Διονύσης Δεσύλλας

Έμεινε όρθιος, αλλά έπρεπε να πάρει τη νίκη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον βαθμό του Παναθηναϊκού στην Κρήτη, την ανωτερότητα του «τριφυλλιού», αλλά και την αφέλεια που παραλίγο να κοστίσει στην ομάδα του Δώνη.

*Ο Παναθηναϊκός συνέχισε τις καλές εμφανίσεις στα… δύσκολα, κάτι που συμβαίνει φέτος σε όλα τα ματς με δυνατούς αντιπάλους. Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι από τον ΟΦΗ, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχαν εξαιρετική τακτική αντιμετώπιση στο ματς, κυριάρχησαν, αλλά δεν έφυγαν με ένα «διπλό» που θα τους ανέβαζε πολύ στο βαθμολογικό, αλλά και το ψυχολογικό κομμάτι.

*Αυτό που δεν έφερε τη νίκη για τους «πράσινους» είναι η αδυναμία να τελειώνουν φάσεις, παρά το γεγονός ότι είχαν τις ευκαιρίες να σκοράρουν και να απλοποιήσουν την κατάσταση, αλλά και αυτή η καταστροφική αφέλεια που δείχνουν κατά καιρούς. Το «τριφύλλι» δέχθηκε ένα γκολ από το πουθενά και κόντρα στη ροή του ματς και λίγο αργότερα έμειναν με 10 παίκτες. Μέσα σε λίγα λεπτά, όλα… διαλύθηκαν, κάτι που έχει συμβεί αρκετές φορές φέτος στην ομάδα του Γιώργου Δώνη. Είναι πάρα πολλές αυτές οι κακές στιγμές στα παιχνίδι των «πράσινων» από την αρχή της χρονιάς και φαίνεται ότι μιλάμε για μια πληγή, η οποία δεν γιατρεύεται με τίποτα!

*Η αντίδραση που βγήκε στη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι υπήρχε αριθμητικό μειονέκτημα, είναι θετική και έφερε την ισοφάριση. Ο Δώνης ανακάτεψε την τράπουλα, η είσοδος του Ζαχίντ βοήθησε το «τριφύλλι» και από δική του πάσα έγινε η φάση του πέναλτι για το γκολ του Μακέντα και την ισοφάριση για το τελικό 1-1. Οι «πράσινοι» έδειξαν σωστή νοοτροπία μετά το τέρμα που δέχθηκαν. Το άσχημο για την ομάδα είναι ότι σε ένα ματς που θα μπορούσε να πάρει ένα σημαντικό τρίποντο, έφυγε με την ισοπαλία και με ανάμεικτα συναισθήματα…

*Αναμφίβολα, το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός άντεξε με 10 παίκτες και πήρε τον βαθμό, φέρνει χαμόγελα ικανοποίησης και μέχρι εκεί. Αυτό δεν αρκεί. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να αγνοεί το σερί δυο νικών στο πρωτάθλημα, οι ευκαιρίες χάνονται και σε ένα ακόμη ματς που το «τριφύλλι» ήταν καλύτερο από τον αντίπαλό του, δεν καταφέρνει να πάρει το σημαντικό τρίποντο και να ανέβει ακόμη περισσότερο βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά ενόψει της αναμέτρησης. Τέτοια αποτελέσματα σε τέτοιου τύπου ματς, φέρνουν πάντα διαφορετικές απόψεις. Άλλοι θα είναι ικανοποιημένοι και άλλοι όχι. Εξαρτάται από το πώς βλέπει κανείς το ποτήρι. Μισογεμάτο ή μισοάδειο…

*Στους κορυφαίους της αναμέτρησης βάζουμε τον Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος έκανε πολύ καλό παιχνίδι στη μεσαία γραμμή, αλλά και τον Χρήστο Δώνη, που ήταν εξαιρετικός στα καθήκοντά του και είχε και μια πολύ καλή εκτέλεση φάουλ στο δοκάρι. Καλό ματς έκανε και ο Ινσούα, ενώ μέσα στις φάσεις ήταν ο Μπουζούκης, έχοντας, όμως, διαστήματα με αβίαστα λάθη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x