Διονύσης Δεσύλλας

Η τεράστια προσπάθεια του Μιχαλαριά και η αναγκαία βοήθεια για τον Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τα αποτελέσματα που έχει φέρει στον Παναθηναϊκό Α.Ο η πολιτική της διοίκησης της τελευταίας τριετίας, αλλά και για τη βοήθεια που χρειάζεται ο «Σύλλογος μεγάλος».

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Θα είναι το λιγότερο αχάριστος αυτός ο οποίος δεν θα πει ένα «μπράβο» σ’ αυτά που έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια η διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο. Μια διοίκηση, με πρόεδρο τον Ηλία Μιχαλαριά, που ανέλαβε σε εποχές με «στεγνά» ταμεία και με τα χρέη να «πνίγουν» τον Σύλλογο. Τα είπε όλα, άλλωστε, ο πρόεδρος της «μάνας» του λόχου στη μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στο sportfm.gr. (το πρώτο μέρος εδώ, το δεύτερο μέρος εδώ)

Ανέλυσε τα σωστά, τα λάθη, τη διαχείριση που γίνεται στα οικονομικά, τη μείωση του χρέους από τα 3 εκατ. στο 1 εκατ. ευρώ, αλλά και το μέλλον. Ένα μέλλον που διαγράφεται ελπιδοφόρο. Σε μια λογική ότι οι «πράσινοι» την επόμενη τριετία – τετραετία θα έχουν ξεχρεώσει και θα μπορούν με μεγαλύτερη άνεση να φέρουν παίκτες, να «χτίσουν» στις υποδομές και τις εγκαταστάσεις και φυσικά να κατακτήσουν τους τίτλους. Αλλωστε, όπως είπε και ο Μιχαλαριάς, τα πρωταθλήματα δεν είναι αυτοσκοπός. Όλα πρέπει να γίνουν με μα σειρά, προκειμένου να… σβήσουν οι αμαρτίες του παρελθόντος.

Παρατηρώντας τον, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο κλειστό "Παύλος Γιαννακόπουλος" να μιλάει με πάθος για την ομάδα, αλλά και την προσπάθεια που γίνεται, κατάλαβα ότι εδώ υπάρχουν τρία πράγματα:

*Μεράκι απ’ όλους αυτούς τους ανθρώπους που «παλεύουν» εδώ και τρία χρόνια, παραλαμβάνοντας μια κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη.

*Οραμα για έναν πραγματικά «Σύλλογο Μεγάλο», που θα στηρίζεται σε γερά θεμέλια. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο μεγάλος στόχος, μετά το ξεχρέωμα.

*Ανάγκη για βοήθεια από ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Να στηρίξουν οικονομικά, και όχι μόνο, τη «μάνα του λόχου».

Ο Ερασιτέχνης έχει μπει σε μια σειρά. Εχει νοικοκυρευτεί, στα οικονομικά του, κι αυτό οφείλεται στις σημαντικές προσπάθειες της διοίκησης, αλλά και σε ορισμένους ανθρώπους που βοηθούν, όπως οι Γιαννακόπουλος, Αλαφούζος, Πολέμης, Ντάνοι και άλλοι. Όλα αυτά, μάλιστα, σε μια εποχή που η ποδοσφαιρική ομάδα- κύριος «αιμοδότης» του Ερασιτέχνη-, δεν έπαιξε όχι απλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ούτε καν στην Ευρώπη, την τελευταία χρονιά!

Αυτή η σειρά είναι σημαντική και το πρώτο πράγμα που απαιτείται για αλλαγή σελίδας. Χρειάζονται κι άλλα, πολλά περισσότερα. Ας διαβάσουν ξανά τη συνέντευξη – εξομολόγηση του προέδρου του Α.Ο στο sporfm.gr οι έχοντες κι ας κάτσουν να σκεφτούν.

Να σκεφτούν καλά πως μπορούν να βοηθήσουν για να γίνει πιο εύκολη η κατάσταση στον Σύλλογο και πιο γρήγορη η απαλλαγή από το βάρος των χρεών. Όχι για τον Μιχαλαριά, αλλά για τον Παναθηναϊκό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x