sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Δέκα «πιτσιρικάδες» που «μαγεύουν» στον κόσμο του ποδοσφαίρου

Το ταλέντο δεν κοιτάει ηλικία και αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές το αποδεικνύουν κάθε φορά που βρίσκονται στο χορτάρι.

Δεν χρειάζεται να είσαι μεγάλος σε ηλικία, ή να έχεις φάει τα γήπεδα με το... κουτάλι για να είσαι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και οι παρακάτω παίκτες είναι η τρανή απόδειξη.

Το ταλέντο... χρόνια δεν κοιτά!

10 Σάντρο Τονάλι, 19

Εικόνα live 21964001/11965.jpg

Ο μεσοεπιθετικός της Μπρέσια έχει εντυπωσιάσει ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό. Παρόλο που η θέση που παίζει δεν τον βοηθάει ιδιαίτερα, έχει σταθεί πάρα πολύ καλά αυτή την σεζόν, ελέγχει το παιχνίδι και προστατεύει την μπάλα από τον αντίπαλο.

9 Γκάμπριελ Μαρτινέλι, 18

Εικόνα live 21964001/88406.jpg

Ο παίκτης της Άρσεναλ είναι η επιτομή της επίθεσης. Είναι απρόβλεπτος, εκρηκτικός και ξέρεις ότι θα κάνει πράγματα στον αγώνα, αλλά δεν είσαι σίγουρος για αυτά.
Μπορεί να παίξει δεξιά ή αριστερά, ακόμη και στο κέντρο, αρκεί να έχει την μπάλα στα πόδια του και είναι ικανός να κάνει αυτο που χρειάζεται, ακρβώς την στιγμή που πρέπει.
Υπάρχει χωρός για επιπλέον βελτίωση στον τρόπο του παιχνιδιού του, άλλωστε είναι 18 ετών μόλις, ωστόσο η μέχρι τώρα πορεία του έχει δείξει ότι μπορείς να τον βάλεις από νωρίς στην κατηγορία των μεγάλων ποδοσφαιριστών.

8 Βινίσιους Τζούνιορ, 19

Εικόνα live 21964001/52898.jpg

O νεαρός επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, έχει αρκετές συμμετοχές μέχρι τώρα στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν και έχει δείξει ότι όταν θέλει την μπάλα θα την πάρει και θα νικήσει εύκολα τον αντίπαλο.
Έχει ταχύτητα, είναι ικανός στις ντρίπλες και για αυτό τον λόγο έχει αγωνιστεί με την Ρεάλ σε σημαντικούς αγώνες, όπως στο clasico και στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

7 Ροντρίγκο, 19

Εικόνα live 21964001/96983.jpg

Πάμε ακόμη σε έναν επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης.
Ένας ήσυχος και χαμηλών τόνων παίκτης, ο οποίος δεν βιάζεται για τίποτα και οι κινήσεις του μέσα στο γήπεδο είναι μετρημένες και ακριβείς. Για αυτό κιόλας και ξεχωρίζει σε κάθε αγώνα.

6 Γουίλιαμ Σαλιμπά, 18

Εικόνα live 21964001/53481.jpg

Ο αμυντικός των «κανονιέρηδων», ο οποίος βρίσκεται δανεικός στην Σεντ Ετιέν, έχει μπόλικο ταλέντο. Έχει μια ήρεμη προσωπικότητα και για αυτό ο κόσμος ακόμα δεν του έχει δώσει την απαραίτητη σημασία. Ωστόσο, αργά ή γρήγορα θα γίνει και αυτό και θα μπει στην «ελίτ» του ποδοσφαίρου.

5 Εντουαρντό Καμαβινγκά, 17

Εικόνα live 21964001/102222.jpg

Μαζί με τον Τονάλι, ο Καμαβινγκά δεν ανήκει στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, ωστόσο τα πράγματα και για τους δυο αυτούς παίκτες θα αλλάξουν στο μέλλον, καθώς σε τόσο μικρή ηλικία έχουν δείξει ότι αξίζουν μέσα στο χορτάρι.
Κάνοντας το ντεπούτο στην Ρεν στις 6 Απριλίου πριν ένα χρόνο, έδειξε ότι έχει να δώσει αρκετά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Κρατάει την μπάλα και μπορεί εύκολα να την περάσει από τον αντίπαλο.
Έχει περιθώρια βελτίωσης εννοείται στην ηλικία που βρίσκεται και είναι το είδος του παίκτη που κάθε ομάδα θέλει και χρειάζεται, αλλά δεν μπορούν όλες να ανταποκριθούν στο οικονομικό κομμάτι.

4 Ανσού Φατί, 17

Εικόνα live 21964001/26171.jpg

Δεν γινόταν να μην αναφερθεί ο πιτσιρικάς της Μπαρτσελόνα, όταν μιλάμε για νεαρά ταλέντα.
Ο επιθετικός των «μπλαουγκράνα» έκλεψε τις εντυπώσεις από το πρώτο λεπτό που πάτησε στο γήπεδο και είναι όλοι σίγουροι ότι μιλάμε για το μέλλον του ποδοσφαίρου.


3 Φιλ Φόντεν, 19

Εικόνα live 21964001/92768.jpg

Πάμε σε έναν νεαρό «πολίτη» τώρα. Ο 19χρονος έκλεψε τις εντυπώσεις τον Μάρτιο στο Carabao Cup κόντρα στην Άστον Βίλα.
Κάτι τέτοιες εμφανίσεις σε κάνουν να έχεις προσδοκίες για την συνέχεια και βλέπεις πόσο ταλέντο μπορεί να έχει ένας μεσοεπιθετικός, ηλικίας μόλις 19.
Το γεγονός ότι δεν τον βλέπουμε συχνά στους αγώνες, μπορεί να μας ξενίζει για το ταλέντο του, ωστόσο πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι μόνο 19 και παίζει σε μια ομάδα όπως η Μάντσεστερ Σίτι.

2 Αλφόνσο Ντέιβις, 19

Εικόνα live 21964001/11810.jpg

Είναι από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στον κόσμο, αν σκεφτούμε την ηλικία του και ο πιο πολύτιμος.
Μέχρι τώρα στην Μπάγερν έχει δείξει ότι κατέχει την ταχύτητα, αντιλαμβάνεται την θέση του στο γήπεδο και μπορεί να παίξει πολύ καλά επιθετικά και αυτά τα θετικά στοιχεία τα έχει δείξει κόντρα σε ομάδες όπως την Τσέλσι και την Λειψία.

1 Έρλινγκ Χάαλαντ, 19

Εικόνα live 21964001/107118.jpg

Τι να πει κανείς για αυτόν τον παίκτη! Η Ντόρτμουντ φέτος έκανε την μεταγραφή της χρονιάς με τον Χάαλαντ και την δικαίωσε στον μέγιστο βαθμό. Τα ρεκόρ για τον 19χρονο δείχνoυν το μέλλον, ότι θα έρχονται το ένα μετά το άλλο. Είναι ένας παίκτης που από την στιγμή που μπήκε στο γήπεδο, είπες ότι ο μικρός έχει μέλλον, έχει μέλλον, γιατί με μια μπάλα στα πόδια του «μαγεύει» ακόμη και τον πιο δύσπιστο ποδοσφαιρόφιλο.


Επιμέλεια: Αναστασία Βοσνάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x