Ελλάδα

Ζέρβας: «Ο Μπλατ έδειξε ότι θέλει να μείνει»

Ακούστε τα όσα ανέφερε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Ζέρβας.

Την άποψη ότι ο Ντέιβιντ Μπλατ έδειξε με την γενικότερη συμπεριφορά του πως σκέφτεται την επόμενη σεζόν ως προπονητής του Ολυμπιακού εξέφρασε ο Νίκος Ζέρβας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Από εκεί και πέρα, ο ρεπόρτερ της ομάδας ανέλυσε όλα τα δεδομένα για τις υποθέσεις του Μπριαντέ Γουέμπερ και Άξελ Τουπάν, οι οποίοι αποτελούν πλέον από την ομάδα και «παρουσίασε» τον Γουίλ Τσέρι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Ζέρβας στην εκπομπή οι «Μπάσχετοι» με τον Χρήστο Ρομπόλη και τον Παναγιώτη Κεφαλά

Για την απόκτηση του Γουίλ Τσέρι: «Είναι μία απόδειξη πως όλα ήταν δρομολογημένα, ήξερε ότι δεν θα συνεχίσει ο Γουέμπερ και κινήθηκε άμεσα σε μία λύση. Έχω ακούσει γιατί πήρε παίκτη ο Ολυμπιακός. Πολύ απλά δεν βγαίνουν οι προπονήσεις. Δεν πάει για να χτυπήσει το πρωτάθλημα με τη συγκεκριμένη επιλογή… Λίγο που είδα και έψαξα, είναι μία ασφαλής επιλογή. Έχει δυνατό κορμό και βάζει το σώμα του στις διεισδύσεις και είναι καλός αμυντικός. Είχε κάποια θέματα συμπεριφορά στο ΝΒΑ και είναι μία επιλογή για να βγαίνουν οι επόμενοι αγώνες. Έτσι όπως είναι ο Ολυμπιακός, θα υπολογίζεται ο Στρέλνιεκς. Όσοι είναι στην ομάδα αντέδρασαν, έδειξαν πως έχουν ψυχούλα».

Για το θέμα του Τουπάν: «Είχε θέμα με το ρόλο του. Η συμπεριφορά του έδειχνε πως δεν μπορεί να υπολογίζεται σχεδόν καθόλου και από εκεί που ήταν πρωταγωνιστής να μην υπολογίζεται από τον προπονητή που τον επέλεξε. Εκεί του δίνω και δίκιο, δεν γίνεται να διαχειρίζεσαι έναν παίκτη. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έχει καθυστέρησε δύο μήνες, όπως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες της Ευρωλίγκας. Εκεί είπε ο Τουπάν ότι θέλει άμεσα τα χρήματα, εκεί προέκυψε άλλο πρόβλημα. Η διοίκηση ήθελε να τα βάλει σε ελληνική τράπεζα, δεν θέλησε και όπως είχε το δικαίωμα έκανε τερματισμό του συμβολαίου μονομερώς. Ο Ολυμπιακός ισχυρίζεται ότι έπρεπε να είναι χθες στο γήπεδο και να παίξει στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ανέφερα πως απλά άλλαξε η συμπεριφορά του παίκτη. Ο Μιλουτίνοφ και ο Λεντέι είναι δύο-τρεις μήνες πίσω. Επειδή έχουμε μπει σε μία διαδικασία σύγκρισης, υπάρχουν και Έλληνες αθλητές που είναι αρκετούς μήνες απλήρωτοι. Είναι απόλυτα δεκτό η επιθυμία του κάθε παίκτη, θα μπορούσε να περιμένει και σου εξηγεί την Παρασκευή η διοίκηση. Εξήγησαν λεπτομερώς την κατάσταση που υπάρχει και τους εγγυήθηκαν πως δεν θα χάσουν τα χρήματά τους. Όσο περνάει ο καιρός θα πηγαίνουν καλύτερα ενόψει και της νέας σεζόν. Αυτές οι καταστάσεις που προέκυψαν ήταν δρομολογημένες. Ο Τουπάν δεν άκουσε αυτά που περίμενε, ενώ με τον Γουέμπερ είναι άλλο τελείως θέμα. Στον Ολυμπιακό έκαναν υπομονή με το θέμα του Αμερικανού, έλεγε ότι του έλειπε η οικογένεια και δεν μπορούν να συνηθίσουν πως είναι μακριά από τους ανθρώπους τους. Ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη τον Γουέμπερ, αλλά εκείνος είχε προβλήματα συμπεριφοράς. Εκείνος που εισηγήθηκε την παραχώρησή του είναι ο Μπλατ, ο άνθρωπος δηλαδή που τον έφερε».

Για το γενικότερο αγωνιστικό κομμάτι: «Είναι και ευθύνη της διοίκησης και του Μπλατ να διατηρηθεί το οικοδόμημα που είχε χτιστεί. Και ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και εκεί στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, λέγοντας πως ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τώρα θέματα και η ομάδα του τα έχει από την αρχή της σεζόν. Ο Μπόγρης μπορεί να έχει κάνει κάποια λαθάκια, αλλά είναι ένας παίκτης που έχει στηρίξει γενικότερα με τη στάση του και ο Μπλατ έχει δείξει ότι τον θέλει, χθες δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Ο Βεζένκοφ ήταν καταπληκτικός χθες και έδειξε ότι η όλη στάση του δείχνει ότι θέλει να μείνει για να παλέψει για την επόμενη σεζόν».

Για την απόφαση ενόψει των πλέι οφ της Basket League: «Είναι ξεκάθαρο ότι θα πάνε όσο το δυνατόν πιο ψηλά, υπάρχει η ΑΕΚ που δείχνει πιο δυνατά και πιο οργανωμένη. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα πάει εκεί που θα τον φτάσουν οι δυνάμεις τους. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα από τη στιγμή που έχει δύο παίκτες εκτός. Όταν αυτό το γκρουπ θα κληθεί να παίξει 5-6 αγώνες, θα προσπαθήσει να φτάσει μέχρι τον τελικό και αν δεν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά του, μπορεί να μην κατέβει».

Για το ιδιοκτησιακό: «Ήταν καλό αυτό που έγινε και ξεκαθάρισε το θέμα, όμως οι Αγγελόπουλοι δεν μπορούν να μιλήσουν αν δεν έχουν χειροπιαστά θέματα να επικοινωνήσουν. Η δική μου ενημέρωση είναι πως μένουν κανονικά και βγαίνει μία τρομερή αισιοδοξία από τους παίκτες. Στέλνουν μηνύματα ενότητας και δεν προκύπτει από πουθενά ότι αποχωρούν ή θα προχωρήσουν με κάποιον συμπαίκτη. Θα διορθώσουν τα προβλήματα για να φτάσουν την ομάδα που ήταν πριν από 2-3 χρόνια».

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x