Επικαιρότητα

Βορειοκορεατική αντιπροσωπεία στη Σεούλ για τις προετοιμασίες της Ολυμπιάδας

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι προετοιμασίες είναι μέρος της συμμετοχής της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Αγώνες στην Πιόνγκτσανγκ.

Επταμελής βορειοκορεατική αντιπροσωπεία έφτασε σήμερα στη Σεούλ για να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις και να προετοιμάσει τη συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Φεβρουαρίου στη Νότια Κορέα.

Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής την αρχηγό ενός ποπ γυναικείου συγκροτήματος στη Βόρεια Κορέα, την Χιον Σονγκ Γουόλ, αναμενόταν αρχικά να φτάσει στη Νότια Κορέα το Σάββατο αλλά ανέβαλε την επίσκεψή της για την Κυριακή, χωρίς να αναφέρει τον λόγο.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη βορειοκορεατών αξιωματούχων στην Νότια Κορέα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι προετοιμασίες είναι μέρος της συμμετοχής της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Αγώνες στην Πιόνγκτσανγκ. Η Βόρεια Κορέα μετά τις επίσημες συνομιλίες που είχε με τη Σεούλ συμφώνησε να συμμετάσχει στους Αγώνες και να στείλει μεταξύ άλλων αθλητές, μαζορέτες και καλλιτέχνες.

Χθες η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι στους Αγώνες θα συμμετάσχουν 22 αθλητές και αθλήτριες από τη Βόρεια Κορέα και θα λάβουν μέρος σε πέντε αγωνίσματα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x