Διονύσης Δεσύλλας

H χρονιά - εφιάλτης για τον Παναθηναϊκό και ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ Ουζουνίδης

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το φινάλε στον «εφιάλτη» του Παναθηναϊκού και υποκλίνεται στον σπουδαίο προπονητή και άνθρωπο Μαρίνο Ουζουνίδη.

Tου Διονύση Δεσύλλα

Η σεζόν για τον Παναθηναϊκό τελείωσε, όπως άρχισε και συνεχίστηκε. Με απίστευτη ταλαιπωρία (ματς σε δυο δόσεις, λόγω της κακοκαιρίας) και με ήττα. 2-1 από την Ξάνθη, μπροστά σε λιγότερο από 1500 ηρωικούς οπαδούς της ομάδας. Μια χρονιά – εφιάλτης έλαβε τέλος και δεν είναι λίγοι αυτού που είπαν «επιτέλους» με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Στυλιαρά στη Λεωφόρο. Μια χρονιά απ’ αυτές που λέμε «να φύγει και να μην ξανάρθει». Με απίστευτες και πρωτόγνωρες καταστάσεις στην ομάδα, με το σωματείο να σέρνεται κάθε εβδομάδα στα δικαστήρια, με το ρόστερ να διαλύεται και με τον κόσμο να είναι στα κάγκελα. Μια χρονιά που βρίσκει τον Παναθηναϊκό στην 11η θέση, τη χειρότερη στην ιστορία του…

Ας μην αναφέρουμε περισσότερα. Άλλωστε, έχουν αναλυθεί τα πάντα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Από εδώ και πέρα πρέπει άπαντες να κοιτάξουν το «αύριο» και πώς θα κάνουν ξανά τον Παναθηναϊκό, όχι απλώς ανταγωνιστικό, αλλά μεγάλο. Πώς θα φέρουν ξανά το τριφύλλι στην κορυφή και πώς θα κάνουν και πάλι τον κόσμο να χαμογελάσει και να πάει με όρεξη στο γήπεδο για να δει την αγαπημένη του ομάδα να διεκδικεί και να πρωταγωνιστεί. Ας ελπίσουμε, όλο αυτό που πέρασαν οι «πράσινοι» φέτος να είναι μια κακή παρένθεση και το άμεσο μέλλον να φέρει το κλαμπ και πάλι σε δόξες και στιγμές μεγάλες.

Οφείλουμε όλοι μας να σκύψουμε το κεφάλι και να αποδώσουμε σεβασμό στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Αυτόν τον σπουδαίο προπονητή που «έπεσε» πάνω στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Παρά τις αντιξοότητες, πάλεψε, αντιστάθηκε, έμεινε εκεί αντί το βάλει στα πόδια και δούλεψε κάτω από πολύ, πολύ, πολύ δύσκολες συνθήκες. Εκτός από σπουδαίος προπονητής, απέδειξε ότι είναι κι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Ενας κύριος από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Ακόμη και σήμερα, στην ανακοίνωση της αποχώρησής του από την ομάδα, έδειξε σεβασμό, ενώ θα μπορούσε να βγάλει από μέσα του όλη την πίκρα. Δεν το έκανε και προτίμησε να κρατήσει μια αξιοπρεπέστατη στάση, για να μη δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στον Παναθηναϊκό.

Κρίμα. Κρίμα για τον Παναθηναϊκό που δεν είχε την ευκαιρία να πορευτεί με αυτόν τον εξαιρετικό προπονητή, όντας μια νορμάλ μεγάλη ομάδα με υγεία και όχι με όλα τα «άρρωστα» που συνέβησαν μέσα στη χρονιά. Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να ξαναδούμε στον πράσινο πάγκο τον Εβρίτη. Ας ελπίσουμε αυτός ο καταπληκτικός τεχνικός και άνθρωπος να μπορέσει να δουλέψει σε ένα τριφύλλι κανονικό, μεγάλο και τρανό και ο ίδιος να δείξει τι πραγματικά αξίζει και που μπορεί να φτάσει μια μεγάλη ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x