Γιώργος Ζαχαριάδης

Δεν λύνει τα προβλήματα ο Ανσαριφάρντ

O Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τα πλάνα που πήγαν περίπατο, για τις μεταγραφές που τελικά δεν αλλάζουν την ομάδα και δεν οδηγούν τον ΠΑΟΚ σε πρωταθλητισμό.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Μέχρι τις μέρες που ο Σαββίδης ξόδευε ένα σκασμό εκατομμύρια (όχι ότι τώρα κάνει εκπτώσεις, αλλά, είναι προφανές ότι βάζει αρκετά στο ταμείο από τις πωλήσεις των καλύτερων ποδοσφαιριστών), μιλούσαμε για πλάνα, για προγραμματισμούς σε βάθος τριετίας. Θυμάμαι τον Άρνεσεν να αμείβεται με ένα εκατομμύριο και βάλε για τις υπηρεσίες ενός χρόνου και να μιλά για τρία χρόνια σκέψης, επιλογών, προβληματισμών, κόψε και ράψε, δηλαδή, για να βρεθεί ο ΠΑΟΚ όσο το δυνατόν πιο κοντά στον Ολυμπιακό ή όποιον άλλον προέκυπτε και είχε τις ίδιες υψηλές φιλοδοξίες.

Από όλο αυτό δεν έμεινε τίποτε απολύτως, ούτε υπάρχει έστω και ένας που μπορεί να μας πείσει με πράξεις ότι έμαθε από όσα λάθη έχουν προηγηθεί.

Το θέμα μας είναι ότι δεν έχει κτίσει ομάδα αυτός ο υγιής κατά τα άλλα ποδοσφαιρικός οργανισμός και είναι βέβαιο ότι το επόμενο καλοκαίρι θα γίνει εκ νέου ένας σχεδιασμός που δεν μπορεί παρά να αφορά σε μια ομάδα που θα αφομοιώσει τον τίτλο του υποψήφιου πρωταθλητή και επειδή θα του λείπουν πολλά, θα έρθει ο… κόφτης του Νοεμβρίου ή του Δεκεμβρίου για να της θυμίσει ότι δεν κάνουν πρωταθλητισμό όσοι το φωνάζουν με συνθήματα, αλλά, μόνον όσοι το φωνάζουν με πράξεις.

Το ίδιο συνέβη και αυτή τη χρονιά που διανύουμε και πήγε στράφι, το ίδιο και κάθε προηγούμενη που κάποιοι, κυρίως δημοσιογράφοι ή οπαδοί-δημοσιογράφοι, επιμένουν στην προπαγάνδα του ΠΑΟΚ και του καλύτερου ποδόσφαιρου που τον τοποθετεί στη μέση της βαθμολογίας.

Και πως είναι δυνατόν η καλύτερη μπάλα του ελληνικού πρωταθλήματος να τοποθετείται στην όγδοη ή ακόμη και στην ενδέκατη θέση;

Του φταίνε και φέτος τα σφυρίγματα; Του φταίει ο χιονιάς; Του φταίει που φεύγει ο Ροντρίγκεζ ή που έκανε μια ενδεκάδα μεταγραφές του καλοκαίρι και ξεκίνησε από την αρχή, θα κάνει 2-3 το Γενάρη και θα φτάσει το καλοκαίρι για να φτιάξει πάλι καινούργια ομάδα…

Όλα αυτά, η απουσία ισορροπημένης διαχείρισης και κυρίως επιλογών που τίθεται άμεσα υπό αμφισβήτηση διότι δεν είναι αξιόπιστες, αλλά, αντιθέτως, δεν εγγυώνται την ανοδική πορεία και τον πρωταθλητισμό, που οδηγούν; Στη γνωστή ιστορία μιας ομάδας με την πιο σύντομη πορεία πρωταθλητισμού, που ξεκινά σε νεκρή αγωνιστική περίοδο, το καλοκαίρι και πιάνει τους επόμενους δύο έως τρεις μήνες.

Όταν λοιπόν, οι πρωταγωνιστές των social media, του Instagram και όποιου άλλου μέσου θα σιγήσουν και θα αποφασίσουν να παίξουν στο παιχνίδι των πραγματικά ακριβών ποδοσφαιριστών, που ξέρουν να παίρνουν πρωταθλήματα και να κερδίζουν τους κρίσιμους αγώνες, τους προπονητές που μπορούν να διαχειριστούν ποδοσφαιριστές- προσωπικότητες και να μην ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα για να καλύψουν τις αδυναμίες τους, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά.

Μέχρι τότε, αν νομίζετε ότι επειδή θα έρθει ένας σέντερ φορ, είτε ο Ανσαριφάρντ, είτε κάποιος άλλος, καλύτερος, και θα λύσει όλα τα προβλήματα, είστε γελασμένοι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x