Διονύσης Δεσύλλας

Κακός ο Παναθηναϊκός, αλλά και σφαγή από τον ανεκδιήγητο Παπαδόπουλο

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το νέο στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού, την έλλειψη ενέργειας του «τριφυλλιού» και την ΕΧΘΡΙΚΗ διαιτησία του Παπαδόπουλου που δεν είδε δυο καθαρά πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη στο νέο έτος και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Η «κοιλιά» της ομάδας δε λέει να λάβει τέλος, οι «πράσινοι» βρίσκονται σε κακό αγωνιστικό «φεγγάρι» και το θετικό αποτέλεσμα δεν έρχεται. Ξεκάθαρα, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια αγωνιστική κρίση, με τον Γιώργο Δώνη να καλείται να βρει τις λύσεις.

Στο ματς κόντρα στην ΑΕΛ όλα ξεκίνησαν ιδανικά για το «τριφύλλι». Πέναλτι στα πρώτα δευτερόλεπτα, αποβολή (σωστή) του Γκοϊγκοβιτς και γκολ από τον Μακέντα. Ο, τι πρέπει, δηλαδή, προκειμένου η ομάδα να ξεμπουκώσει και να βγάλει από πάνω της το άγχος που έχει κάνει την εμφάνισή του, λογικά, μετά και τα απανωτά άσχημα αποτελέσματα, αλλά και τον πρόσφατο αποκλεισμό στο Κύπελλο.

Μετά και τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Εμμανουηλίδη αμέσως μετά, τα… φώτα σβήνουν. Ο Παναθηναϊκός μπλοκάρει απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων, δεν μπορεί να γίνει απειλητικός και πληρώνει το ντεφορμάρισμα των ποδοσφαιριστών του. Με ένα παιχνίδι προβλέψιμο, χωρίς την απαιτούμενη κινητικότητα δίχως την μπάλα, με τα χαφ του να κινούνται σε ρηχά νερά, με πολύ παράλληλο ποδόσφαιρο, μη απειλητικό για την ΑΕΛ, η οποία ταμπουρώθηκε και δικαιώθηκε.

Σε μια φάση που δε… μύριζε γκολ, το λάθος του Μαυρομμάτη δίνει την ευκαιρία στον καλύτερο ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, τον Ντέλετιτς, να πάρει την μπάλα, να διανύσει πολλά μέτρα και να σκοράρει για να βάλει τα δύσκολα για το «τριφύλλι».

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει «απάντηση». Είχε ελάχιστες καλές φάσεις (κυριότερη το σουτ του Κουρμπέλη στις καθυστερήσεις που ανάγκασε τον Κρίστινσον σε εντυπωσιακή επέμβαση), οι αλλαγές Αλτμαν, Μουνιέ, Χατζηθεοδωρίδη δε βοήθησαν και… πάπαλα.

Για να έρθει, όμως, το νέο κακό αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό «βοήθησε» και ο διαιτητής Παπαδόπουλος. Δεν έχουμε καμία διάθεση για… διαιτητοκουβέντα, αλλά στο σημερινό παιχνίδι στο Ολυμπιακό στάδιο ο ρέφερι «σφάζει» την ομάδα του Γιώργου Δώνη και με τρόπο μυθικό! Δυο πεντακάθαρα πέναλτι δε δίνονται στους γηπεδούχους. Το πρώτο στο 50’ όταν ο Καρανίκας τραβάει το χέρι του Κουρμπέλη κοντά στη μικρή περιοχή, αλλά ο Παπαδόπουλος δείχνει να συνεχιστεί ο αγώνας. Το δεύτερο και ακόμη πιο… καραμπινάτο στο 87’ όταν ο Ζίζιτς τραβάει πρώτα από το χέρι και στη συνέχεια από τη φανέλα τον Μακέντα, ο οποίος είναι έτοιμος σε κενή εστία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, να δώσει το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό και κατά πάσα πιθανότητα τη νίκη.

Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι ο Παπαδόπουλος, όπως καταγγέλουν οι πράσινοι, έλεγε σε όλους μετά τη φάση του πέναλτι που δεν είδε ότι είχε δώσει φάουλ! Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, διότι, αν δείτε ξανά το πλάνο, έχει καταλογίσει άουτ, το οποίο εκτελείται από τον τερματοφύλακα… Τα παραπάνω λόγια είναι περιττά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x