Ακόμη μεγαλύτερος είναι ο βαθμός δυσκολίας για το Περιστέρι με τη συμμετοχή σε Α1 και Basketball Champions League παράλληλα, όπως είπε ο Ηλίας Ζούρος στο πλαίσιο της πρώτης συγκέντρωσης της ομάδας, για την έναρξη της προετοιμασίας.

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχηθώ σε όλους τους παίκτες μας να έχουν υγεία, καθώς είμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο στόχος της ομάδας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι. Ειδικά φέτος όπου ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος σε σχέση με πέρσι, καθώς θα κληθούμε να παίξουμε δυο παιχνίδια την εβδομάδα στο πρωτάθλημα και το Basketball Champions League. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι απαιτητικό και στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που υπάρχουν», δήλωσε αρχικά ο Ηλίας Ζούρος, ο οποίος αναφέρθηκε και στους φιλάθλους:

«Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας σ’ αυτή την προσπάθεια, η παρουσία του θα μας δώσει την δύναμη και την ώθηση για να τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά του ο τζένεραλ μάνατζερ του Περιστερίου, Γιώργος Πανταζόπουλος, είπε: «Ξεκινάμε μια χρονιά με πολλές φιλοδοξίες. Έχουμε κάνει τις κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας που ήθελε ο κόουτς Ζούρος, προκειμένου να εμφανιστούμε δυνατοί και τη νέα σεζόν, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις διπλές υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα και το Basketball Champions League. Εύχομαι όλα τα παιδιά να έχουν υγεία που είναι και το πρωταρχικό και να πραγματοποιήσουμε μια παρόμοια χρονιά με την περσινή. Ώστε να καθιερωθούμε στα υψηλότερα στρώματα του ελληνικού πρωταθλήματος και ταυτόχρονα να έχουμε μια καλή παρουσία στην Ευρώπη».

Το πρωί της Δευτέρας (19/8) οι παίκτες της ομάδας των δυτικών προαστίων υποβλήθηκαν στις καθιερωμένες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και το απόγευμα έκαναν την πρώτη τους προπόνηση στο «Α. Παπανδρέου». Μάλιστα, μαζί τους ήταν και ο Στίβεν Γκρέι, ο οποίος έφτασε νωρίς το πρωί από τις ΗΠΑ.