Διονύσης Δεσύλλας

Κρίμα για τον «στρωμένο» Παναθηναϊκό του Ουζουνίδη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sportfm.gr για το... κατόρθωμα του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Ηρακλή και τη συνέχεια του "τριφυλλιού".

Του Διονύση Δεσύλλα

Το ισόπαλο 1-1 στη Θεσσαλονίκη οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στον Παναθηναϊκό. Το είπε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, μετά το ματς. "Είμαστε άξιοι της μοίρας μας", τόνισε ο Ελληνας προπονητής, που στάθηκε, φυσικά, στην κακή νοοτροπία του δευτέρου ημιχρόνου και στο γεγονός ότι οι "πράσινοι" έχασαν ένα... κάρο ευκαιρίες, προτού ισοφαριστούν στην πρώτη απειλή του Ηρακλή. Αυτές οι χαμένες ευκαιρίες και η έλλειψη καθαρού μυαλού των παικτών του "τριφυλλιού" για να "καθαρίσουν" το ματς, ήταν και το κυρίαρχο στοιχείο, το οποίο καθόρισε το αποτέλεσμα.

Στο πρώτο ημίχρονο, μετά το πρώτο "μουδιασμένο" 15λεπτο, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έκλεισε στα 1/3 του γηπέδου τον Ηρακλή και προσπάθησε με παιχνίδι από τα άκρα και κυρίως από την αριστερή πλευρά με Χουλτ και Εμποκού να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων. Το έργο του, κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν. Οι γηπεδούχοι είχαν το μυαλό τους αποκλειστικά στο πώς θα αναχαιτίσουν κάθε αντίπαλη προσπάθεια, μπαίνοντας δυνατά στις προσωπικές μονομαχίες και στήνοντας ένα... τείχος μπροστά από την περιοχή τους.

Παρά τις δυσκολίες, οι "πράσινοι", λόγω ποιότητας και από τη στιγμή που είχαν την μπάλα στα πόδια τους πολύ περισσότερο απ' ότι ο Ηρακλής, απείλησαν για πρώτη φορά με τον Χουλτ, στο 20', σκόραραν στο 37΄με τον Μπεργκ (η πάσα του Εμποκού ήταν εξαιρετική) και από εκεί και μετά εγκλώβισαν τους γηπεδούχους, αλλά έχαναν τα... άχαστα!.

Ο Ηρακλής, όπως έκανε με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αντέδρασε, κατάφερε να ισοφαρίσει στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή των φιλοξενούμενων (μέγα λάθος του Λουντ που δεν κάνει φάουλ στην κούρσα του Λεοζίνιο) κι ενώ προηγουμένως, ο Παναθηναϊκός είχε χάσει κλασικές ευκαιρίες για να σημειώσει δεύτερο γκολ και να "καθαρίσει" το ματς. Για μια ακόμη φορά το σύνηθες έγινε. Ευκαιρίες ο ένας, γκολ ο άλλος. Ποιος είπε, άλλωστε, ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει δικαιοσύνη πάντα; Είναι τέτοια η "φύση" του αθλήματος που δεν νικάει ο καλύτερος σε κάθε ματς. Αυτό συνέβη και σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Κρίμα για τον Παναθηναϊκό που θα μπορούσε να φύγει με το "διπλό", με βάση την εμφάνισή του μέχρι το 75'. Κρίμα για την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου η ομάδα να βγάλει μια και καλή από πάνω της τις "ανορθογραφίες" του πρόσφατου παρελθόντος. Δεν μπορούν, όμως, όλα να γίνονται γρήγορα και θεαματικά. Στη δουλειά του Ουζουνίδη και των συνεργατών του για έναν "στρωμένο" Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος της σεζόν και για έναν μεγάλο Παναθηναϊκό από του χρόνου, θα έρθουν και αυτά. Θα έρθουν και οι γκέλες, τα άσχημα αποτελέσματα, τα οποία θα είναι κόντρα στη ροή του αγώνα.

Η βελτίωση και η σοβαρότητα στο παιχνίδι της ομάδας είναι δεδομένη και αυτό οφείλεται στη δουλειά που γίνεται από τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές. Χρειάζονται αρκετά περισσότερα για να αποφευχθούν τέτοια απογεύματα όπως το σημερινό. Ο Μαρινός Ουζουνίδης, παρά το σημερινό κακό αποτέλεσμα, έχει καταφέρει να κάνει ξανά ομάδα τον Παναθηναϊκό κι αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Δεν έχει καταφέρει, όμως, ακόμα να εξαφανίσει κάθε αδυναμία, κάθε... μπλακ άουτ, κάθε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, κάθε κενό διάστημα, κάθε χαλαρότητα. Υπομονή και θα τα δούμε όλα στη συνέχεια...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x