Πόλο

Δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ιταλία η Εθνική πόλο ανδρών

Την ήττα με 7-6 από την Ιταλία γνώρισε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Νότιας Κορέας.

Σε ένα παιχνίδι που καθ’ όλη την διάρκειά του ήταν ντέρμπι, η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών πλήρωσε την αστοχία της στην επίθεση, ηττήθηκε με 7-6 από την Ιταλία και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Νότιας Κορέας.

Παρά την εκπληκτική εμφάνιση του γκολκίπερ Μάνου Ζερβεδά, ο οποίος κατέβασε «ρολά» στην εστία του, οι Έλληνες διεθνείς δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την παράδοση που είχαν χτίσει απέναντι στους Ιταλούς με νίκη στο Παγκόσμιο του Καζάν το 2015 και νίκη στο World League της Κίνας το 2016.

Ο επόμενος αγώνας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη το πρωί (09:30) απέναντι στην Αυστραλία για τις θέσεις 5-8.

Το ματς

1ο οκτάλεπτο
Μπορεί οι τυπικά γηπεδούχοι να πήραν νωρίς προβάδισμα στο σκορ με τον Βελότο, όμως με δυο γκολ από τους Φουντούλη και Γούνα, η Εθνική έκανε το 2-1. Λίγο πριν το τέλος, ωστόσο, ο Λουόνγκο έφερε στα ίσα το ματς.

2ο οκτάλεπτο
Η «γαλανόλευκη» ξεκίνησε το δεύτερο οκτάλεπτο χωρίς να μπορέσει να βρει εύκολα το γκολ, με τους Ιταλούς από την άλλη να σκοράρουν δις με τους Φιγκάρι και Λουόνγκο. Ο Γεννηδουνιάς με σουτ έβαλε τέλος στην επιθετική ανομβρία, ενώ ο Ζερβεδάς κράτησε την Ελλάδα μέσα στο παιχνίδι με τις κρίσιμες επεμβάσεις του.

3ο οκτάλεπτο
Το πρώτο μισό του οκταλέπτου ανήκε και πάλι στην γειτονική χώρα που αύξησε την διαφορά στα δυο γκολ με τον Ντι Φούλβιο. Το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου όμως «πάτησε» γκάζι, πήρε σωστές επιλογές στην επίθεση και με τα γκολ των Γούνα, Γεννηδουνιά (πέναλτι) και Κολόμβου έφερε «τούμπα» το σκορ. Ο Φιλιόλι με κοντινό σουτ στον παίκτη παραπάνω, έκλεισε με 6-6 το τρίτο μέρος.

4ο οκτάλεπτο
Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κανένα σημείο του τέταρτου οκτάλεπτου, αν και είχε πάρα πολλές ευκαιρίες να το πετύχει. Όπως ήταν λογικό, οι Ιταλοί δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που τους δόθηκε και με ένα τέρμα του Ντι Φούλβιο πήραν την πρόκριση για τον ημιτελικό.

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-1, 2-3, 1-0

Ιταλία (Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Λουόνγκο 2, Φιλιόλι 1, Ντι Σόμα, Βελόττο 1, Ρενζούτο, Ετσενίκε, Φιγκάρι 1, Μποντέγας, Αϊκάρντι, Ντόλτσε, Νικόσια

Ελλάδα (Βλαχος): Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδη

Επιμέλεια: Χρήστος Κατριμουστάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x