Διονύσης Δεσύλλας

Η αναγκαία σκληράδα του Παναθηναϊκού και οι μεταγραφές

Με… χαλαρή νοοτροπία και λογική τύπου «παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, θα δικαιωθούμε», καμία ομάδα δεν πέτυχε τον στόχο της. Ειδικά όταν αυτός είναι το πρωτάθλημα. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Στο χθεσινό κείμενο κάναμε λόγο για το καταπληκτικό ποδόσφαιρο που παίζει, κατά διαστήματα, ο Παναθηναϊκός. Είναι τέτοια η ποιότητα των «πράσινων» φέτος, που υπάρχουν στιγμές όπου… χάνεις την μπάλα με τις ενέργειες και τους αυτοματισμούς που βγάζει η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι, όπως έγινε και στο πρώτο ημίχρονο στη Βέροια.

Εξηγούσαμε, όμως, ότι αυτό δεν αρκεί, όταν έχεις ως στόχο το πρωτάθλημα. Διότι πολύ απλά, στο τέλος αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και όχι το θέαμα ή οι στιγμές.

Εκτός από τη λανθασμένη νοοτροπία σε ορισμένους ποδοσφαιριστές και τη λογική ότι μόνο με το καλό ποδόσφαιρο και τη… φανέλα, θα κερδηθούν οι βαθμοί, στην ομάδα παρατηρείται και κάτι ακόμη. Μια επικίνδυνη, κατά διαστήματα, χαλαρότητα. Καλύτερα, μια έλλειψη σκληράδας.

Δείτε τον τρόπο που τελείωναν πολλές φάσεις οι «πράσινοι» στον αγώνα με τη Βέροια. Χαλαρό πλασεδάκι από τον Λουντ, μπασιματάκια στην περιοχή από τον Ιμπάρμπο, πασούλες μέσα και έξω από την περιοχή, σε μια επίδειξη υψηλής τεχνικής. Και το αποτέλεσμα, η μπάλα να μην καταλήγει στο μέρος που όλοι επιθυμούν. Στα δίχτυα, δηλαδή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο. Κάτι ανάλογο είχαμε διαπιστώσει και στο Αγρίνιο, στην ισοπαλία με τον Παναιτωλικό. Αλλά και σε παιχνίδια υψηλότερου επιπέδου, όπως στο Βίγκο, όταν και εκεί χάθηκαν ένα τσούρμο ευκαιρίες ΚΑΙ λόγω της χαλαρότητας στην τελική προσπάθεια.

Εκτός των άλλων και της αλλαγής νοοτροπίας ΣΥΝΟΛΙΚΑ, οι «πράσινοι» θα πρέπει να γίνουν πιο σκληροί στην τελική προσπάθεια και όχι μόνο. Διότι είναι κρίμα να μένουν απλά και μόνο στο θεαματικό για 45 ή 60 λεπτά ποδόσφαιρο και στο τέλος να φεύγουν με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο.

Ο Αντρέα Στραματσόνι, ήδη, έβαλε τις πρώτες φωνές στους παίκτες του, με σκοπό να τους ξυπνήσει και να τους κάνει να καταλάβουν ότι αυτή η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει. Το θέμα είναι ότι η όποια αλλαγή πρέπει να γίνει… χθες. Δεν υπάρχει χρόνος και φυσικά περιθώρια για νέες αποτυχίες, λίγο πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Υ.Γ: Είναι δεδομένο, πια, ότι ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για την απόκτηση δυο ποδοσφαιριστών τον Ιανουάριο. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι υπάρχει δυσαρέσκεια για τον Λουκ Στιλ και ήδη αναζητείται στην αγορά τερματοφύλακας για να πάρει θέση βασικού. Επίσης, θα γίνει και η, επιτέλους, σωστή κίνηση – που δεν έγινε το καλοκαίρι – με την απόκτηση ενός «εξαριού».

Μέχρι πριν από λίγες μέρες, οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» εξέταζαν μια τέτοια πιθανότητα, ΜΟΝΟ σε περίπτωση πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League. Τώρα, όμως, παρατήρησαν ότι η απόκτηση ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή είναι αναγκαία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x