Διονύσης Δεσύλλας

Ετσι θα επιστρέψει ο Παναθηναϊκός

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι συνολικά καλύτερο απ’ αυτό του Αγιαξ. Αυτό, όμως, δεν αρκεί. Για τη μεγάλη επιστροφή απαιτούνται πολλά περισσότερα. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Tου Διονύση Δεσύλλα

Το ταξίδι του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη αρχίζει ξανά και η αλήθεια είναι ότι έλειψε πολύ από την ομάδα και τον κόσμο. Ενας χρόνος μακριά από αυτή τη διαδικασία μοιάζει με δεκαετία για τον Παναθηναϊκό οργανισμό. Για έναν οργανισμό που ήταν, είναι και θα είναι μαθημένος στο… ποδοσφαιρικό «Μένουμε Ευρώπη» (όχι στο κοινωνικοπολιτικό). Ο περυσινός «εφιάλτης» αποτελεί, πια, παρελθόν και ο Παναθηναϊκός απόψε επιστρέφει στον φυσικό του χώρο.

Με τους «πράσινους» να μετρούν, ήδη, πέντε παιχνίδια αήττητοι (τέσσερα ευρωπαϊκά και ένα ελληνικό) και τον κόσμο να βλέπει έπειτα από καιρό μια ομάδα με ποιότητα και βάθος στο ρόστερ, η αισιοδοξία για την αποψινή πρεμιέρα είναι διάχυτη. Κάτι οι καλές εμφανίσεις της ομάδας του Αντρέα Στραματσόνι και κάτι η μετριότητα του, πάντα επικίνδυνου και σπουδαίου, Αγιαξ, ενισχύουν την άποψη ότι το «τριφύλλι» είναι το φαβορί για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει απόψε.

Θεωρητικά, οι «πράσινοι» είναι συνολικά καλύτεροι από τον Αίαντα. Εχουν ποδοσφαιριστές με περισσότερη εμπειρία και η ποιότητα στο ρόστερ της ελληνικής ομάδας είναι μεγαλύτερη απ’ ότι του αντιπάλου. Αυτό, όμως, δεν λέει και πολλά. Απέναντι από τον Παναθηναϊκό απόψε θα βρίσκεται μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ομάδα, με πολύ πιο βαριά φανέλα και με ποδοσφαιριστές «διψασμένους» και ικανούς να κάνουν τη ζημιά. Αγιαξ είναι. Αυτό το τελευταίο μαρτυρά πολλά.

Θα χρειαστεί ποδοσφαιρική ωριμότητα, εξαιρετική τακτική αντιμετώπιση από τον πάγκο και τους ποδοσφαιριστές και υπομονή. Υπομονή στο παιχνίδι για να έρθει το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Στο τακτικό κομμάτι, θα δούμε έναν Παναθηναϊκό να προσπαθεί εξ’ αρχής να αιφνιδιάσει τους, κατά πλειοψηφία, άπειρους ποδοσφαιριστές του Αγιαξ. Στόχος είναι να κερδηθεί η κατοχή και αν είναι εφικτό να μπει ένα γρήγορο γκολ που θα ξαφνιάσει τους Ολλανδούς.

Αν όχι, τότε οι εντολές του Αντρέα Στραματσόνι είναι να υπάρχει σιγουριά στις μεταβιβάσεις και να μην γίνονται λάθη που θα… δώσουν θάρρος και φυσικές ευκαιρίες για γκολ στους φιλοξενούμενους. Δηλαδή, για να το μεταφράσουμε «πάση θυσία το μηδέν πίσω». Αν διατηρηθεί ανέπαφη η εστία του Στιλ, τότε κάποια στιγμή το γκολ μπροστά θα έρθει. Γι’ αυτό και παραπάνω γράψαμε τη λέξη «υπομονή».

Στα της ενδεκάδας, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Πάμε για ένα 3-1-4-2, με Στιλ κάτω από τα δοκάρια, Ιβανόφ, Μολέδο, Κουτρουμπή στα στόπερ, Μέστο δεξιά και Χουλτ αριστέρα. Στα χαφ θα παίξουν οι Λεντέσμα, Ζέκα, Γουακάσο και μπροστά ο Ιμπάρμπο με τον Μπεργκ. Μια θέση διεκδικεί στο βασικό σχήμα ο Λουντ, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους.

Τα λέμε το βράδυ από το «Απόστολος Νικολαϊδης», σε ένα ακόμη ποδοσφαιρικό ραντεβού στο οποίο θα είναι συνεπής ο ΣΠΟΡ FM 94,6. Καλή ευρωπαϊκή σεζόν…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x