Επικαιρότητα

Δείτε πώς υποδέχθηκαν οι Κουβανοί το πρώτο αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο μετά από 40 χρόνια

Πολλοί Αμερικανοί κουβανικής καταγωγής ανάμεσα στους 704 ταξιδιώτες που έγραψαν ιστορία

Με πλήθος κόσμου, πανηγυρισμούς, πολύχρωμα αυτοκίνητα και σημαίες της Κούβας, υποδέχθηκαν οι Κουβανοί το πρώτο αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Αβάνας, μετά από σχεδόν 40 χρόνια.

Το τελευταίο πλοίο που είχε ταξιδέψει στο νησί της Κούβας, ήταν το 1978. Το κρουαζιερόπλοιο από το Μαϊάμι, με τους 704 επιβάτες, έγραψε ιστορία όταν αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Αβάνας την Κυριακή, ενώ βάσει του προγράμματος, θα μεταβεί και στα λιμάνια του Σιενφουέγκος και του Σαντιάγκο ντε Κούμπα, παραμένοντας στη χώρα για επτά ημέρες. Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, με το πλοίο ταξίδεψαν πολλοί Κουβανοί, οι οποίοι γεννήθηκαν στην Αμερική και δεν είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη χώρα καταγωγής τους.



Μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών τον Δεκέμβριο του 2014, η οργάνωση της κρουαζιέρας αποτέλεσε μία από τις προτεραιότητες του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, καθώς θεωρεί ότι ο τουρισμός είναι ένα δυνατό χαρτί για την ανάκαμψη της Κούβας. Η εταιρεία ενημέρωσε ότι έχει δρομολογήσει κρουαζιέρες κάθε βρομάδα από το Μαϊάμι προς την Κούβα, ενώ το εισιτήριο ανέρχεται σε 1.800 δολάρια το άτομο. Το δε πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί στο μέλλον με διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και μαθήματα ισπανικών.



Οι Κουβανοί, πάντως, υποδέχθηκαν με θέρμη το αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο, τόσο γιατί διαβλέπουν μία πηγή για την οικονομική τους άνθηση, αλλά και γιατί πολλοί περίμεναν να αντικρίσουν μετά από πολλές δεκαετίες τους συγγενείς τους, ορισμένους εκ των οποίων θα έβλεπαν για πρώτη φορά.











Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x