Ελλάδα

Ζαλγκίρις ήταν και… πάει

Δέκα μέρες μετά τον αποκλεισμό από το Final 4 της Ευρωλίγκας, ο ελλιπής Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση, νικώντας 96-77 τον ΠΑΟΚ στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Επιστροφή στις νίκες και ιδανική έναρξη της μίνι-προετοιμασίας που κάνει ενόψει των πλέι οφ του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό, που άφησε πίσω του τον αποκλεισμό από το Final 4 από την Ζαλγκίρις και προχωράει μπροστά για τον τελευταίο του στόχο φέτος.

Οι «ερυθρόλευκοι» (20-4), παίζοντας χωρίς τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη και Τιλί, νίκησαν 96-77 τον ΠΑΟΚ (15-9) στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ για την 24η αγωνιστική, με όπλο τους την άμυνα και το καλό ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα. Αυτή, ήταν η πρώτη ήττα του δικεφάλου του βορρά από τα μέσα Φεβρουαρίου και επτά σερί νίκες, τις 200 νίκες στην προπονητική του καριέρα, έφτασε ο Γιάννης Σφαιοπουλος.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Στρέλνιεκς και Παπανικολάου με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα, καλή εμφάνιση και από τους Παπαπέτρου (πρώτος σκόρερ με 21) και Ρόμπερτς. Από τον ΠΑΟΚ, προσπάθησαν οι Γκος και Κρουμπαλι, οι οποίοι πέτυχαν από 13.

Το ματς:

Με τον μέχρι χθες αμφίβολο λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, Κώστα Παπανικολάου, όχι μόνο στην δωδεκάδα, αλλά και στην πεντάδα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, που με τρίποντα (άμεσα και έμμεσα) από Ρόμπερτς, Σπανούλη και Παπανικολάου, προηγήθηκε 11-1 μετά από μόλις δυόμισι λεπτά παιχνιδιού. Τα δύο φάουλ του ΜακΛίν σε 100’’, δημιούργησαν έξτρα πρόβλημα στην πληγωμένη φροντ λάιν των «ερυθρόλευκων», που όμως με όπλο τους την διάθεση, την καλή άμυνα, τη δημιουργία του αρχηγού τους και την ευστοχία του Ρόμπε+*-ρτς, ήταν μπροστά με 22-7 στο 7’. Ο ΠΑΟΚ κάπου εκεί ανέβασε ρυθμό, βρήκε σερί 13-0 με καλάθια των Γκος και Τζόουνς, για το 25-20, στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με τους γηπεδούχους να έχουν 8 λάθη!

Η διαφορά πήγε ξανά σε διψήφιο αριθμό (40-27 στο 13’) με… δράστη για τους «ερυθρόλευκους» τον Στρέλνιεκς και συνολικά 6/8 τρίποντα. Ο δικέφαλος του βορρά δεν έπαιζε άμυνα και όταν ο Ολυμπιακός έβαλε στην εξίσωση και τον πολύ εύστοχο Παπανικολάου, το σκορ πήγε για πρώτη φορά στο +18 (45-27) δύο αγωνιστικά λεπτά αργότερα. Σε εκείνο το σημείο το ματς έχασε τον καλό ρυθμό του, ο ΠΑΟΚ βρήκε κάποια καλάθια με τον Κρουμπάλι και μείωσε, ελαφρώς, σε 53-37 στην ανάπαυλα.

Στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, Τσόχλας και Τζάκσον έδωσαν πολλές λύσεις στον ΠΑΟΚ που έκανε 10-0 σερί και μείωσε σε 53-47 στο 24’, αφού ο Ολυμπιακός είχε αρχίσει να έχει έλλειμμα ενέργειας. Ένα τρίποντο και φάουλ του Γουίλτζερ, μαζί με ένα γκολ-φάουλ του ΜακΛίν που απέφερε στους γηπεδούχους αντιθλητικό φάουλ, αλλά και τεχνική ποινή στον πάγκο του δικεφάλου του βορρά, έδωσε την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» για ένα σερί 8-0 για το 61-47 στο 26’. Με νέο… ξέσπασμα του Στρέλνιεκς και καλύτερη άμυνα από τους παίκτες του Σφαιρόπουλου, η διαφορά ξεπέρασε για πρώτη φορά τους είκοσι πόντους (73-52 στο 29’).

Παπαπέτρου και Μάντζαρης πήραν τη σκυτάλη από τους συμπαίκτες τους στο σκοράρισμα για το 82-62, έξι λεπτά πριν το φινάλε, με τον ΠΑΟΚ να μη μπορεί να επιστρέψει ξανά στο ματς και απλά να περιμένει την ολοκλήρωσή του. Η διαφορά πήγε μέχρι και το +25 (89-64), με τους «ερυθρόλευκους» να δίνουν ευκαιρίες στους Αρσενόπουλο και Τολιόπουλο, για το τελικό 96-77.

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 53-37, 73-55, 96-77.

Διαιτητές: Πουρσανίδης, Παναγιώτου, Βαρδάλος

*Στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Γιώργος Μπόγρης ένιωσε μία ενόχληση στο γόνατο (αγωνίζεται με μερική ρήξη μηνίσκου σφίγγοντας τα δόντια), αποσύρθηκε στα αποδυτήρια, αλλά επέστρεψε και αγωνίστηκε ξανά στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς η ιατρική εκτίμηση ανέφερε πως δεν υπέστη κάτι χειρότερο.

inner

inner

Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x