Διονύσης Δεσύλλας

Είναι διαφορετικό να είσαι... Λέτο

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για την διαφαινόμενη πρόταση επέκτασης συμβολαίου στον Αργεντινό και την πραγματικότητα που διαψεύδει τους βιαστικούς.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων είναι η βιασύνη. Ολοι βιάζονται. Βιάζονται να κρίνουν, βιάζονται να βγάλουν συμπέρασμα, βιάζονται να αποθεώσουν, βιάζονται να μηδενίσουν, ακόμη και να πανηγυρίσουν. Ως λαός των άκρων, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε μακριά από τις συνήθειές μας, το πιο λαοφιλές σπορ. Εκτός από την… ξερολίαση (ας μου επιτραπεί η λέξη), η βιασύνη είναι κάτι που υπήρχε, υπάρχει και δυστυχώς θα υπάρχει στον Ελληνα ποδοσφαιρόφιλο, είτε αυτός είναι φίλαθλος, είτε παράγοντας. Είναι εκνευριστικό. Μα η απόλυτη πραγματικότητα.

Μια τέτοια βιασύνη υπήρχε και στο θέμα του Σεμπάστιαν Λέτο. Με το που «έσκασε» η είδηση της επιστροφής του στον Παναθηναϊκό, η πλειοψηφία από νωρίς τον «βάφτισε» παλαίμαχο, πρώην ποδοσφαιριστή, «χοντρό» και άλλες λοιπές μπούρδες, δίχως να έχει υπομονή, δίχως να ψάξει την κατάσταση του «Σέμπα», δίχως, στην τελική, να περιμένει να δει τι ακριβώς ισχύει. Και όσοι έγραφαν ή τόνιζαν ότι δεν πρόκειται για πρώην, αλλά για… κανονικό ποδοσφαιριστή που απλώς χρειάζεται προπονήσεις ρυθμό για να επανέλθει στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης, γίνονταν ή «τσιράκια του Παναθηναϊκού» ή «κόλακες» ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο…

Όπως θα έχετε διαπιστώσει, εσείς οι… βιαστικοί, η πραγματικότητα σας έχει διαψεύσει. Ο Σεμπάστιαν Λέτο, έχοντας παίξει όλα κι όλα 75 περίπου λεπτά, με Ατρόμητο και Ολυμπιακό, αποδεικνύει ότι εκτός από τη δεδομένη ποιότητα που διαθέτει, και παρόν έχει και μέλλον. Αρκεί ο 29χρονος να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά, να γίνει όσο φιτ χρειάζεται και να κάνει προετοιμασία με την ομάδα το καλοκαίρι. Προσοχή: Για όσους βιαστούν να σχολιάσουν το κείμενο με το γνωστό «καλά ρε, έπαιξε δυο ματς και αμέσως εσείς είδατε όλα αυτά;». Η απάντηση είναι διπλή. Πρώτον, «ναι, τα είδαμε» και δεύτερον, τα όσα δείχνει στις προπονήσεις ο Λέτο, «μαρτυρούν» τα παραπάνω.

Όπως προκύπτει η διοίκηση, βλέποντας τα παραπάνω και με δεδομένη την προσωπικότητα του Λέτο και το πόσο διαφορετικός και ιδιαίτερος είναι για τον Παναθηναϊκό οργανισμό, συνολικά, προτίθεται να του προτείνει επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2019. Πιθανότατα, αυτό να γίνει από το καλοκαίρι. Κάτι μου λέει, πάντως, ότι από τη νέα σεζόν, το «τριφύλλι» θα έχει βρει ξανά τον ηγέτη του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x