Διονύσης Δεσύλλας

Έτσι γλιτώνει τον υποβιβασμό ο Παναθηναϊκός

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sportfm.gr για τις κρίσιμες μέρες στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και την πιθανότητα να αποφύγουν οι «πράσινοι» την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία τους, τον υποβιβασμό.

Του Διονύση Δεσύλλα

Η αλήθεια είναι ότι στο άκουσμα της σημερινής είδησης ότι η πρόταση της ΑΕΚ για αλλαγή της ποινής υποβιβασμού στις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια, «πάγωσε» τον κόσμο και κυρίως τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό. Βλέπετε, οι «πράσινοι» είχαν ποντάρει πολλά σε μια τέτοια πιθανότητα, από τη στιγμή που χρήμα δεν υπάρχει ή για να είμαστε ακριβείς έχει παρθεί η απόφαση εδώ και μήνες να μη χρηματοδοτείται η ΠΑΕ, με κάποιες εξαιρέσεις για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Να, όμως, που φτάσαμε στα χειρότερα και αυτά είναι η εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα υποβιβασμού του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Για πρώτη φορά στη μεγάλη ιστορία του, το… μαραμένο τριφύλλι «απειλείται» με υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία και μάλιστα όχι για αγωνιστικά κριτήρια, αλλά για οικονομικά. Χωρίς καμία διάθεση να κινδυνολογήσουμε, πρέπει να τονίσουμε ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, η κατάσταση κρίσιμη και οι πιθανότητες ο Παναθηναϊκός να «πέσει», δυστυχώς αρκετές. Πως αλλιώς, άλλωστε, θα μπορούσε να ήταν, όταν βρισκόμαστε πέντε μέρες (θεωρείται, βέβαια, δεδομένη η παράταση για άλλες δυο εβδομάδες) πριν από την κατάθεση του φακέλου αδειοδότησης και όλα είναι ρευστά;

Το μεγάλο ερώτημα, πια, είναι ένα: Μπορεί ο Παναθηναϊκός να γλιτώσει τον υποβιβασμό και να μη γραφτεί η πιο μαύρη σελίδα στην τεράστια ιστορία του; Η απάντηση είναι ότι μπορεί, αρκεί να γίνει το πολύ απλό. Να μπουν χρήματα και να δοθούν. Άλλη επιλογή, εδώ που φτάσαμε, δεν υπάρχει και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αποφασιστεί άμεσα στο κλαμπ. Βέβαια, δια στόματος Βασίλη Κωνσταντίνου, η ΠΑΕ θα προσφύγει στην ΕΠΟ. Είναι, όμως, κάτι παραπάνω από δύσκολο να αλλάξει κάτι η ομοσπονδία και να πάει κόντρα στην απόφαση που πήρε η Λίγκα.

Οι συνολικές οφειλές είναι κοντά στα 11 εκατ. ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με ένα ποσό κοντά στα 4 εκατομμύρια, ο Παναθηναϊκός τη γλιτώνει. Κι αυτό διότι θα φτάσει σε συμφωνία με τους πιστωτές, οι οποίοι σαφώς και θα πουν «ναι» στο να πάρουν ένα κομμάτι από τα χρήματα που τους οφείλονται και όχι να τα χάσουν σε περίπτωση υποβιβασμού. Σε περίπτωση που δοθεί παράταση 15 ημερών, που είναι και το πιο πιθανό, υπάρχει χρόνος για να γίνουν περισσότερες και τελικές επαφές και να γίνουν οι συμφωνίες, που είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το «τριφύλλι». Αν δε συμβεί αυτό, τότε η υπόθεση παραμονή θα είναι ένα μικρό θαύμα. Προϋπόθεση, φυσικά, για όλα τα παραπάνω είναι να μπουν χρήματα.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Αλαφούζος, βάσει του ρεπορτάζ, έλεγε στους συνεργάτες του πριν από λίγες μέρες ότι θα βάλει χρήματα, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα. Δεν είναι κρυφό, όμως, ότι άπαντες ήθελαν την αλλαγή της ποινής, ώστε να είναι πιο άνετοι στις επόμενες κινήσεις τους και να μην έχουν μια θηλιά στον λαιμό τους. Τώρα, όμως, την έχουν. Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Πλέον, άλλος δρόμος πλην του να μπουν χρήματα και να δοθούν στους πιστωτές δεν υπάρχει. Πάντα, μιλάμε, για διακανονισμό και όχι για κατάθεση της συνολικής οφειλής. Προκύπτουν, λοιπόν, οι συμφωνίες, μπαίνουν τα χρήματα και ο φάκελος παραδίδεται «καθαρός». Σε διαφορετική περίπτωση, θα φτάσουμε στα χειρότερα που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί για τον Σύλλογο Μεγάλο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x