Εurobasket 2015

Ζήσης: «Υπάρχει πίεση, αλλά δεν μας αγχώνει»

Η πιο πλήρης ομάδα θα παραταχθεί στο Ευρωμπάσκετ, όμως αυτό δεν δημιουργεί πίεση στους διεθνείς μας, όπως τόνισε ο Νίκος Ζήσης σε συνέντευξη που έδωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Τα όπλα που έχει η Εθνική ομάδα μπάσκετ ενόψει του Ευρωμπάσκετ ανέλυσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Ζήσης, τονίζοντας παράλληλα τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν.

Ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» μίλησε για τον δικό του ρόλο στην ομάδα, αλλά και για την πίεση που ασκείται, λόγω των απαιτήσεων που υπάρχουν απ’ την ομάδα ενόψει της διοργάνωσης.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή «Solo Basket» και στον Νίκο Ζέρβα:

Για την εικόνα που έχει δείξει η ομάδα μέχρι τώρα: «Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή μας. Να βελτιωθούμε σε άμυνα και επίθεση. Θα δουλέψουμε την τελευταία εβδομάδα, μέχρι να αρχίσει το τουρνουά, ώστε να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπο που μπορούμε».

Για το τι πιστεύει ότι λείπει: «Είναι θέμα του προπονητικού τιμ να δει σε ποιους τομείς χρειαζόμαστε βελτίωση. Παίξαμε έξι φιλικά τις τελευταίες μέρες, κάποια ήταν δυνατά. Σίγουρα χρειαζόμαστε βελτίωση σε κάποιους τομείς. Και στην άμυνα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Μπορούμε να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

Για το αν βασιστούν στους αιφνιδιασμού: «Η ομάδα θέλει να εκμεταλλεύεται κάθε όπλο. Υπάρχουν παίκτες στην ομάδα που έχουν έφεση στους αιφνιδιασμούς και είναι δεδομένο ότι θα το επιδιώξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Το έχουμε πει απ’ την αρχή. Είναι κάτι που συνδέεται με την αποτελεσματικότητα στην άμυνα. Την είχαμε και πέρυσι αυτή τη φιλοσοφία και θα προσπαθήσουμε να την έχουμε και τώρα».

Για το αν αγχώνει την ομάδα ότι ο πήχης έχει ανέβει ψηλά: «Δεν μας αγχώνει. Το εισπράττουμε, αλλά είναι αλήθεια. Η ομάδα είναι πλήρης. Λείπει απ’ όλους η επιτυχία. Υπάρχει πίεση αλλά δεν μας αγχώνει. Είμαστε έμπειρη ομάδα. Ακόμα και οι νεότεροι, έχουν εικόνες από υψηλό επίπεδο. Αυτή η πίεση μπορεί να λειτουργήσει θετικά για όλους και να προσπαθήσουμε να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Για τον δικό του ρόλο στην Εθνική: «Δεν ξέρω πως το βλέπουν οι απ’ έξω. Προσπαθώ να βάλω ένα λιθαράκι για να πετύχει η ομάδα. Κάποιοι παίκτες έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά πάνω απ’ όλα έχουμε μια πλήρης ομάδα, ο καθένας μπορεί να είναι σημαντικός. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχει η ομάδα. Σ’ αυτά τα τουρνουά τα πάντα μπορούν να γίνουν και ειδικά στα χιαστί. Τα έχουμε ζήσει όλα σαν Εθνική. Ελπίζουμε φέτος στα χιαστί η ομάδα να είναι στο 100% και να αποδώσει το καλύτερο μπάσκετ».

Για τους Έλληνες φιλάθλους και την ανάγκη για μια επιτυχία: «Αρκετοί παίκτες δεν παίζουν στην Ελλάδα, όμως αγαπούν πολύ τη χώρα μας. Συναισθανόμαστε τι γίνεται. Θα ήταν πολύ ωραία, όχι μόνο να δώσουμε χαρά μέσα από μια επιτυχία που λείπει σε μπασκετικό επίπεδο, αλλά και θα τονώσει έστω και προσωρινά την ψυχολογία. Θα είναι πολλαπλή χαρά για μας, να φέρουμε μια επιτυχία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x