Γενικά

Ζαγκλής: «Έχουμε μεγάλες προσδοκίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο»

Ο γενικός γραμματέας της FIBA βρίσκεται στο Ηράκλειο για την τελευταία μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου U19.

Ο Ανδρέας Ζαγκλής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το Παγκόσμιο Κύπελλο U19 και την αισιοδοξία του για εκείνο των Ανδρών που θα γίνει στην Κίνα.

«Είναι μια πολύ σημαντική η διοργάνωση αυτή για τη FIBA. Θέλουμε τα παιδιά αυτά για να δίνουν πολλά παιχνίδια, κάτι που θα τα βοηθήσει στην καριέρα τους, τόσο με τις μεγάλες εθνικές ομάδες, όσο και με τους συλλόγους τους. Το επίπεδο μάς ικανοποιεί. Το δίλημμα για τις ομάδες είναι πάντα αποτέλεσμα ή παραγωγή παικτών. Από αυτή τη διοργάνωση έχουν περάσει τα μεγαλύτερα αστέρια, από τον Στεφ Κάρι μέχρι τον Τζέισον Τέιτουμ και από τον Γιόνας Βαλαντσιούνας μέχρι τον Μίλος Τεόντοσιτς», τόνισε ο γενικός γραμματέας της FIBA.

«Το κλίμα των εκλογών δεν βοήθησε για να υπάρχει πάρα πολύς κόσμος στο γήπεδο, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορούσαμε να το ελέγξουμε. Η ΕΟΚ και το Ηράκλειο απέδειξαν ξανά πως μπορούν να φιλοξενήσουν μια μεγάλη διοργάνωση», πρόσθεσε.

Όσο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών (31/8-15/9) είπε: «Οι φίλοι μας στην Κίνα δουλεύουν σκληρά και όπως μου είπαν το μπάσκετ εκεί είναι νούμερο ένα άθλημα στη χώρα. Έχουμε πολύ μεγάλες προσδοκίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο, που περιμένουμε να είναι η κορυφαία διοργάνωση που έχει γίνει ποτέ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κι όχι μόνο θα είναι εκεί και βλέπουμε με χαρά πως πολλά μεγάλα αστέρια έχουν εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστούν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x