Επικαιρότητα

Βερολίνο: Νέα έκρηξη βίας με μετανάστες σε κέντρο φιλοξενίας (video)

Μία μαζική εξέγερση στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες πρόσφυγες σε κέντρο φιλοξενίας στο Βερολίνο έθεσε σε συναγερμό τις αστυνομικές δυνάμεις της πόλης και οδήγησε σε δεκάδες συλλήψεις.

Καζάνι που βράζει είναι το Βερολίνο (αλλά και ολόκληρη η Γερμανία) σε ότι αφορά την κατάσταση των μεταναστών, με το τελευταίο επεισόδιο να αφορά την εξέγερση σε κέντρο φιλοξενίας στο εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο του Τεμπελχοφ. Η έναρξη των επεισοδίων έγινε κατά την διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού και γρήγορα πήρε διαστάσεις, με αποτέλεσμα να επέμβουν σημαντικές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας και να γίνουν αρκετές συλλήψεις.

Στο συγκεκριμένο κέντρο, φιλοξενούνται 830 πρόσφυγες και μετανάστες, από τους οποίους σύμφωνα με τις αρχές περί τους 20 με 30 ήταν αυτοί που ξεκίνησαν τα επεισόδια. Όπως παραδέχονται οι αρχές της πόλης είναι σχεδόν αναπόφευκτο μέσα σε ένα τέτοιο μικρό χώρο που βρίσκονται τόσοι νεαροί να μην γίνονται τέτοιου είδους επεισόδια.

Στο σημείο έφθασαν περί τους 100 αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν έναν άγνωστο προς το παρόν αριθμό συλλήψεων. Το περιστατικό έγινε λίγες ώρες μετά από μία αντίστοιχη έκρηξη μεταναστών στο προάστιο του Βερολίνου Σπαντάου, όπου 500 πρόσφυγες εγκατέλειψαν το κτίριο που διέμεναν μετά από βίαια επεισόδια μεταξύ τους. Όπως αναφέρουν οι αστυνομικές δυνάμεις, έσπαζαν τα παράθυρα, πέταγαν τα έπιπλα και άδειαζαν τους πυροσβεστήρες, ενώ υπήρξαν και αρκετοί τραυματισμοί.

Επεισόδια έγιναν και σε δύο ακόμα σημεία της Γερμανίας την Κυριακή, με πέντε τραυματίες Σύρους σε καταφύγιο στην Ανατολική Σαξονία, ενώ σε μία άλλη περίπτωση, στην περιοχή Κρέουζμπεργκ του Βερολίνου ένας 17χρονος τραυματίστηκε στο κεφάλι από χτύπημα ζώνης ενός άλλου πρόσφυγα.

Η γερμανική αστυνομία επιμένει ότι οι πρόσφυγες πρέπει να χωριστούν ανάλογα την θρησκεία και την χώρα προέλευσης για να μειωθούν τέτοια φαινόμενα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x