Διονύσης Δεσύλλας

Κουτρου- be- loved

Οι φετινές εμφανίσεις του Γιώργου Κουτρουμπή στον Παναθηναϊκό δικαιώνουν απόλυτα τον Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος εξαρχής πίστεψε στον Ελληνα άσο. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Tου Διονύση Δεσύλλα

Ο Γιώργος Κουτρουμπής είναι από τους πλέον παρεξηγημένους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό την πρώτη χρονιά του Γιάννη Αναστασίου και παραμένει μέχρι σήμερα, ενώ είναι άγνωστο τι θα γίνει, τελικά, με την ανανέωση του συμβολαίου του.

Πλέον, με τον Αντρέα Στραματσόνι να τον πιστεύει πολύ, ο «Κούτρου» κάνει καταπληκτικές εμφανίσεις, είτε αν παίξει κεντρικός αμυντικός, είτε αμυντικός μέσος. Τα όσα έκανε, για παράδειγμα, στο Βίγκο, όπου ήταν συγκλονιστικός, αλλά και η γενικότερη φετινή του παρουσία, δικαιώνουν απόλυτα τον Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος, κόντρα στο ρεύμα, πίστεψε εξαρχής τον Ελληνα άσο.

Όταν ο Γκόρντον Σίλντενφελντ είχε αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που είχε δώσει, είχε αναφερθεί στον… πρώην παρτενέρ του. Μεταξύ άλλων είχε πει: «Είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει αυτή η ομάδα, αλλά είναι μαλ...ς. Έτσι όπως στο λέω. Είναι το μεγαλύτερο ταλέντο, αλλά θα πρέπει να αλλάξει το μυαλό του, να συγκεντρωθεί στη δουλειά. Και το λέω έτσι, επειδή τον εκτιμώ πολύ... όταν το κάνει αυτό, θα γίνει μεγάλος παίκτης. Κανείς σας, ούτε ο ίδιος δεν έχει καταλάβει πόσο καλός παίκτης είναι».

Αυτή είναι ή, αν θέλετε, ήταν η μεγαλύτερη αλήθεια για τον Κουτρουμπή. Τέτοιο αμυντικό, με ψηλό κορμί και ταυτόχρονα καλή τεχνική κατάρτιση και πάσα στα 10 μέτρα, αλλά και με τη δυνατότητα να παίζει ως αμυντικός μέσος, βοηθητικά πάντα, δύσκολα βρίσκεις στην πιάτσα.

Ο Κουτρουμπής, μέσω της δουλειάς του, γίνεται όλο και καλύτερος και σ’ αυτό, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο Στραματσόνι, που μίλησε μαζί του, του εξήγησε τι θέλει και τι ζητάει απ’ αυτόν και, κατά κάποιον τρόπο, του έβαλε… το μυαλό στο κεφάλι! Πλέον, ο Γιώργος είναι πιο ώριμος, ποδοσφαιρικά, κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Εχοντας, μάλιστα, δίπλα του δυο αμυντικούς πρώτης κλάσης όπως τον Μολέδο και τον Σάμπα, απελευθερώνεται, αλλά και μαθαίνει εξτρά πράγματα.

Ο μοναδικός Ελληνας που μπορεί να παίζει στην ενδεκάδα του «τριφυλλιού» αυτή τη στιγμή, διανύει τις καλύτερες του μέρες στην ομάδα. Φέτος, έχει παίξει σε 8 παιχνίδια, 6 στην Ευρώπη και δυο στην Ελλάδα. Αν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, σύντομα θα περάσει και τις πόρτες της Εθνικής ομάδας. Το αξίζει. Αρκεί, να έχει διαρκώς το κεφάλι κατεβασμένο και να δουλεύει καθημερινά. Να χύνει κιλά ιδρώτα για να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο και να γίνεται καλύτερος, βελτιώνοντας τις αδυναμίες του. Στο χέρι του είναι να το κάνει. Κι έτσι, θα καταλάβει κι ο ίδιος, αν δεν το έχει κάνει ήδη, το ταλέντο που έχει, επιβεβαιώνοντας τον Σίλντεφελντ και τα όσα είχε πει…

Υ.Γ: Κάποια στιγμή θα πρέπει και ο νεαρός Ευαγγέλου να πάρει την ευκαιρία του. Για το ταλέντο του ακούγονται πολλά, αλλά δυστυχώς δεν τον έχουμε δει ακόμα να αγωνίζεται. Και είναι κρίμα, ειδικά με την κακή εικόνα που δείχνει ο Ιβανόφ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x