουν καλές ομάδες για να πλησιάσει την Ευρωλίγκα. Το ότι θα αυξηθούν τα έσοδα είναι σημαντικό, αλλά θα πρέπει να μπουν καλές ομάδες. Θα δείτε ότι το καλοκαίρι θα γίνουν καλές... μεταγραφές ομάδων».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x