Διονύσης Δεσύλλας

«Δεν θα ξαναπάρω χαφ σαν τον Εσιέν»

Το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού να γράψουν στον… πίνακα την παραπάνω φράση μέχρι να την εμπεδώσουν. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Για την αστάθεια του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν και το «μια ζέστη, μια κρύο», υπάρχουν εξηγήσεις. Όχι μια. Πολλές διαφορετικές, που όλες μαζί «δένουν» και βγάζουν το συμπέρασμα. Η κυριότερη έχει να κάνει με τη μεσαία γραμμή. Μια μεσαία γραμμή που φέτος απαρτίζεται από τον… Ζέκα και τους υπόλοιπους! Η αναφορά γίνεται για τα «εξαροοκτάρια» και όχι για τους δημιουργικούς μέσους τύπου Βιγιαφάνιες. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας, κάτι που φάνηκε ΚΑΙ χθες, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης.

Κι αν στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε ο Ρόμπιν Λουντ που βοηθούσε, όταν στην επανάληψη «εξαφανίστηκε» κι αυτός, και με τον Εβαντζελίστα να είναι κακός, γίναμε για μια ακόμη φορά θεατές του ίδιου έργου. Ενας Ζέκα να τρέχει και να μη φτάνει κι ένα κέντρο «κομμένο» στα δυο. Αποτέλεσμα; Η μπάλα δύσκολα περνούσε μπροστά, οι ευκαιρίες δεν έρχονταν και πάλι καλά να λένε στο «τριφύλλι» που δεν δέχθηκαν γκολ. Να ναι καλά ο εξαιρετικός για μια ακόμη φορά, Μολέδο, αλλά και ο Τελάντερ που στο τέλος ενήργησε όπως έπρεπε και, τρόπον τινά, «πάτσισε» τα λάθη του προηγούμενου ματς με τη Βέροια…

Εχουμε και λέμε λοιπόν: Ο Ζέκα καταθέτει ψυχή σε κάθε αγώνα, ο Λουντ είναι ένας μέτριος μέσος, ο Εβαντζελίστα πολύ δύσκολα θα συνεχίσει μετά το καλοκαίρι, ο Αμπέντ φέτος πραγματοποιεί μια κακή χρονιά, ο Λαγός έχει ταβάνι και ο Εσιέν του πανάκριβου συμβολαίου, δυστυχώς, δείχνει ότι έχει ξοφλήσει ως ποδοσφαιριστής. Για την ακρίβεια, δεν είναι, πια, ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά, που μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο του κέντρου του Παναθηναϊκού, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Που καταλήγουμε; Η πρώτη ανάγκη για την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι για τη νέα σεζόν είναι η απόκτηση όχι ενός, αλλά δυο πρωτοκλασάτων χαφ. Ενός «εξαριού» και ενός «οκταριού», που θα πλαισιώσουν τον συγκλονιστικό και συγκινητικό Ζέκα και θα δώσουν, επιτέλους το κάτι παραπάνω στην ομάδα. Θα την ανεβάσουν ποιοτικά και θα την «ξεκλειδώσουν». Διότι, με δυο τέτοιους ποδοσφαιριστές τα πράγματα θα γίνουν και καλύτερα και ευκολότερα και στο ανασταλτικό κομμάτι, μα και στο δημιουργικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x