Διονύσης Δεσύλλας

Αν ήταν πιο τολμηρός θα έφευγε με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την άριστη ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού, αλλά και την τόλμη που δεν είχε η ομάδα απέναντι στην κακή ΑΕΚ.

Πριν από το σημερινό ντέρμπι γράφαμε σε αυτήν εδώ τη γωνιά και τονίζαμε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM ότι για να μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει τύχη στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, θα έπρεπε να συμβούν τα παρακάτω:

1.Οι «πράσινοι» να είναι άριστοι τακτικά και σχεδόν αλάνθαστοι.

2.Η ΑΕΚ να εγκλωβιστεί και να είναι μέτρια επιθετικά.

3.Ο Παναθηναϊκός να εκμεταλλευτεί τις στιγμές του επιθετικά.

Τα δυο πρώτα έγιναν, όχι, όμως, και το τελευταίο…

Ο Γιώργος Δώνης κέρδισε στο κομμάτι της τακτικής κατά κράτος τον Μανόλο Χιμένεθ. Το 3-5-2 λειτούργησε άψογα σε ό, τι έχει να κάνει με το αμυντικό ή αν θέλετε το ανασταλτικό κομμάτι της ομάδας. Οι «πράσινοι» εξαφάνισαν κάθε επιθετικό ατού της Ενωσης, είτε από τον άξονα, είτε από τα πλάγια, δεν έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να γίνουν απειλητικοί και δεν είναι τυχαίο ότι η ΑΕΚ έχει κάνει μόλις δυο ευκαιρίες καλές. Προσοχή: Η πιο ποιοτική ομάδα και αυτή που ήταν το φαβορί, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να βάλει δύσκολα στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» και ο προπονητής παίρνουν άριστα στο διάβασμα και στην τακτική αντιμετώπιση του ντέρμπι κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το τονίσουμε.

Αυτό που δε λειτούργησε σωστά απόψε ήταν η επιθετική ανάπτυξη, ένας τομέας στον οποίο η ομάδα έχει προβλήματα πολλά στον δεύτερο γύρο. Οι «πράσινοι» είχαν τις δυο μεγάλες ευκαιρίες του αγώνα, πρώτα με τον Μακέντα και στη συνέχεια με τον Κουρμπέλη. Εκτός απ’ αυτές, όμως, παρατηρήθηκε μια έλλειψη τόλμης από τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού». Ισως και το γεγονός ότι ποιοτικά δεν υπερτερεί ο Παναθηναϊκός να έπαιξε τον ρόλο του. Αν οι «πράσινοι» το πίστευαν περισσότερο, αν ήταν λίγο πιο επιθετικοί κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και αφού πρώτα κατάφεραν να… σβήσουν την ΑΕΚ, θα έφευγαν με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ. Αυτό, όμως, δε συνέβη.

Εν ολίγοις, αν κάποιος φεύγει με περισσότερη ικανοποίηση απόψε από το Ολυμπιακό Στάδιο, αυτός είναι ο Παναθηναϊκός που έπαιξε για δυο αποτελέσματα και πήρε το ένα. Πλέον, η προσοχή στρέφεται στο μεγάλο ματς κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο. Εκεί που, όπως είπε και ο Γιώργος Δώνης, η ομάδα θα πρέπει να είναι πιο επιθετική για να πάρει τη νίκη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x