Διονύσης Δεσύλλας

Μεγάλο αουτσάιντερ ο Παναθηναϊκός, αλλά...

Με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο αουτσάιντερ στο σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ποιος είπε, όμως, ότι είναι ξεγραμμένος; Του Δ. Δεσύλλα.

Του Διονύση Δεσύλλα


Φτάσαμε στη μεγάλη μέρα του ντέρμπι, λοιπόν. Στην ημέρα της μητέρας των μαχών του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στη special day για κάθε ποδοσφαιρόφιλο στη χώρα μας, ειδικά για τους οπαδούς των δυο σημερινών αντιπάλων. Πότε καμία άλλη μέρα του χρόνου δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή στην οποία διεξάγεται το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Η αγωνία, το "όμορφο" άγχος, οι νευρικές κινήσεις και αυτός ο... κόμπος στο στομάχι, είναι όλα όσα αισθάνονται τούτη τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις αράδες του κειμένου, οι φίλοι των δυο ομάδων.

Το ντέρμπι σήμερα έχει ξεκάθαρο φαβορί. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τον Ολυμπιακό. Οχι γιατί η ομάδα του Πάουλο Μπέντο "θαμπώνει" με το ποδόσφαιρο που παίζει ή έχει ένα σούπερ - αχτύπητο σύνολο. Ισα ίσα που φέτος, οι ερυθρόλευκοι παρουσιάζονται πιο αποδυναμωμένοι ή πιο διαφορετικοί από ποτέ άλλοτε τα τελευταία πέντε χρόνια. Είναι, όμως, τέτοια η συγκυρία, που ευνοεί πάρα πολύ τους γηπεδούχους.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από ένα "βαρύ" 0-3 στη Λεωφόρο από τη Σταντάρ Λιέγης και με μια κερκίδα να αποδοκιμάζει και να ζητάει πάση θυσία νίκη επί του Ολυμπιακού. Είχε την ατυχία να χάσει το μεγάλο του "όπλο" τον Μάρκους Μπεργκ, σε μια περίοδο που του ήταν υπεραπαραίτητος. Αντιθέτως, θα έχει ξανά στη διάθεσή του, αλλά ύστερα από μεγάλη απουσία, κομβικούς ποδοσφαιριστές όπως ο Ζέκα και ο Λεντέσμα. Φρέσκους, καθώς δεν έχουν ματς στα πόδια του, αλλά χωρίς ρυθμό. Το τελευταίο χρειάζεται, όταν μιλάμε για μεγάλα παιχνίδια και ιδιαίτερα ντέρμπι με τον βασικό σου αντίπαλο.

Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι οι "πράσινοι" πηγαίνουν σε ένα ακόμη τέτοιο ματς, με την πλάτη στον τοίχο, καθώς δεν στοχεύουν σε τίποτε άλλο πλην της κατάκτησης των τριών βαθμών λόγω του -4 στο οποίο βρίσκονται, τότε καταλαβαίνουμε γιατί, θεωρητικά πάντα, δεν μπορούμε να βάλουμε τη "στάμπα" του φαβορί στην ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι. Το αντίθετο...

Ο Ιταλός δοκίμασε χθες αρκετά σχήματα στην προπόνηση, κάνοντας, μάλιστα, την έκπληξη βάζοντας τον Ρινάλντι στην κορυφή. Κι αυτό γιατί ο Λέτο, έχει κάποιες μικροενοχλήσεις. Αφησε, επίσης, εκτός ενδεκάδας τον Λεντέσμα και παρέταξε μια ενδεκάδα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, όπως κάνει στα περισσότερα παιχνίδια. Τίποτε απ' αυτά, όμως, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Ας περιμένουμε για να μάθουμε τα τελικά πλάνα του "Στράμα", ο οποίος θα ζητήσει στη σημερινή του ομιλία από τους παίκτες του, να βγάλουν όλο τους το πάθος και την ψυχή στο σημερινό ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν,πηγαίνει με την πλάτη στον τοίχο στο ντέρμπι. Πηγαίνει με εξτρά πίεση σε σχέση με τον αντίπαλό του και με μοναδικό στόχο τη νίκη απόψε. Τίποτε άλλο πλην του "διπλού" δεν είναι αποδεκτό. Φαβορί οι "πράσινοι", όπως αναφέραμε και παραπάνω, δεν είναι, προβλήματα έχουν και, κατά κάποιον τρόπο μπορούμε να πούμε ότι το... θηρίο είναι πληγωμένο. Δεν πρεπει, όμως, αυτό το... θηρίο να το ξεγράψει κανείς. Διότι είναι τόσο ιδιαίτερα αυτά τα παιχνίδια και είναι τόσο μεγάλες οι ομάδες που θα κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο σήμερα, που κάθε πρόβλεψη μπορεί να πέσει στο κενό και να εκθέσει ακόμη και τον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό αναλυτή. Υπομονή και όλα θα φανούν σε λίγες ωρες στον αγωνιστικό χώρο του "Γ. Καραϊσκάκης". Καλό ντέρμπι...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x