Διονύσης Δεσύλλας

Γιώργος Δώνης: Δουλευταράς και ερωτευμένος με τον Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το έργο Δώνη αυτούς τους πρώτους μήνες στον Παναθηναϊκό, τη νέα νοοτροπία και τη σχέση αγάπης.

Του Διονύση Δεσύλλα

Αμφιβάλλει κανείς ότι ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που εντυπωσιάζει περισσότερο απ’ όλες στο φετινό πρωτάθλημα; Η πιο σοβαρή, η πιο… μεταμορφωμένη και αυτή που εξελίσσεται καθημερινά πιο πολύ απ’ όλες. Όλα αυτά, φυσικά, αναλογικά. Διότι δεν μπορεί, για παράδειγμα, στην παρούσα φάση το «τριφύλλι» να κοντράρει τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ ή και άλλα κλαμπ που δε χρωστάνε, που έχουν διοικητική ηγεσία σταθερή και μπάτζετ υψηλό. Κατά τα λοιπά, τα όσα κάνει φέτος ο Παναθηναϊκός σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο είναι αν μη τι άλλο αξιοζήλευτα απ’ όλους και εντυπωσιακά.

Το μεγαλύτερο μερίδιο στα όσα βλέπουμε μέχρι τώρα από τον Παναθηναϊκό ανήκει στους Νίκο Νταμπίζα και Γιώργο Δώνη. Ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής της ομάδας, έχοντας μια άριστη συνεργασία και ένα ξεκάθαρο πλάνο για το πώς το «τριφύλλι» θα ανθίσει ξανά και πώς θα αναγεννηθεί η ομάδα από τις στάχτες της, προχωρούν, δίχως πολλά λόγια, δίχως πανηγυρισμούς, προσηλωμένοι αποκλειστικά στον μεγάλο τους στόχο.

Ποιος είναι αυτός; Αρχικά, να τερματίσει ο Παναθηναϊκός όσο το δυνατόν υψηλότερα φέτος και στη συνέχεια να δημιουργηθεί ξανά μια μεγάλη ομάδα, η οποία θα έχει ως βάση το ελληνικό στοιχείο, θα εκμεταλλεύεται όσο ποτέ τις ακαδημίες της και τους ποδοσφαιριστές που βγαίνουν απ’ αυτές και θα ενισχύεται με ξένους ΜΟΝΟ καλύτερους και ικανούς να δώσουν το κάτι παραπάνω και να προσθέσουν ποιότητα στο ρόστερ. Όλα αυτά, με πολλή δουλειά, με καθημερινή μελέτη, με λάθη, με σωστά, μπορούν να γίνουν. Αρκεί, εκτός των άλλων, να επανέλθει μια διοικητική ηρεμία, να ξεχρεώσει το κλαμπ, να βρεθεί ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι που θα επαναφέρουν μια σωστή κατάσταση στα της ΠΑΕ και θα ανεβάζουν ξανά επίπεδο το κλαμπ (στελέχωση κλπ).

Ο Δώνης είναι δουλευταράς. Εργάζεται ώρες καθημερινά για να πετύχει τον μεγάλο στόχο. Και, φυσικά, είναι πιο ώριμος από ποτέ. Έχει φάει τις «σφαλιάρες» του, έχει κάνει τα μεγάλα λάθη του και τώρα παρουσιάζεται πιο έτοιμος από ποτέ, πιθανότατα στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Στη δημιουργία ενός μεγάλου Παναθηναϊκού ξανά. Δεν είναι εύκολο, απαιτείται υπομονή, πίστη, επιμονή στο πλάνο και χρόνος. Δεν είναι, όμως, και ακατόρθωτο. Αν οι πρώτοι μήνες είναι «σημάδι» για το τι θα ακολουθήσει, τότε μόνο καλύτερα έρχονται.

Πολύ σημαντικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ελληνας προπονητής έχει περάσει μια νέα νοοτροπία στους ποδοσφαιριστές. Πλέον, επικρατεί ένα πνεύμα του τύπου «κάθε ματς για τη νίκη, ανεξάρτητα από τα προβλήματα που υπάρχουν». Δίχως γκρίνιες, δίχως μουρμούρες, δίχως πράγματα και… σκέψεις έξω από το ποδόσφαιρο. Φυσικά, στο τελευταίο παίζει και σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι στις πληρωμές δεν παρατηρούνται τα περσινά. Κάτι το οποίο ΠΡΕΠΕΙ να συνεχιστεί.

Ο Δώνης, επίσης, είναι και «κολλημένος» με τον Παναθηναϊκό. Αγαπάει την ομάδα, γουστάρει που επέστρεψε στο «τριφύλλι». Κι αυτό που γράφουμε δεν είναι λαϊκισμός. Είναι η απόλυτη πραγματικότητα. Όσοι τον γνωρίζουν καλά μπορούν να επιβεβαιώσουν. Οι υπόλοιποι, μπορούν κάλλιστα να διαβάσουν ή να δουν τις δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής στο OPEN TV και θα το καταλάβουν. Ειδικά η ατάκα του «είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στην ομάδα. Οι κοντινοί μου άνθρωποι με βλέπουν καθημερινά να χαμογελάω», τα λέει όλα. Απεικονίζει το συναίσθημα. Τον έρωτα που έχει ο Ελληνας προπονητής με τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό είναι εκτός από σημαντικό, πολύ όμορφο.

Έχοντας διανύσει σχεδόν το 1/3 του ελληνικού πρωταθλήματος, μπορούμε να πούμε ότι στη μέχρι τώρα δουλειά του στον Παναθηναϊκό, ο Δώνης (και οι συνεργάτες του) παίρνει σχεδόν άριστα. Γράφουμε «σχεδόν», διότι το τέλειο δεν υπάρχει σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής. Πόσο μάλλον στον αθλητισμό και την προπονητική. Το βέβαιο είναι ότι η καλή και η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δουλειά θα συνεχιστεί. Μένει να δούμε που θα πάει. Ας ελπίσουμε, πάντως, να πάει μακριά. Πολύ μακριά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x