sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Βραδιά… σταθμός για την ΑΕΚ (video)

Σαν σήμερα, πριν από 14 χρόνια, η ΑΕΚ σε μια μαγική βραδιά και μετά από ένα συγκλονιστικό ματς ερχόταν ισόπαλη 4-4 με τη Λεβερκούζεν για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA.

Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν, πριν από ακριβώς 14 χρόνια, η ΑΕΚ βίωνε μία από τις ομορφότερες στιγμές της ευρωπαϊκής της ιστορίας. Μπορεί να μην πήρε τη νίκη στην «Μπάι Αρένα», αλλά το 4-4 απέναντι στη Λεβερκούζεν, που δύο χρόνια μετά έφτανε στον τελικό του Champions League.

Στο παιχνίδια για τον τρίτο γύρο του… πάλαι ποτέ Κυπέλλου UEFA η «Ένωση» μπήκε χωρίς φόβο απέναντι στο φαβορί. Προηγήθηκε με προβολή του Βασίλη Λάκη, είδε τους γηπεδούχους με ισάριθμες κεφαλιές του Ουλφ Κίρστεν να ανατρέπουν την κατάσταση, ισοφάρισε με όμορφο σουτ του Φερνάντο Νάβας, βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ από τον Ρόμπερτ Κόβατς, αλλά δεν κατέθεσε τα όπλα. Ο Βασίλης Τσιάρτας μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Ντέμης Νικολαΐδης και λίγο μετά σέρβιρε με βαθιά μπαλιά στον Φερνάντο Νάβας που κατέβασε με το στήθος και πριν η μπάλα προσγειωθεί την «κάρφωσε» στα δίχτυα για το 3-4.

Ο Κάρστεν Ράμελοβ στο 92’ διαμόρφωσε το χορταστικό 4-4, που όμως δεν στοίχισε στην ΑΕΚ, καθώς στον επαναληπτικό της Νέας Φιλαδέλφειας ολοκλήρωσε το «θαύμα» νικώντας με 2-0, χάρη στο 1-2 του Μιχάλη Κασάπη με τον Φερνάντο Νάβας και την εκτέλεση φάουλ του Βασίλη Τσιάρτα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x