Διονύσης Δεσύλλας

Η ευθύνη για τη συνέχεια ανήκει στον Γιάννη Αλαφούζο

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ καλείται να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις, μετά την ντροπιαστική εμφάνιση του Παναθηναϊκού και το… πρόωρο αντίο στο πρωτάθλημα. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Για μια ακόμη χρονιά ο Παναθηναϊκό όχι μόνο είναι με την πλάτη στον τοίχο, αλλά επί της ουσίας εκτός του βασικού στόχου, μόλις δυο μήνες μετά την έναρξη της σεζόν. Για μια ακόμη χρονιά, γίναμε μάρτυρες ενός παρόμοιου σκηνικού. Αυτή τη φορά, με μικρές διαφορές, διότι η πραγματικότητα είναι ότι φέτος αποκτήθηκαν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, που έλειψαν τα προηγούμενα χρόνια.

Μόνο με την ποιότητα, όμως, και τα ατομικά χαρακτηριστικά, δεν μπορείς να λες ότι διαθέτεις ομάδα που θα κοντράρει τον Ολυμπιακό και θα πάρει πρωτάθλημα. Διότι, ναι, ο Παναθηναϊκός έχει παίξει, φέτος, κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο. Δεν έχει, όμως, το σημαντικότερο. Μέταλλο μεγάλης ομάδας.

Στα του ντέρμπι…

Ο Ολυμπιακός πήρε την πιο άνετη νίκη επί του Παναθηναϊκού της τελευταίας δεκαετίας. Δίχως να φορτσάρει, δίχως να ιδρώσει, δίχως να πιεστεί, έκανε πλάκα απέναντι σε ένα ΚΑΚΚΙΣΤΟ σύνολο παικτών που φορούσαν την πράσινη φανέλα. Ηταν τόσο κακό το «τριφύλλι» σήμερα τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και στην επανάληψη (στην οποία δεν υπήρξε καμία αντίδραση), που έκαναν τους παίκτες του Μπέντο να πανηγυρίσουν ένα θρίαμβο, δίχως να πιάσουν τρομερή απόδοση.

Τι έκανε σήμερα ο Παναθηναϊκός, στο ματς της χρονιάς γι’ αυτόν; ΤΙΠΟΤΑ. Απολύτως. Ο Αντρέα Στραματσόνι απέτυχε παταγωδώς σε όλα, στο παιχνίδι που κρίνει (εκτός απροόπτου) τη χρονιά. Και το τρικ με τον Γουακάσο στο αριστερό άκρο της άμυνας δεν έπιασε, και η φουλ επιθετική ενδεκάδα που παρέταξε δεν απέδωσε καρπούς, και χωρίς λόγο κατέβασε την ομάδα στο Καραϊσκάκη με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι στα προηγούμενα μεγάλα ματς (με δυο στόπερ, αντί για τρία) και δεν βοήθησε κατά τη διάρκεια του αγώνα για να υπάρξει μια, έστω και μικρή αντίδραση και κατέβασε έναν ανέτοιμο αγωνιστικά και ψυχολογικά Παναθηναϊκό. Έναν Παναθηναϊκό που για μια ακόμη φορά, μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκε, κατέρρευσε. Kαι μπορεί να λέει ότι είναι τυχερός που ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο κατέβασε ταχύτητα και δεν φόρτσαρε περισσότερο.

Η κουβέντα για τον Ιταλό έχει ήδη ανοίξει. Δυστυχώς, ο «Στράμα», παίρνει καλό βαθμό στην ενίσχυση της ομάδας, αλλά κακό στη διαχείριση ενός αγώνα. Πόσο μάλλον ενός ντέρμπι… Σήμερα, είναι προγραμματισμένη σύσκεψη κορυφής ανάμεσα στον Στραματσόνι τον Αλαφούζο και τον Ζιλμπέρτο και εκεί θα κριθούν πολλά.

Η συνέχεια και το τι θα γίνει τόσο με τον Στραματσόνι, όσο και με το αν θα υπάρξει κάποια τιμωρία για τους ποδοσφαιριστές, θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από το «μεγάλο αφεντικό». Τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ είναι αυτός που καλείται να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Αυτός είναι που έχει και θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τις όποιες αλλαγές θα χρειαστούν από εδώ και στο εξής.

Εν αναμονή των όποιων αποφάσεων, λοιπόν, από τον άνθρωπο που βλέπει και τη φετινή μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει να καταλήγει στο ίδιο γνωστό σημείο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x