Ελλάδα

Ζιάγκος: «Μας περιμένει μεγάλη ανηφόρα»

Ευχαριστημένος, αλλά και προσγειωμένος ενόψει της δύσκολης συνέχειας, ήταν ο Βαγγέλης Ζιάγκος μετά τη νίκη του Ρεθύμνου επί της Κύμης.

Μόνο την εικόνα του τρίτου δεκαλέπτου θα ήθελε να… πετάξει ο Βαγγέλης Ζιάγκος μετά τη νίκη του Ρεθύμνου επί της Κύμης, με τον προπονητή των Κρητικών να ήταν χαρούμενος για το ροζ φύλλο, αλλά παράλληλα προσγειωμένος ενόψει της δύσκολης συνέχειας για την ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Ζιάγκου:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά για την πολύ σημαντική νίκη. Είχαμε θέσει τρεις προτεραιότητες στο παιχνίδι μας πριν το ματς, που θεωρούσαμε πως θα είναι οι παράγοντες κλειδιά για την αποψινή νίκη. Ήταν η καθαρότητα στις αποφάσεις μας επιθετικά, η αμυντική συμπεριφορά κυρίως σε καταστάσεις ένας με έναν και στα πικ εν ρολ και το πώς θα αναχαιτίσουμε την αθλητικότητα και το επιθετικό τους ριμπάουντ. Νομίζω σε γενικές γραμμές και βάσει των αριθμών πιάσαμε τον στόχο, δεδομένου ότι δώσαμε 64 πόντους στο σύνολο. Δώσαμε μόλις 4 επιθετικά ριμπάουντ που μέχρι σήμερα μάζευε 12 και τελειώσαμε με 48% στο μακρινό σουτ, γνωρίζοντας ότι με τον τρόπο που αμύνεται η Κύμη θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο.

Μας προβληματίζει η κακή εικόνα του τρίτου δεκαλέπτου και οφείλουμε να διαγνώσουμε το πρόβλημα. Χάσαμε τον ρυθμό και τον προσανατολισμό μας μέσα στο παιχνίδι, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Αργήσαμε να προσαρμοστούμε στην άμυνα ζώνης και στις αλλαγές της Κύμης. Τελειώσαμε το ημίχρονο με 7 λάθη και 9 ασίστ, ενώ στο δεύτερο μέρος κάναμε 11 λάθη και δώσαμε 3 ασίστ. Αυτό αποτυπώνει την πραγματική εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο. Παρ’ όλα αυτά οφείλω να αναγνωρίσω στα παιδιά, γιατί σε τέτοια ματς οι τακτικές μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, το πάθος που έδειξαν. Μας περιμένει μεγάλη ανηφόρα
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x