Βαγγέλης Νεραντζιάς

Το ένστικτο επιβίωσης του Παναθηναϊκού

Οι λόγοι που έδωσαν σημασία στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΛ και το ένστικτο της επιβίωσης που βγάζει ο κόσμος της ομάδας. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Η αλήθεια είναι ότι κανείς στο παρελθόν δεν περίμενε ότι μια νίκη απέναντι στη Λάρισα μπορεί να πανηγυριστεί κατά αυτόν τον τρόπο, αλλά κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο ματς με τον ΠΑΣ…

Στην ουσία, δεν έχει πια σημασία το όνομα του αντιπάλου που επισκέπτεται το "Απόστολος Νικολαϊδης", αλλά μόνο ο Παναθηναϊκός.

Το τριφύλλι είναι μια ομάδα που προσπαθεί να κάνει τα αυτονόητα, σε μια κατάσταση που είναι έξω και μακριά από κάθε ποδοσφαιρική λογική. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης εκτός του αγωνιστικού κομματιού, έχει στο κεφάλι του μια σειρά από θέματα που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να τον απασχολούν. Οι παίκτες βρίσκονται σε μια ομάδα που δίνει μάχη επιβίωσης και δεν ξέρουν αν θα πληρωθούν, γιατί πέρα από το συναίσθημα δεν πρέπει να λησμονούμε ότι μιλάμε για επαγγελματίες.

Η νίκη του Παναθηναϊκού δεν δίνει κάτι παραπάνω από τρεις βαθμούς, όμως πανηγυρίστηκε κατά αυτό τον τρόπο γιατί ήρθε κόντρα στη λογική. Την ώρα που όλα πήγαιναν στραβά, ομάδα και κόσμος πίστεψαν μέχρι τη τελευταία στιγμή στην υπέρβαση. Η ΑΕΛ μπορεί να μην είναι μεγαθήριο, αλλά η ισοφάριση στα τελευταία λεπτά κόντρα στη ροή του αγώνα και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έπαιζε με εννέα παίκτες, κάνουν τη νίκη του τριφυλλιού να μοιάζει με υπέρβαση…

Επίσης είναι τουλάχιστον αστείο να ισχυρίζεται κανείς στις μέρες μας ότι ο Παναθηναϊκός απολαμβάνει οποιασδήποτε εύνοιας. Συγκεκριμένα η διαιτησία του Κουτσιαύτη και των βοηθών του είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του επιπέδου συνολικά. Ανικανότητα, σε βαθμό που καταστρέφει το παιχνίδι, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Συμπερασματικά, ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην έχει μεγαλομέτοχο και το μέλλον του να κρίνεται αβέβαιο. Διαθετει ομως έναν προπονητή παλικάρι-μαχητή, παίκτες που νιώθουν και κάνουν κατάθεση ψυχής μέσα στο γήπεδο και κόσμο που τον λατρεύει και είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για το τριφύλλι. Έτσι μέσα απο τα στραβά και άσχημα προέκυψε και ενα θετικό, η συσπείρωση όλου του οργανισμού που ονομάζεται Παναθηναικός.

Με λίγα λόγια, δεν είναι η νίκη κόντρα στην ΑΕΛ, δεν είναι η σημασία του αγώνα, δεν είναι απλά ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, είναι το ένστικτο επιβίωσης όλων των Παναθηναικών.

Υ.Γ. Όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο είναι πλέον εμπειρία ζωής και αυτό που λένε ότι «δεν μπορείς να φανταστείς αν δεν το ζεις…».

Υ.Γ.1 Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στον Παναθηναικό ήταν και στο αγωνιστικό σκέλος...όπου φτωχός και η μοιρα του. Ίσως το γκολ του Χίλιεμαρκ στο σημείο και με τον τρόπο που ήρθε να γυρίσει τη μπίλια, γιατί στον αθλητισμό ο παράγοντας τύχη είναι σημαντικό κομμάτι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x