Διονύσης Δεσύλλας

Παναθηναϊκός: Στα αριστερά, όλα πάνε… δεξιά

Η αριστερή πλευρά «Χουλτ – Λουντ» και η σοβαρότητα που έδειξε χθες ο ΠΑΟ με την Κορτράικ ήταν τα καλύτερα στοιχεία του «τριφυλλιού». Επιβάλλεται, όμως, η άμεση ενίσχυση. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d

Το δεύτερο δείγμα, στα φιλικά επί ολλανδικού εδάφους, ήταν θετικό για τον Παναθηναϊκό στη νίκη με 2-1 επί της Κορτράικ του Γιάννη Αναστασίου. Για 70 λεπτά, μέχρι δηλαδή να γίνουν οι πολλές αλλαγές, οι «πράσινοι» ήταν σοβαροί, συμπαγείς στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα («έφαγαν» ορισμένες φάσεις, αλλά θα συμβεί κι αυτό) και με καλή και γρήγορη κυκλοφορία. Η ομάδα δείχνει, μέσω της δουλειάς που γίνεται να βελτιώνεται και αυτό είναι, αναμφίβολα, κάτι που χαροποιεί τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Η αριστερή πλευρά ήταν και ό, τι καλύτερο είδαμε από τον χθεσινό Παναθηναϊκό. Οι Χουλτ και Λουντ που έπαιξαν εκεί, είχαν εξαιρετική συνεργασία, τα πήγαν περίφημα αμυντικά και επιθετικά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το όμορφο πρώτο γκολ του- βελτιωμένου όσο περνάει ο καιρός και αποκτά καλή φυσική κατάσταση- του Άλτμαν «ξεκίνησε» από τα αριστερά, μετά τη σέντρα του Λουντ. Από εκεί και πέρα, πλην της ομαδικής δουλειάς που αναφέραμε, και της αριστερής πλευράς, ο Ζέκα δείχνει να ξαναβρίσκει τον εαυτό του, μετά την απουσία του, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Οσμάν Κουλιμπαλί. Από κούρσα του δεξιού μπακ του «τριφυλλιού» προήλθε και η φάση του πέναλτι για το δεύτερο γκολ.

Με την απουσία του Κουρμπέλη, αλλά και τη γνωστή του Βιγιαφάνιες, ο Παναθηναϊκός χάνει σε πολλά σημεία. Το ανασταλτικό κομμάτι και το δημιουργικό είναι… λειψό, δίχως αυτούς τους δυο ποδοσφαιριστές κι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν άπαντες. Είναι, επίσης, δεδομένο ότι απαιτούνται άμεσα να γίνουν μεταγραφικές προσθήκες από τη μέση και μπροστά, διότι εκεί ο Παναθηναϊκός είναι γυμνός. Λείπουν τα εξτρέμ, λείπουν οι επιθετικοί, λείπει η φαντασία και η τελική προσπάθεια.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης γνωρίζει πολύ καλά ότι η ομάδα έχει πρόβλημα από τη μέση και μπροστά λόγω των μη μεταγραφών, μέχρι στιγμής, και περιμένει την ενίσχυση. Μια ενίσχυση που δεν πρέπει να καθυστερήσει περισσότερο, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να μη μονταριστεί η ομάδα στο κατάλληλο timing, ενόψει και των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων. Οι Λουτσιάνο και Καμπέσας είναι οι δυο ποδοσφαιριστές που μπορούν να θεωρηθούν «κλεισμένοι». Είναι θέμα ημερών να τους δούμε στην Ελλάδα για λογαριασμό του «τριφυλλιού». Οι υπόλοιπες περιπτώσεις και κυρίως αυτή του βασικός φορ που θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Μάρκους Μπεργκ, ακόμη δεν είναι προχωρημένες. Θα χρειαστεί χρόνος…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x