Γιώργος Ζαχαριάδης

Βελτιώνεται ο ΠΑΟΚ και βγάζει… προσωπικότητα

O Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την πιο εύκολη βραδιά του ΠΑΟΚ, το κίνητρο για να παραμείνει ψηλά και τις ανορθογραφίες που αν τυχόν «σβήσουν», θα φέρουν σπουδαίες επιτυχίες.

Σοβαρεύτηκε όσο χρειάστηκε για να δώσει απάντηση σε λογικές… λεωφορείου, μπροστά στην εστία για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας και με ομαδική δουλειά, πήρε γκολ από ποδοσφαιριστή που θέλει να τον «φτιάξει» και να του απονείμει ρόλο πρωταγωνιστή σε χρονιά πρωταθλητισμού.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Αυτό είναι το ρεζουμέ στον αγώνα με τον Αστέρα, με τον ΠΑΟΚ να βγαίνει για ένα ημίχρονο με διάθεση να αποδείξει ότι δεν διαθέτει απλά μερικές καλές μονάδες, αλλά, αυτές οι μονάδες μπορούν να συνδυαστούν και να δημιουργήσουν μια ευχάριστη ποδοσφαιρική εικόνα. Και ταυτόχρονα να μην αφήσουν τον Αστέρα να τους απειλήσει.

Με το 2-0 του πρώτου μέρους, τον Μαουρίσιο σε ρόλο ηγέτη και με τον ΠΑΟΚ να αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν, είτε εύκολα είτε δύσκολα να του κόψει βαθμούς στην άδεια Τούμπα, τέθηκε θέμα οικονομίας και διαχείρισης στο δεύτερο μέρος.

Ο Βιεϊρίνια ήταν ελκυστικός και έμοιαζε του Βιεϊρίνια του παλιού, σχεδόν της Βόλσπουργκ, κι όλοι πέρασαν μια ωραία βραδιά στο τελείωμα της αγωνιστικής, για να σηκώσουν το βλέμμα τους, στις 5 Νοεμβρίου, όταν θα πρέπει να παίξουν με την ΑΕΚ, σε μια ακόμη εκτός έδρας «οντισιόν».

Ναι, καλά το λέω… Οντισιόν του ΠΑΟΚ σε αγώνες εκτός έδρας που δεν τη… βρίσκει –τη νίκη- και ο προπονητής δεν έχει αντιληφθεί πως ακριβώς θα πρέπει να στήσει ενδεκάδα (και κυρίως πως θα κάνει αλλαγές…) για να μην του χρεώσουν και πάλι μια ήττα.

Εγώ τον δικαιολογώ. Προσπαθεί να χωρέσει σε μια ομάδα ένα σωρό ποδοσφαιριστές και είναι πολλοί, ειδικά από το κέντρο και μπροστά.

Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε γενναίες αποφάσεις για να καταλήξει σε ένα γκρουπ που θα τον οδηγήσει μέχρι το τέλος και με επιτυχία… Την αναμενόμενη, όχι τη δεύτερη ή την τρίτη θέση.

Αλλά, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

Για τον ΠΑΟΚ του… Αστέρα, η συζήτηση μοιάζει ανούσια, από τη στιγμή που η κόντρα ήταν ασθενική. Ακόμη και 1-0 να είχε προβάδισμα ο ΠΑΟΚ, δύσκολα θα μπορούσε να πάθει ζημιά. Ήταν μάλλον μια εύκολη επικράτηση κι ας μην είχε τα τέσσερα γκολ της Λαμίας.

Υ. Γ. Ο Μακ δεν είναι ο… κανονικός. Ούτε κι ο ΠΑΟΚ παίρνει πράγματα από τον Σλοβάκο, γεγονός που τον καθιστά ανορθογραφία στην γραμμή κρούσης. Κι από τον Πρίγιοβιτς, δεν περιμένουμε να σκοράρει ακατάπαυστα, αλλά, σε μια ήττα, που και πάλι θα είναι άφαντος, θα κουβεντιάζουμε γιατί δεν τον τροφοδοτούν ή γιατί δεν κινείται περισσότερο για να βρίσκεται μέσα στις φάσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x