Επικαιρότητα

Βίκυ Σταμάτη, Νίκος Ζήγρας ξανά στο δικαστήριο

Συνάντηση για δύο από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα.

Στις γνώριμες αίθουσες των δικαστηρίων θα συναντηθούν την ερχόμενη Τετάρτη δύο από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα.

Πρόκειται για τη Βίκυ Σταμάτη, σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, και τον Νίκο Ζήγρα, εξάδελφο του πρώην υπουργού Αμυνας του ΠΑΣΟΚ αλλά και σφοδρό πολέμιό του. Βίκυ Σταμάτη και Νίκος Ζήγρας θα βρεθούν στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με τον εξάδελφο του πρώην υπουργού να κάθεται στο εδώλιο, κατηγορούμενος για «απλή δυσφήμιση διά του Τύπου» αλλά και για «εξύβριση διά του Τύπου» σε βάρος της συζύγου του έγκλειστου στον Κορυδαλλό πρώην υπουργού.

Τη βάση της δικαστικής αντιπαράθεσης -που θα διεξαχθεί ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από τα εξοπλιστικά με βασικό κατηγορούμενο τον Ακη Τσοχατζόπουλο- αποτελούν τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του υπό τον τίτλο «...akis gate» ο Νίκος Ζήγρας. Στο βιβλίο αυτό -αποσπάσματα του οποίου είχε προδημοσιεύσει το «ΘΕΜΑ»- εμπεριέχονταν στοιχεία για το σκάνδαλο της προμήθειας οπλικών συστημάτων και κυρίως για την τρυφηλή, σύμφωνα με τον συγγραφέα, ζωή που διήγαγαν επί σειρά ετών οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης.

Στο βιβλίο του ο εξάδελφος του πρώην υπουργού αναφέρεται διεξοδικά στα πρόσωπα του σκανδάλου, χωρίς όμως να τα κατονομάζει, κάνοντας ειδική μνεία στην «Αντουανέτα». Πρόκειται για μια γυναίκα την οποία μεταξύ άλλων ο Ν. Ζήγρας χαρακτηρίζει «σπάταλη», «γεμάτη αδυναμίες και ανασφάλειες», «αχόρταγη στις αγορές της», χωρίς να ενδιαφέρεται «αν τα λεφτά ήταν δικά της ή κλεμμένα». Μάλιστα όπως γράφει η «Αντουανέτα» είναι μια γυναίκα «που κινείται στα όρια της πορνείας, ψάχνοντας κάποιον πλούσιο να της χαρίσει ανούσιες απολαύσεις». Κατά τον Ν. Ζήγρα, «η Αντουανέτα ήθελε γκόμενο υπουργό και όχι απλό βουλευτή», ενώ «ο ...ακης δεν μπορεί να αντισταθεί στην Αντουανέτα, τη γυναίκα-αράχνη, τη γυναίκα του χάους, τη γυναίκα που μπορεί να απαριθμήσει τα πάντα και να ξεπεράσει κάθε όριο».

Με αφορμή τις αναφορές αυτές στο «...akis gate» -το οποίο το «ΘΕΜΑ» είχε προσφέρει μάλιστα στους αναγνώστες του- η Βίκυ Σταμάτη στράφηκε εναντίον του Νίκου Ζήγρα ζητώντας την ποινική του τιμωρία για αδικήματα όπως «συκοφαντική δυσφήμιση», «εξύβριση» κ.ά. Με αφορμή τη μήνυση της Βίκυς Σταμάτη διενεργήθηκε εισαγγελική έρευνα και εκδόθηκε σχετική διάταξη με την οποία ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου παραπέμπεται να δικαστεί για «απλή εξύβριση» και όχι για συκοφαντική δυσφήμιση όπως ζητούσε η σύζυγος του πρώην υπουργού.

Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην εισαγγελική διάταξη που εκδόθηκε: «Στην υπό κρίση δικογραφία δεν έχει επισυναφθεί κανένα απολύτως αποδεικτικό μέσο, από τα οποία να προκύπτει ότι τα διαλαμβανόμενα στο βιβλίο του Νίκου Ζήγρα, που αφορούν στον πρόσωπο της εγκαλούσας, τυγχάνουν ψεύδη ή αληθή. Ετσι, δεν συντρέχουν επαρκείς ενδείξεις πλήρωσης της αντικειμενικής υπόστασης του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης που απαιτεί τον ισχυρισμό ή τη διάδοση ψεύδους γεγονότος».

Η έριδα, πάντως, μεταξύ των δύο αντιδίκων μερών έχει... παρελθόν, αφού εκδηλώθηκε πριν από περίπου τρία χρόνια, σχεδόν αμέσως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των εξοπλιστικών και την απόφαση του Νίκου Ζήγρα να αλλάξει «γραμμή» και να μιλήσει για την υπόθεση αλλά και για «τα έργα και τις ημέρες» του Ακη Τσοχατζόπουλου, του οποίου υπήρξε συνεργάτης επί σειρά ετών όταν εκείνος κατείχε νευραλγικά υπουργικά πόστα.

Σε πρώτο βαθμό ο μεταμεληθείς Νίκος Ζήγρας έχει καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση των εξοπλιστικών. Το δικαστήριο, ωστόσο, έδωσε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, μετά τη χειμαρρώδη απολογία του με την οποία ουσιαστικά «έκαψε» το ζεύγος Τοχατζόπουλου αλλά και άλλους συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση.

Αντίθετα, ο Ακης Τσοχατζόπουλος καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και η Βίκυ Σταμάτη σε 12 χρόνια κάθειρξη. Και οι δύο οδηγήθηκαν στη φυλακή, με τη Βίκυ Σταμάτη να καταφέρνει την αποφυλάκισή της τον περασμένο Οκτώβριο και ενώ είχε προηγηθεί η απόδρασή της από το «Δρομοκαΐτειο» όπου κρατούνταν, αλλά και σειρά αιτήσεων με τις οποίες ζητούσε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής της.

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» με αφορμή την επικείμενη δίκη, ο κ. Στέλιος Γκαρύπης, δικηγόρος του Νίκου Ζήγρα, αναφέρει σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου και τους λόγους που ώθησαν τον εντολέα του στη συγγραφή του: «Ex ungue leonem, έλεγαν οι λατίνοι. Από τα νύχια φαίνεται το λιοντάρι. Τα νύχια των αρπακτικών του δημόσιου χρήματος ήθελε να βγάλει από το σκοτάδι το βιβλίο “…akis gate”, αποκαλύπτοντας τις λεπτομέρειες στις οποίες εκτυλίχθηκε το δράμα της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας. Το “…akis gate” γράφτηκε χωρίς κανέναν στόχο, πόσω μάλλον να εξυβρίσει ή να δυσφημίσει κάποιους, παρά μόνο την ελπίδα: την ελπίδα να αντλήσει ο αναγνώστης κάποιο όφελος από την αποκάλυψη του σκοτεινού κόσμου της διαφθοράς. Η ευχή ήταν να εκμεταλλευτεί ο αναγνώστης το βιβλίο για το καλό όλων, αφού κατανοήσει τους τρόπους με τους οποίους συμπεριφέρεται το κακό. Χάρη στο “...akis gate” οι προσεχείς μάχες με το κακό της πολιτικής δεν θα είναι οι ίδιες».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x