Διονύσης Δεσύλλας

Η δύσκολη δουλειά στον Παναθηναϊκό ενόψει μεταγραφών

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τα τρανταχτά κενά στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και το δύσκολο έργο των ανθρώπων της ομάδας να διορθώσουν τα κακώς κείμενα.

Στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης παρατηρήθηκε για μια ακόμη φορά το μεγάλο φετινό πρόβλημα του «τριφυλλιού». Μπορεί η ομάδα του Γιώργου Δώνη να πήρε τη νίκη (το πλέον σημαντικό στην παρούσα χρονική περίοδο), όμως λίγο έλειψε να πάθει ζημιά από την κακή εμφάνιση του τελευταίου 30λέπτου και από την ελάχιστη δημιουργία που είχε σε όλο το ματς. Το τελευταίο παρατηρήθηκε και στο ματς με τον Παναιτωλικό, αλλά και σε αρκετές αναμετρήσεις φέτος.

Η απουσία του Γκίας Ζαχίντ, του ποδοσφαιριστή με τα περισσότερα δημιουργικά στοιχεία από κάθε άλλον στο πράσινο ρόστερ, έπαιξε τον ρόλο της στο παραπάνω. Δίχως τον Νορβηγό, ο οποίος και σκοράρει και δημιουργεί και «βλέπει» γήπεδο, το «τριφύλλι» δυσκολεύεται πολύ σε αυτό το επίπεδο. Αν οι Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης είναι σε καλή μέρα, η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη. Αν όχι, τότε τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα για την ομάδα σε αυτό το κομμάτι. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε ότι το καλοκαίρι αποκτήθηκαν δυο εξτρέμ που δεν έχουν βοηθήσει καθόλου (Μολό και Μπεκ), εύκολα φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι οι «πράσινοι» θέλουν ενίσχυση εκεί.

Τον Ιανουάριο, οι άνθρωποι της ομάδας θα προσπαθήσουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και τα λάθη στον σχεδιασμό. Δε θα είναι εύκολο κάτι τέτοιο. Ποτέ η μεταγραφική περίοδος του χειμώνα δεν ήταν ίδια με αυτή του καλοκαιρινού τριμήνου. Και ποτέ δε θα γίνει. Η αγορά είναι μικρότερη, οι επιλογές λιγότερες και κάτι τι πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή. Από τη στιγμή, μάλιστα, ότι ο Γιώργος Δώνης ψάχνει ποδοσφαιριστές όχι… μιας χρήσης, αλλά με προοπτική, το έργο όλων στο κλαμπ για τη μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου γίνεται ακόμη πιο δύσκολο.

Ο Τσάβι Ρόκα έχει, ήδη, αρχίσει τις επαφές με ατζέντηδες. Μπορεί ο Καταλανός να είναι πιο ενεργός τους επόμενους μήνες με στόχο το καλοκαίρι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τώρα δε θα κάνει δουλειά. Ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας ψάχνει για ποδοσφαιριστές ενόψει Ιανουαρίου για τη θέση του εξτρέμ, αλλά και του αμυντικού χαφ. Δυστυχώς για το τριφύλλι, ούτε ο Φάουστο έχει δείξει πράγματα, γι αυτό και δεν έχει αγωνιστεί καθόλου, πλην ελάχιστων λεπτών στο ματς Κυπέλλου με την Παναχαϊκή.

Ταυτόχρονα, με την ενίσχυση, ήδη «τρέχει» το πλάνο για τις αποδεσμεύσεις. Ο Μουνιέ παραμένει το μεγάλο «αγκάθι», ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Παναθηναϊκός να ψάξει να βρει την επόμενη ομάδα του Μολό, αλλά και του Μπεκ, για τους οποίους υπάρχει δυσαρέσκεια για διαφορετικούς λόγους. Για τον πρώτο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνουν συζητήσεις για το μέλλον του. Για τον δεύτερο, θα παίξουν ρόλο πολλά, όπως το γεγονός ότι δεσμεύεται με τριετές συμβόλαιο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x