Διονύσης Δεσύλλας

Η ποδοσφαιρική ανωριμότητα, αιτία της ήττας του Παναθηναϊκού

Κανείς δεν πρέπει να τα βάψει μαύρα στον Παναθηναϊκό για την ήττα από τον Αγιαξ. Η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί και άπαντες να καταλάβουν ότι οι πράσινοι... ωριμάζουν μετά την αποχή από τέτοια ματς.

Του Διονύση Δεσύλλα

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε χθες από τον Αγιαξ για ένα βασικότατο λόγο. Ο Αίαντας, παρά το γεγονός ότι αποτελείται από νεαρούς, κατά κύριο λόγο παίκτες, είναι μαθημένος σε δύσκολες ευρωπαϊκές κατατάσεις.

Το "τριφύλλι", ΗΤΑΝ. Δεν είναι, πια. Η αποχή από την Ευρώπη, η μη απαίτηση για κάτι καλό σε τέτοιες διοργανώσεις τα προηγούμενα χρόνια, λόγω περιορισμένων, δυνατοτήτων και το γεγονός ότι ο πήχης είχε πέσει, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Την ποδοσφαιρική ανωριμότητα σε τέτοιο επίπεδο για τον Παναθηναϊκό και τη μη γνώση διαχείρισης καταστάσεων, όταν κάτι πάει να στραβώσει. Απλά τα πράγματα...

Λάθος από τον Ιβανόφ, γκολ για τον Αγιαξ. Λάθος από τον Μέστο, πέναλτι και γκολ στη συνέχεια ξανά από την ολλανδική ομάδα. Από δυο λάθη δικά του, ο Παναθηναϊκός δέχθηκε γκολ και μετά η κατάσταση έγινε μη αναστρέψιμη. Διότι η Ευρώπη δεν είναι Ελλάδα. Και ο Αγιαξ δεν είναι μια ομάδα της σειρά, όσο κι αν δεν θυμίζει τη μεγάλη ομάδα του παρελθόντος.

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων. Καλύτερα, φάνηκε ποδοσφαιρικά ανώριμη για ένα τέτοιο δύσκολο ματς, ιδιαίτερα από τη στιγμή που υπέστη το σοκ με το πρώτο γκολ, στην πρώη ευκαιρία του Αγιαξ. Το παραπάνω, όμως, είναι λογικό και τους λόγους τους αναφέραμε.

Οι "πράσινοι" δεν έχουν επιστρέψει ακόμα. Είναι στη διαδικασία της επιστροφής. Και μια τέτοια διαδικασία θα έχει και άσχημα αποτελέσματα. Μέχρι η ομάδα να μάθει ξανά πως να αντιμετωπίζει αυτού του τύπου τις δυσκολίες στην Ευρώπη και όχι μόνο. Το τελευταίο θα το καταφέρει. Χρειάζεται, όμως, υπομονή. Στη ζωή, πρώτα μαθαίνεις να περπατάς και μετά να κάνεις άλματα...

Σε ατομικό επίπεδο, οι Μέστο και Ιβανόφ βρέθηκαν σε πολύ άσχημη βραδιά και δεν είναι τυχαίο ότι από δυο δικά τους επιπόλαια λάθη, ξεκίνησαν τα τέρματα του Αγιαξ. Κακός ήταν και ο Λεντέσμα, που εγκλωβίστηκε από τους Ολλανδούς, δεν είχε ανάσες και φάνηκε ότι έπρεπε να βγει από το ημίχρονο. Ισως ο μοναδικός που ξεχώρισε για τη θετική του απόδοση να είναι ο Χουλτ, που πάλεψε πολύ και αποτέλεσε τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού χθες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x