Επικαιρότητα

Βρέθηκε ένας αγνοούμενος, συνεχίζονται οι έρευνες για άλλους πέντε - Στους 15 οι νεκροί

Εντοπίστηκε ζωντανός ο ένας από τους έξι αγνοούμενους στη δυτική Αττική.

Εντοπίστηκε ζωντανός ο ένας από τους έξι αγνοούμενους της πρωτοφανούς θεομηνίας στη δυτική Αττική, όπως έκανε γνωστό μέσω της ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα 67 ετών, ο οποίος βρέθηκε ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητο του, στην περιοχή Αγ. Ιωάννης Κορακά στη Μάνδρα.

Κατά συνέπεια, στους πέντε ανέρχονται συνολικά οι αγνοούμενοι στις πλημμύρες στην Δυτική Αττική, όπως ενημέρωσε επίσημα νωρίτερα η Πυροσβεστική, ενώ αυτή την ώρα έχει αρχίσει εκ νέου η έντονη βροχόπτωση στην περιοχή.

«Σε εξέλιξη βρίσκονται 6 αναζητήσεις ατόμων στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, στην Αττική», αναφέρει στο Twitter η Πυροσβεστική.

Πρόκειται για έναν άνδρα, περίπου 50 ετών, στο Γεφυράκι Νέας Περάμου που θεωρείται αγνοούμενος από χθες και πιθανόν να έχει καταπλακωθεί από φερτά υλικά μέσα στο σπίτι του, έναν ηλικιωμένο ο οποίος αναζητείται επίσης στο σπίτι του στο Παλαιοχώρι Μάνδρας και τέσσερις οδηγούς φορτηγών και ΙΧ αυτοκινήτων.

Οι οδηγοί, σύμφωνα με αναφορές των συγγενών τους, τελευταία φορά βρίσκονταν στην περιοχή που είναι οι καντίνες στην παλιά εθνική οδό Μάνδρας-Θήβας. Σημειώνεται ότι στην περιοχή έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα από τα νερά και τα φερτά υλικά.

Η επόμενη μέρα της ανείπωτης τραγωδίας στη Δυτική Αττική βρίσκει τη χώρα σε σοκ, δέος και εθνικό πένθος για τους 15 μέχρι στιγμής νεκρούς στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, περιοχές που παραπέμπουν σε βομβαρδισμένο τοπίο.Η επόμενη μέρα βρίσκει επίσης την πολιτεία αντιμέτωπη με την αναζήτηση ευθυνών για την καταστροφή που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Τα δύο φονικά ρέματα στη Μάνδρα που τσιμεντώθηκαν και υπερχείλησαν και η μη αναδάσωση του όρους Πατέρα έπνιξαν μια ολόκληρη περιοχή.

Ο απολογισμός των θυμάτων της κακοκαιρίας είναι τραγικός. 15 νεκροί (5 γυναίκες και 10 άνδρες) και 23 τραυματίες που διακομίστηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο. Οι 11 από τους τραυματίες έλαβαν ήδη εξιτήριο, ενώ οι υπόλοιποι 12 (7 γυναίκες και 5 άνδρες) κρίθηκε ότι χρήζουν νοσηλείας. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, όλοι βρίσκονται εκτός κινδύνου, εκτός από μία γυναίκα η οποία χρειάστηκε να διασωληνωθεί και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Θριασίου. Οι τραυματίες νοσηλεύονται στην Παθολογική, Πνευμονολογική και Ορθοπεδική κλινική του νοσοκομειου.

Από τους 15 νεκρούς, ένας δεν είχε αναγνωριστεί ακόμη. Με ενέργειες του ΕΚΕΠΥ, οι ιατροδικαστικές υπηρεσίας Αθηνών και Πειραιώς παρέμειναν ανοικτές όλο το βράδυ για τη διενέργεια νεκροτομιών.

Το «Θριάσιο» νοσοκομείο παραμένει από την πρώτη στιγμή σε κατάσταση ετοιμότητας προκειμένου να διαχειριστεί αποκλειστικά αυτό τους τραυματίες και τους νεκρούς που διακομίσθηκαν εκεί απ' τις πληγείσες περιοχές, ανεξαρτήτως του μέσου διακομιδής τους.

Αναγνωρίστηκε ο 47χρονος οδηγός φορτηγού

Αναγνωρίστηκε από τους οικείους του, η σορός του άτυχου άνδρα, που εντοπίστηκε πρωινές ώρες χθες στη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν παραλίας Ελευσίνας στη θέση "Αμερικανική προβλήτα". Πρόκειται για ένα 47χρονο οδηγό φορτηγού οχήματος που, με το βυτιοφόρο του, είχε φορτώσει καύσιμα από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ προκειμένου να τα μεταφέρει στο Καρπενήσι. Ο 47χρονος εγκλωβίστηκε λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων στην περιοχή της Μάνδρας και στην προσπάθεια του να διαφύγει από το όχημά του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Η σορός του εντοπίστηκε στην παραλία της Ελευσίνας από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το λιμενικό σώμα. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.




Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x