Ελλάδα

Ζούρος: «Δεν είχαμε ρυθμό και ενέργεια, σημαντική η πρόκριση στα ημιτελικά»

Στην κούραση των παικτών του Περιστερίου απέδωσε τη νίκη «θρίλερ» με τον Ήφαιστο ο Ηλίας Ζούρος μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο «Ανδρέας Παπανδρέου».

Ο τεχνικός των Περιστεριωτών τόνισε πως αντιμετώπισαν μία ομάδα που ήταν καλά στημένη και με physical game και έδειξαν χαρακτήρα. «Αποθέωσε» τους φιλάθλους που έδωσαν το «παρών» στο γήπεδο και τους συνεργάτες του και θεωρεί σημαντική την πρόκριση στα ημιτελικά μετά από 16 χρόνια και στις δυσκολίες της προετοιμασίας ενός αγώνα. Έδωσε σύνθημα για την αναμέτρηση με τη Μόρναρ για το BCL και στάθηκε στις απουσίες των Σαλούστρου, Βασιλόπουλου και Καράμπελα και στην έλλειψη χρόνου προετοιμασίας.

Αναλυτικά: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Σε μία κακή μέρα επιθετικά, πραγματικά η ομάδα έδειξε σαν να της βγαίνει η κούραση από τα παιχνίδια, χωρίς ρυθμό, χωρίς ενέργεια, απέναντι σε μία πολύ καλά στημένη ομάδα που δούλεψε μία εβδομάδα για αυτό το παιχνίδι. Μία ομάδα με πολύ καλό προπονητή που παίζει ιδιαίτερα το physical game, η ομάδα ανταπεξήλθε και νίκησε. Αυτό είναι που μετράει.

Εάν μία ομάδα κερδίζει στις κακές μέρες δείχνει χαρακτήρα. Σήμερα αυτό κάναμε. Ένα τεράστιο "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" στους φιλάθλους της ομάδας που ήρθαν σήμερα και μας συμπαραστάθηκαν, γιατί σε μία μέρα που δεν ήμασταν καλά, είχαμε τον κόσμο δίπλα μας να μας δώσει ώθηση για την πρόκριση.

Το Περιστέρι μετά από πάρα πολλά χρόνια ξαναβρίσκεται στους «4» του Κυπέλλου, άρα ήδη θα έλεγα ότι έχουμε κάνει βήμα μπροστά και περιμένουμε να δούμε την κλήρωση. Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στους συνεργάτες μου, οι οποίοι δεν σταματούν να δουλεύουν. Κάποιοι νομίζουν ότι η δουλειά είναι εύκολη. Το να προλαβαίνεις να ετοιμάσεις τον αντίπαλο, να τον αναλύσεις και να δώσεις στο ‘πιάτο’ τις λεπτομέρειες, είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Έχουμε διπλά παιχνίδια, τα παιδιά ξενυχτάνε. Είναι τέσσερις προπονητές που προσπαθούν μέρα νύχτα και δίνουν μεγάλη βοήθεια. Ευελπιστούμε τώρα η ομάδα να ξαναβρεί τον δρόμο της. Ήταν δύσκολη μέρα με ευτυχή κατάληξη.

Προχωράμε στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μόρναρ στο BCL και οι υποχρεώσεις δεν σταματάνε. Από αύριο επιστρέφουμε στη δουλειά. Έχουμε ανακατατάξεις μέσα στην ομάδα, κάτι που είναι φυσιολογικό. Ο Παναγιώτης ήταν τραυματίας, μπήκε σήμερα και ήταν καταπληκτικός, ο Σαλούστρος λείπει και κάποιοι άλλοι πρέπει να βγουν μπροστά. Ο Ζώης έλειπε καιρό, ξαναμπήκε και σιγά σιγά βρίσκει ρυθμό, ο Μορέιρα είναι ακόμα καινούργιος, έχει κάνει τρεις προπονήσεις, δεν ξέρει ακόμα τα συστήματα.

Είναι λογικό στο άθλημα, που είναι ομαδικό και χρειάζονται χημεία και αυτοματισμοί, όταν δεν υπάρχει στον σωστό αριθμό που θέλεις, να παρουσιάσεις προβλήματα. Είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη, γιατί καλώς ή κακώς κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Από την άλλη, όμως, χρειαζόμαστε δουλειά και χρόνο για να βρούμε τη χημεία, τους ρόλους και ρυθμό ως ομάδα.

Το να νικάς είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα. Φέτος, ήταν αστεία η προετοιμασία των ομάδων. Δεν είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε, γιατί το πρωτάθλημα ξεκίνησε πολύ γρήγορα και όσες ομάδες δεν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Εμείς παίζουμε διπλά παιχνίδια, κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει αυτό. Ακόμα και στην ομάδα μας δεν έχουν καταλάβει κάποιο τι σημαίνει αυτό.

Είναι διπλή ταλαιπωρία, δεν υπάρχει ρεπό, είναι ξεχασμένη λέξη. Πρέπει να δουλέψεις και να προετοιμαστείς. Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν νευρικότητα, άγχος, πίεση, μη ρυθμό ως ομάδα. Από την άλλη, να γυρίζεις ένα ματς τέτοιο... Ο Βασίλης ήταν φανταστικός, μετά τον τραυματισμό του στην Τενερίφη, για δύο ματς είχε δυσκολίες, σήμερα, όμως, μας έδωσε την ώθηση. Όπως τις προηγούμενες φορές το έκανε ο Σκούτσι Σμιθ. Άρα λοιπόν, κάθε φορά πρέπει να παρουσιάζεται κάποιος, να βοηθάει και η ομάδα να προχωράει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x