Διονύσης Δεσύλλας

Η επιστροφή Άλτμαν και η μεγάλη αλήθεια του Δώνη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα Τρίπολης, τα κέρδη και στέκεται στην ατάκα του Γιώργου Δώνη.

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό σήμερα στο κρύο (κυριολεκτικά και μεταφορικά) Ολυμπιακό Στάδιο ήταν η νίκη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Νίκη που ήρθε, με σχετικά καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και με πολλά προβλήματα στο δεύτερο. Με άγχος, με όχι δημιουργικό ποδόσφαιρο, με τον Αστέρα να βάζει δύσκολα στο «τριφύλλι» και να απειλεί. Επιτέλους, όμως, έπειτα από αρκετά μεγάλο διάστημα, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή έφερε χαμόγελα για το αποτέλεσμα. Μην ξεχνάμε ότι οι «πράσινοι» δεν είχαν κατακτήσει τρίποντο στον δεύτερο γύρο και πλέον περιθώρια για στραβοπατήματα, στο πλαίσιο της μεγάλης μάχης για την 5η θέση, δεν υπάρχουν.

Το πιο θετικό σημάδι της ημέρας ήταν η επιστροφή του Ομρι Άλτμαν. Ο Ισραηλινός σκόραρε ένα πολύ ωραίο γκολ (το πρώτο έπειτα από 13 μήνες), ήταν δραστήριος για τα 60 λεπτά που άντεξε, είχε διάθεση και σίγουρα έκανε τον Γιώργο Δώνη να χαμογελάει. Τον χρειάζεται τον Ισραηλινό το «τριφύλλι», ειδικά τώρα που οι μεσοεπιθετικοί της ομάδας είναι μπουκωμένοι και αυτό επηρεάζει το παιχνίδι.

Οσο για τον Δημήτρη Κουρμπέλη, δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξης. Ηταν το σημείο αναφοράς στο κέντρο της ομάδας, έβγαλε μια καταπληκτική ασίστ στο γκολ του Παναθηναϊκού, έτρεχε, έκοβε, μοίραζε και δυστυχώς είχε την ατυχία να χτυπήσει στο πρόσωπο και να ανοίξουν τα ράμματα που είχε κάνει στη μύτη. Το έχουμε τονίσει αρκετές φορές. Ο Κουρμπέλης είναι ο πλέον πολύτιμος ποδοσφαιριστής για τους «πράσινους» και το αποδεικνύει συνεχώς.

Τέλος, πρέπει να σταθούμε στη μεγάλη αλήθεια του Γιώργου Δώνη, στη συνέντευξη Τύπου. Ο κόουτς γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι συμβαίνει και τι μπορεί να κάνει η ομάδα του. Ούτε να αιθεροβατούμε πρέπει, ούτε να δημιουργούμε περισσότερες προσδοκίες. Το είπε ξεκάθαρα ο Έλληνας προποητής: «Όλοι κοιτάτε τη βαθμολογία και το αποτέλεσμα. Έχουμε χάσει το δρόμο μας. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Θέλουμε να εξελίξουμε νέους παίκτες, να καθιερωθούμε στην πεντάδα, να σβήσουμε τα χρέη, να βγάλουμε παίκτες και να μπούμε στο σωστό δρόμο. Αν κοιτάμε το παρελθόν είμαστε εκτός πραγματικότητας, όχι ρεαλιστές».

Προφανώς και όλοι θέλουν την πολύτιμη 5η θέση. Είναι ένας στόχος που πρέπει να επιτευχθεί. Όμως, ταυτόχρονα, με τις υπάρχουσες συνθήκες, υπάρχει ένα πρότζεκτ που ποδοσφαιρικά πρέπει να συνεχιστεί. Σε αυτό το πρότζεκτ, λοιπόν, θα έρχονται και μίνι αγωνιστικές κρίσεις, που μέσω της δουλειάς και της υπομονής θα πρέπει η ομάδα να τις ξεπερνάει. Ο Δώνης το ξέρει. Ας είμαστε, λοιπόν, ρεαλιστές και έχουμε όλοι χαμηλά την μπάλα μέχρι την επόμενη μέρα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x