Επικαιρότητα

Βίντεο: Μεγάλη επιχείρηση στη Μαδρίτη - Τέσσερις συλλήψεις τζιχαντιστών

Ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν χτύπημα στην ισπανική πρωτεύουσα, έκαναν προπαγάνδα και στρατολογούσαν μαχητές, τους οποίους έστελναν στο Ιράκ και τη Συρία

Με απόλυτη μυστικότητα και με τον αιφνιδιασμό για σύμμαχό της, η ισπανική αστυνομία πραγματοποίησε ευρεία επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και στη Μαδρίτη, αξιοποιώντας πληροφορίες που συγκέντρωσαν ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες, για την ύπαρξη δικτύου που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν εισβολή σε διαμερίσματα, προχωρώντας στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, οι τρεις εκ των οποίων ήταν Μαροκινοί και ο ένας Ισπανός.

Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, οι τέσσερις άνδρες οργάνωναν τρομοκρατικό χτύπημα, ανταλλάσσοντας εκατοντάδες μηνύματα μεταξύ τους με σχετικό περιεχόμενο. Οι πρώτες συλλήψεις έγιναν στο Πίντο και το Σιεμποθουέλος και συνεχίστηκαν στη Μαδρίτη, όπου εικάζεται πως θα γινόταν το χτύπημα που οργάνωναν οι τέσσερις τζιχαντιστές και οι πιθανοί συνεργάτες τους, που αναζητούνται.

Όπως τόνισε στα ισπανικά ΜΜΕ ο επικεφαλής της έρευνας, έχουν εντοπιστεί μικρά γκρουπ διάσπαρτα στη χώρα, τα οποία κάνουν προπαγάνδα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους και παράλληλα, αναζητούν ευκαιρία προκειμένου να πραγματοποιήσουν χτυπήματα. Στη δράση τους, επίσης, συγκαταλέγεται η στρατολόγηση ατόμων, τα οποία στέλνονται στο Ιράκ και τη Συρία, προκειμένου να ενταχθούν στον στρατό του Ισλαμικού Κράτους και να πολεμήσουν εναντίον των δυτικών δυνάμεων. Η δράση του δικτύου χαρακτηρίστηκε «έντονη» από την ισπανική αστυνομία.

Όπως δήλωσαν επιτελείς της ισπανικής κυβέρνησης, η επιχείρηση συνεχίζεται, ενώ από το ξεκίνημα του 2016 έχουν συλληφθεί πάνω από 20 άτομα, τα οποία συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και το δίκτυο που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x