Διονύσης Δεσύλλας

Η «μαύρη» μέρα για τον Παναθηναϊκό και η διάθεση για μάχη στο Καραϊσκάκη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sportfm.gr για την ντροπιαστική μέρα για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για τη θέληση όλων στο «τριφύλλι» να κάνουν την υπέρβαση στο ντέρμπι της Κυριακής τον Ολυμπιακό.

Του Διονύση Δεσύλλα

Η σημερινή ή καλύτερα, για να είμαστε ακριβείς, η χθεσινή μέρα για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και γενικότερα για τον Σύλλογο μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «μαύρη». Κι αυτό διότι, η διορία της ΟΥΕΦΑ για διακανονισμό των οφειλών μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, εξέπνευσε χθες, οι «πράσινοι» δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση και μένουν οριστικά εκτός Ευρώπης για ένα έτος, σε όποια από τις επόμενες τρεις σεζόν (μέχρι το 2021) πάρουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα που έχει δώσει αμέτρητη χαρά στον κόσμο της, αλλά και σε όλη στη φίλαθλη Ελλάδα, με σπουδαίες ευρωπαϊκές παρουσίες και μεγάλες προκρίσεις κατά το παρελθόν, ο Σύλλογος που δικαίως χαρακτηρίστηκε από φίλους και εχθρούς «πρέσβης» για τα κατορθώματά του στα Κύπελλα Ευρώπης, μένει εκτός λόγω των οικονομικών προβλημάτων.

Το χειρότερο δε, είναι ότι με όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα και μετά τις απανωτές αλλαγές σε επίπεδο στελεχών στην ΠΑΕ, φαίνεται ότι δεν έγινε προσπάθεια για να αλλάξει η κατάσταση και να μην τιμωρηθεί το κλαμπ- το οποίο βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της οικονομικής αδυναμίας- με αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Στα του ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός μπαίνει από σήμερα, μετά την επιστροφή στις προπονήσεις, στην τελική ευθεία. Είναι κοινώς αποδεκτό, ότι οι «πράσινοι» πηγαίνουν ως ξεκάθαρο αουτσάιντερ για τη μεγάλη «μάχη» με τον Ολυμπιακό, στο Καραϊσκάκη. Οι λόγοι είναι κατανοητοί απ’ όλους. Οι «πράσινοι» δε διαθέτουν σε καμία περίπτωση το ρόστερ του πρώτου γύρου, όταν είχαν επικρατήσει 1-0 των ερυθρόλευκων στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Από τότε έχουν μεσολαβήσει πολλά που έχουν απαξιώσει τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, ο οποίος, όμως, και δεν έχει το άγχος (κανείς δε θα πει τίποτα στους πράσινους ηττηθούν από τους ερυθρόλευκους) και έχει τη διάθεση να παλέψει για 90 λεπτά στο Φάληρο κι’ όπου βγει. Αυτό είναι και το κλίμα, το πνεύμα αν θέλετε, που επικρατεί αυτή την εβδομάδα στο Κορωπί.

Οι ποδοσφαιριστές είναι αποφασισμένοι να… πεθάνουν στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη, να τα δώσουν όλα για όλα, με σκοπό να κάνουν το μικρό θαύμα και να φύγουν με νικηφόρο αποτέλεσμα από την έδρα του αιωνίου αντιπάλου. Αν τα καταφέρουν θα δώσουν μεγάλη χαρά στον κόσμο τους, στους εαυτούς τους, αλλά και θα στείλουν μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση, ότι παρά τα πολλά προβλήματα είναι εδώ και δίνουν τη δική τους «μάχη». Αν όχι, κανείς δεν πρόκειται να τους προσάψει ευθύνες. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Κουλιμπαλί, ο οποίος επιστρέφει από τιμωρία, αλλά και τον Κουρμπέλη που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Είναι, μάλιστα, πολύ πιθανό ο Αρκάδας άσος να αγωνιστεί ως στόπερ δίπλα στον Αυλωνίτη ή τον Οικονόμου. Από εκεί και πέρα, ίσως δούμε τον Κουλιμπαλί ως δεξί χαφ. Σίγουροι για το βασικό σχήμα είναι οι Βλαχοδήμος, Ινσούα, Τζανδάρης, Κάτσε, Λουντ και Δώνης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x