Διονύσης Δεσύλλας

Βάλτε τέλος στον διχασμό για να ξαναγίνει «Σύλλογος μεγάλος»

Η διχόνοια στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να σταματήσει. Οι προσωπικές κόντρες επιβάλλεται να μπουν στην άκρη για να γυρίσει σελίδα ο Ερασιτέχνης. Γράφει στο sportfm.gr ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα

Η χθεσινή μέρα και τα όσα συνέβησαν, κατέδειξε ένα χρόνιο πρόβλημα του Παναθηναϊκού οργανισμού. Τη διχόνοια. Τον διχασμό. Ενας διχασμός που παραδοσιακά έτρωγε τις σάρκες του Συλλόγου, θαρρείς και ήταν στο… dna του. Από το 1932, όταν ο Απόστολος Νικολαΐδης διέγραψε τον ιδρυτή Γιώργο Καλαφάτη, μέχρι τα όσα έγιναν το 1979 όταν ανέλαβε τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό η οικογένεια Βαρδινογιάννη, αλλά και τα πιο πρόσφατα τις χρονιές του πολυμετοχικού με την ομάδα να χάνει μια σπουδαία ευκαιρία για αλλαγή επιπέδου. Τότε που η προσπάθεια «γκρεμίστηκε» εκ των έσω. Οι κόντρες, οι εντάσεις, η δημιουργία κλίματος, ο εμφύλιος σε διοικητικό αλλά και οπαδικό επίπεδο, ήταν στοιχεία που έκαναν για πολλά χρόνια μεγάλο κακό στον Παναθηναϊκό. Και δυστυχώς γι’ αυτό τον σπουδαίο σύλλογο, πάνε να του κάνουν κακό και τώρα.

Δε χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες. Η κατάσταση είναι γνωστή. Από τη μια η δημόσια εκδήλωση επιθυμίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αναλάβει τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και η δέσμευσή του να καλύψει όλα τα χρέη (περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ). Και από την άλλη ο Δημήτρης Μπαλτάκος που είναι έτοιμος να κάνει στην άκρη, αφού γίνουν οι εκλογές της 27ης Μαϊου. Αλλωστε, ο ίδιος το έχει δηλώσει δημοσίως: «Είναι ευχή όλων να μπει ο κ. Γιαννακόπουλος στον Παναθηναϊκό και να τον κάνει πρωταγωνιστή».
«Όλα καλά και ωραία. Που κολλάει η υπόθεση; », θα πει κάποιος. Κολλάει για μια ακόμη φορά στις κόντρες, τις δημόσιες διαφωνίες, τις επιστολές, τις ανακοινώσεις, τις συνεντεύξεις. Ο «πόλεμος» των δυο ανδρών δε λέει να κοπάσει και αυτός που ζημιώνεται, στην τελική, είναι ο Παναθηναϊκός αθλητικός όμιλος και ο κόσμος του.

Όλο αυτό το «θέατρο του παραλόγου» θα πρέπει να λάβει τέλος. Ολη αυτή η ιστορία που για μια ακόμη φορά δημιουργεί κατάσταση εμφυλίου πολέμου στο «τριφύλλι» επιβάλλεται να σταματήσει. Αρκετά κράτησε…

Κανείς δε ζήτησε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Δημήτρη Μπαλτάκο να γίνουν φίλοι. Εχουν τις όποιες διαφωνίες και την όποια προσωπική κόντρα και αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους. Εδώ, όμως, μιλάμε για κάτι διαφορετικό και φυσικά το γνωρίζουν κι οι δυο τους πολύ καλύτερα από εμάς. Μιλάμε για το μέλλον του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, ο οποίος τόσο πολύ έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια, μετά τα όσα έκανε η διοίκηση Κίτσιου.


Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε γνωστό χθες ότι όσο υπάρχει Δημήτρης Μπαλτάκος στον Σύλλογο, δεν πρόκειται να ασχοληθεί και γι αυτό αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον Α.Ο. Με δεδομένο, όμως, ότι έχουν προκηρυχθεί εκλογές για τις 27 Μαΐου, η λύση δεν είναι αυτή. Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι ένα και μοναδικό: Να καθίσουν οι δυο τους σε ένα τραπέζι, να μιλήσουν, να συμφωνήσουν ότι θα αφήσουν απ’ έξω την όποια κόντρα υπάρχει και να γίνουν οι επόμενες κινήσεις για το μπάσιμο της ομάδας του Γιαννακόπουλου στον Σύλλογο.

Αυτός είναι ο δρόμος και κανένας άλλος. Δεν είναι μυστικό ότι με τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ ως «επενδυτή» στον Ερασιτέχνη, ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να βρει τον δρόμο του, να «γιατρευτεί» και να γίνει ξανά πρωταγωνιστής. Κι αυτό το θέλουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα του τριφυλλιού. Ας μη χαθεί, λοιπόν, η ευκαιρία, ας μη γίνει ξανά ο Παναθηναϊκός «όμηρος» του διχασμού. Ας μπει ένα τέλος σε όλο αυτό και ας προχωρήσουν οι ουσιαστικές διαδικασίες για να ξαναδούμε τον «Σύλλογο μεγάλο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x