Επικαιρότητα

Δεκάδες συλλήψεις στην Ελλάδα για παράνομα τυχερά παιχνίδια και στοιχηματισμό

Στη διάρκεια του Euro 2016.

Δέκα περιπτώσεις διεξαγωγής παρανόμων τυχερών παιχνιδιών και στοιχηματισμού αποκαλύφθηκαν στην Ελλάδα τον τελευταίο μήνα, στο πλαίσιο συμμετοχής της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σε διεθνή αστυνομική επιχείρηση, με αφορμή το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στη Γαλλία.

Συνολικά σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 55 ατόμων, εκ των οποίων 44 συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου, ενώ μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν 42.463 ευρώ, δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, 37 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δέκα παιγνιομηχανές τύπου VLT.

Η αστυνομική αυτή επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Sogar IV” διήρκησε έναν μήνα (10/06-10/07) και υλοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Interpol, με τη συμμετοχή και άλλων επτά χωρών (Βιετνάμ, Κίνας, Μαλαισίας, Ταϊλάνδης, Σιγκαπούρης, Ιταλίας και Ολλανδίας).

Συνολικά συνελήφθησαν 4.100 άτομα και κατασχέθηκαν 13,6 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής.

Το δελτίου τύπου της αστυνομίας:

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε στην ευρείας κλίμακα κοινή αστυνομική επιχείρηση με στόχο την καταπολέμηση του παρανόμου στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων

Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία “ SOGA VI ”, υλοποιήθηκε με το συντονισμό της ΙΝΤΕRPOL, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη Γαλλία

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν συνολικά 44 άτομα, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 55 ατόμων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την 10 Ιουλίου 2016, διεθνούς κλίμακας κοινή αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη Γαλλία, για την καταπολέμηση του παρανόμου στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων, στην οποία συμμετείχαν και Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, από όλη την επικράτεια.

Η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία « SOGAR IV ” διήρκησε ένα μήνα (10/06-10/07) και πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της INTERPOL.

Για τις ανάγκες της επιχείρησης λειτούργησε συντονιστικό κέντρο στην έδρα της INTERPOL , ενώ συμμετείχαν αρχές από οχτώ (08) συνολικά χώρες και συγκεκριμένα του Βιετνάμ, της Ελλάδας, της Κίνας (των ειδικών διοικητικών της περιφερειών Χονγκ Κονγκ και Μακάο), της Μαλαισίας, της Ταϊλανδής, της Σιγκαπούρης, της Ιταλίας και της Ολλανδίας, η οποία και παρείχε υποστηρικτικό ρόλο στις έρευνες των λοιπών χωρών.

Σε εθνικό επίπεδο, η αστυνομική επιχείρηση υλοποιήθηκε υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της οποίας καταγράφηκαν συνολικά (10) υποθέσεις εξιχνίασης παρανόμων τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος (55) ατόμων, εκ των οποίων (44) συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου.

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 42.463 Ευρώ, δύο (02) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τριάντα επτά (37) ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δέκα (10) παιγνιομηχανές τύπου «VLT».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των συντονισμένων επιχειρησιακών δράσεων “ SOGA VI ” & “ACES” που πραγματοποιήθηκαν υπό τον συντονισμό της INTERPOL , συνελήφθησαν συνολικά 4.100 άτομα και κατασχέθηκαν 13,6 εκατομμύρια δολλάρια Αμερικής, ενώ σχετικό Δελτίο Τύπου έχει αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα της INTERPOL


Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x