Κώστας Μιαούλης

Δε νικάς τη Γαλατά, με Γουόρεν, Νώντα και τέτοιο κοουτσάρισμα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την ήττα από την Γαλατά, για την εξαιρετική παρουσία του κόσμου, για τις αδυναμίες της «Ένωσης» και για όσα δεν της επιτρέπουν ν’ ανέβει πιο ψηλά.

Ήταν δεδομένα πολύ δύσκολο το ματς με την Γαλατά. Κι επειδή αυτό το ματς ανοίγει τον κύκλο των αγώνων που η ΑΕΚ αλλάζει επίπεδο δυσκολίας, κατά τη γνώμη μου, ίσως ήταν θετικό το γεγονός πως ορισμένα πράγματα έγιναν σήμερα ξεκάθαρα. Για να πάρεις μεγάλα ματς, δεν μπορείς να ποντάρεις σε παίκτες όπως ο Γουόρεν ή ο Νώντας κι ασφαλώς δεν μπορείς να τα πάρεις με διαχείριση σαν αυτή που έκανε σήμερα ο Σάκοτα. Όχι πως δεν έκανε παρόμοια λάθη και σε προηγούμενα νικηφόρα ματς, αλλά σήμερα η «Ένωση» έπαιζε με την Γαλατά και όχι με κάποια άλλη ομάδα του ομίλου. Όμως αυτό το νικηφόρο σερί των εννέα αγώνων σε Ελλάδα και Eurocup, δημιούργησε, δικαίως απαιτήσεις. Τώρα η ΑΕΚ πρέπει να δείξει πραγματικά πως έχει αλλάξει επίπεδο και να μην αρκείται σε νίκες απέναντι σε αντιπάλους που τους «έχει» αγωνιστικά.

Ο Λουκάς και ο Χέρστον έκαναν μεγάλο ματς αλλά δεν έφταναν μόνοι τους. Η ΑΕΚ θα προσθέσει και τον Κούπερ στο δυναμικό της (δυστυχώς για την ώρα μόνο στα εγχώρια ματς), αλλά θα πρέπει ν’ αποκατασταθούν κι άλλα πράγματα για ν’ ανεβάσει ποιοτικά ακόμα περισσότερο το επίπεδο της η «Ένωση». Χρειάζεται να παίξει άμυνα από την αρχή και όχι να παρατηρείται αυτό το πανηγύρι των αντιπάλων σε κάθε πρώτη περίοδο. Θα πρέπει ο Κάρτερ να πάρει περισσότερο χρόνο γιατί το δικαιούται και γιατί όποτε μπαίνει στο ματς, πέρα από τις επιθετικές λύσεις, αλλάζει χαρακτήρα και το αμυντικό κομμάτι της ομάδας. Θα χρειαστεί, μέσα στην εξέλιξη της χρονιάς και ένας ευκίνητος ψηλός.

Ήταν πραγματικά τραγικό, να βλέπεις μέσα στην τελευταία περίοδο τον Γουόρεν, τον Κατσίβελη και τον Παπαντωνίου μέσα και τον Κάρτερ έξω. Αλήθεια ο Σκραμπ γιατί δεν έπαιξε πέρα από σκάρτα 4 λεπτά στην αρχή; Πως είναι δυνατόν να παίζει ο Γουόρεν με 1 στα 9 (δίποντα και τρίποντα), με αρκετό χρόνο και στη θέση 2, 23 λεπτά, δηλαδή λίγο περισσότερο από τον Κάρτερ;

Πέρα απ’ αυτό θεωρώ πως η τεχνική ποινή σε ένα φάουλ που έστω και υπερβολικό, θα κόστιζε δύο πόντους, μετατράπηκε σε πεντάποντο, μιας και η Γαλατά εκτέλεση μια επιπλέον βολή και έβαλε στην κατοχή δίποντο. Οπότε όταν σε μια περίοδο που ξεκινάει στο -5 σε μια επίθεση πάει η διαφορά πάει στο -10, με τέτοιο αντίπαλο, είναι φυσιολογικό να αποχαιρετήσεις. Τα ματς που έρχονται με Άρη, Νίζνι, Ολυμπιακό και Χαποέλ είναι σημαντικά για την χρονιά της «Ένωσης». Όλοι όσοι αγωνιστούν θα πρέπει να κάνουν υπέρβαση, αλλά είναι φανερό πως ορισμένοι δεν μπορούν να επωμιστούν το βάρος των αυξημένων πλέον απαιτήσεων που υπάρχουν για την ομάδα. Εκείνος που οφείλει να φορμαριστεί άμεσα, αν κάτι τέτοιο είναι δυνατό, είναι ο ίδιος ο κόουτς. Ή τουλάχιστον ας μην ζημιώνει την ομάδα, με εκνευρισμούς που δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνο σε τεχνικές ποινές.

Ο κόσμος στήριξε πολύ την ομάδα σήμερα. Ήταν δίπλα της όπως άξιζε και όπως αρμόζει στην «βασίλισσα», αλλά θα έρθουν και αναποδιές, είναι βέβαιο. Στις στραβές θα πρέπει να δείξει χαρακτήρα και η ομάδα, αλλά και ο κόσμος. Το Σάββατο η ΑΕΚ έχει άλλη μια μεγάλη μάχη που θα πρέπει να κατακτηθεί. Μακάρι κόντρα στον Άρη, να είναι, γιατί όχι, ακόμα περισσότερος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x