Επικαιρότητα

Δερβενοχώρια: Σε απόσταση αναπνοής από οικισμό και αποθήκη με πυρομαχικά η φωτιά

Πλησιάζει το χωριό Πάνακτο και τις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ η φωτιά - Μάχη για να μην φτάσουν οι φλόγες στην Πάρνηθα - Οι άνεμοι έχουν αρχίσει να δυναμώνουν και πάλι

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στα Δερβενοχώρια και τώρα πλησιάζει στον οικισμό Πάνακτο και το χωριό Πράσινο, ενώ βρίσκεται και σε απόσταση αναπνοής από τις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ!

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με αναζωπυρώσεις, ενώ οι άνεμοι οι οποίοι το πρωί εξασθένησαν, άρχισαν πάλι να δυναμώνουν και τώρα φτάνουν τα τέσσερα μποφόρ.

Η φωτιά, η οποία έχει αφανίσει μεγάλο μέρος πευκόφυτους δάσους, προεκτείνεται μέχρι την Οινόη και την Πάρνηθα, ενώ η κοινότητα Στεφάνη έχει περικυκλωθεί από φλόγες και πυκνούς καπνούς.

Όμως, οι περισσότερες επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο μέτωπο που πηγαίνει προς το εργοστάσιο πυρομαχικών, που απέχει λιγότερο από 5 χιλιόμετρα μέτρα από το μέτωπο.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει η μαρτυρία της δημοσιογράφου Κύρας Αδάμ η οποία κατοικεί στην περιοχή. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κυρία Αδάμ, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, «η περιοχή έχει θυσιαστεί και στο παρελθόν».

Τι είπε η Κύρα Αδάμ στο Mega


Στη «μάχη» 138 πυροσβέστες

Στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν ριχτεί 138 πυροσβέστες με 66 οχήματα και 16 υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος επιχειρούν έξι ελικόπτερα και τέσσερα αεροπλάνα.

Παράλληλα, πεζοπόρα τμήματα του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και του στρατού έχουν εισχωρήσει στις καμένες περιοχές, προκειμένου να σβήσουν μικρές εστίες και να προστατέψουν με αναχώματα δασικές εκτάσεις που κινδυνεύουν.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x