Διονύσης Δεσύλλας

Να επιστρέψει η ποδοσφαιρική λογική με «Λύμπε» - Ουζουνίδη

Εφτασε η ώρα ο Παναθηναϊκός να γίνει κανονική ομάδα σε όλα τα επίπεδα, αρκεί να ξαναδούμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και την επιστροφή της ποδοσφαιρικής λογικής. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος κέρδισε τη «μάχη» από τον Κώστα Αντωνίου και θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού. Σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη, με τα «χαστούκια» να διαδέχονται το ένα το άλλο και με το «τριφύλλι» να προσπαθεί – ξανά – να κάνει μια νέα αρχή, ο «άφθαρτος» και ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο, Λυμπερόπουλος, καλείται να επιδείξει έργο και να ξανακάνει τον Παναθηναϊκό μια ομάδα που θα βασίζεται σε συγκεκριμένο πλάνο «ποδοσφαιρικής ανάπτυξης», σε μια ποδοσφαιρική λογική που έχει «εξαφανιστεί» από το κλαμπ από την εποχή Αναστασίου – Νταμπίζα.

Από τότε, οι «πράσινοι» είχαν απλά κάποιες εκλάμψεις, με αποκορύφωμα τη φετινή χρονιά. Μια χρονιά στην οποία δαπανήθηκαν πολλά χρήματα, έγιναν όλα τα χατίρια του Αντρέα Στραματσόνι, αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές καλοί, κανονικοί αν θέλετε, αλλά μέχρι εκεί.

Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο, με εξαίρεση τον στόχο της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League, η ομάδα ήταν στα χαμένα, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με το «βαρύ» όνομα που κουβαλάει «κάηκε» και από τεχνικός διευθυντής έγινε… βοηθός του προπονητή, η διοίκηση έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Όλα αυτά οδήγησαν στην κατάσταση που όλοι γνωρίζουμε και την αναγκαιότητα αρκετών αλλαγών.

Με Λυμπερόπουλο – Ουζουνίδη το μεγάλο ζητούμενο είναι ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει ξανά σε μια διαδικασία «λειτουργίας» ποδοσφαιρικής ομάδας. Με συγκεκριμένους ρόλους, συγκεκριμένο σχέδιο – όραμα και με μια χάραξη πορείας που θα επιτρέψει στον σύλλογο να δει καλύτερες μέρες. Με «όπλο» τη «δίψα» αυτών των δυο ποδοσφαιρανθρώπων και το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή μιλάμε για τους ανθρώπους που ξέρουν όσο λίγοι στην ομάδα το ποδόσφαιρο, τη σωστή νοοτροπία και την καθημερινή «ζωή» του κλαμπ, ο Παναθηναϊκός καλείται να λειτουργήσει ξανά ως ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό σωματείο.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος έχει πολλή δουλειά μπροστά του. Αλλον Παναθηναϊκό είχε αφήσει πριν από 13 χρόνια και σε άλλον Παναθηναϊκό επιστρέφει τώρα. Άλλες εποχές, άλλες νοοτροπίες, άλλα χρήματα, άλλες καταστάσεις. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει ο ίδιος να αντιληφθεί επακριβώς τι συμβαίνει στο «τριφύλλι».

Και σιγά – σιγά, μαζί με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, να αρχίζουν να αλλάζουν τα κακώς κείμενα, να βάζουν τη δική τους σφραγίδα και να «ποτίσουν» τον Παναθηναϊκό με μια νέα διαφορετική λογική. Που θα βασίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε ποδοσφαιρικά πλαίσια και μόνο. Αν σε πρώτη φάση, καταφέρουν να «περάσουν» αυτό, σε συνδυασμό με τη χάραξη σχεδίου προς μια κατεύθυνση με συγκεκριμένες συντεταγμένες, τότε όλοι θα είναι αισιόδοξοι για καλύτερες μέρες και για τη δημιουργία ενός μεγάλου Παναθηναϊκού.

Υ.Γ: Σε πρώτη φάση ο Λυμπερόπουλος αναλαμβάνει το δύσκολο κομμάτι των αποδεσμεύσεων. Ο Ουζουνίδης εξήγησε στον «Λύμπε» ότι δεν υπολογίζει Ιβανόφ, Σάμπα, Γουακάσο, Ιμπάρμπο, Ρινάλντι, Λεντέσμα και ο νέος τεχνικός διευθυντής στρώνεται στη δουλειά για να βρει τη φόρμουλα της απεμπλοκής από τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές.

Σε ό, τι έχει να κάνει με τις μεταγραφές, δεν αλλάζει κάτι απ’ αυτά που ξέρουμε: Αμυντικός χαφ, δεκάρι, ακραίος και επιθετικός είναι οι προτεραιότητες της ομάδας, με τον «Λύμπε» να επιθυμεί ένα πλάνο ελληνοποίησης της ομάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x