Πόλο

«Βούλιαξε» τον ΠΑΟΚ και πέρασε τελικό ο Ολυμπιακός

Άνετη πρόκριση στον τελικό του Final-4 Κυπέλλου πόλο ανδρών πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επιβλήθηκε 14-4 του ΠΑΟΚ. Αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Φουντούλης.

Ο τραυματισμός του Γιάννη Φουντούλη στον προσαγωγό επισκίασε τη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ με 14-4 στον δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης ανδρών, το Final-4 του οποίου διεξάγεται στο Καρπενήσι.

Ο αρχηγός πλέον της Εθνικής ομάδας –μετά την οριστική αποχώρηση του Χρήστου Αφρουδάκη από αυτήν- στη λήξη του πρώτου οκταλέπτου του παιχνιδιού ζήτησε ιατρική βοήθεια και τοποθετήθηκε πάγος στον προσαγωγό του, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους «ερυθρόλευκους» ενόψει του Final-6 του Champions League που είναι την επόμενη εβδομάδα (Βουδαπέστη, 25-27 Μαΐου).

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ξεδίπλωσαν την ποιότητά τους στον αγωνιστικό χώρο του δημοτικού κολυμβητήριου «Παύλος Μπακογιάννης», προσφέροντας μερικές πολύ όμορφες φάσεις στον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες.

Από το πρώτο οκτάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε διαφορά τεσσάρων γκολ (0-4), ενώ στις αρχές της δέυτερης περιόδου έκαναν το 5-0. Η αντίδραση του «δικεφάλου του βορρά» ήρθε με δύο γκολ του Σάριτς. Αρχικά με πέναλτι που κέρδισε ο Νικολαΐδης και στη συνέχεια με λόμπα έγραψε το 5-2. Όμως δύο γκολ του Γιώργου Ντόσκα στον παραπάνω έφεραν και πάλι τη διαφορά στα πέντε (7-2), με το οποίο έληξε το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα οι Πειραιώτες δεν κατέβασαν ρυθμό και συνέχισαν την πολύ πιεστική τους άμυνα και κατάφεραν να ανεβάσουν τη διαφορά μέχρι και τα έντεκα γκολ (3-14) σκοράροντας με κάθε πιθανό τρόπο (περιφέρεια, μπάσιμο, παραπάνω, φουνταριστό, κόντρα, πέναλτι). Ο ΠΑΟΚ μείωσε με τον Σάριτς στο τελικό 14-4, το οποίο αντικατοπτρίζει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 4-14 (0-4, 2-3, 0-4, 2-3)

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Καραμπέτσος, Σιώπκας, Ζάτοβιτς, Ν. Προσινικλής, Νικολαΐδης 1, Νάνος, Παπαποστόλου, Σάριτς 3, Κάτζαλης, Μουρατίδης, Τσολακούδης, Προσινικλής Π., Σιορδίλης, Βοζίκης, Λάσκαρης

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Γαλανόπουλος, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Ποντικέας, Ντόσκας 3, Μουρίκης 2, Κολόμβος 2, Γιάνοβιτς 1, Εσπανιόλ 4

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x