Διονύσης Δεσύλλας

Νίνης, όπως… Μπεργκ!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για την επιστροφή του Σωτήρη Νίνη στον Παναθηναϊκό και την… ανάσταση που θέλει τόσο ο παίκτης, όσο και η ομάδα.

Σωτήρης Νίνης, λοιπόν! Με καθυστέρηση κάποιων μηνών, η επιστροφή του 24χρονου στον Παναθηναϊκό είναι γεγονός, είδηση την οποία διαβάσατε πρώτα στη SportDay και η οποία επιβεβαιώθηκε σήμερα. Ο νεαρός ετοιμάζεται να φορέσει και πάλι τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας και να γυρίσει σε παλιά, γνώριμα γι’ αυτόν, λημέρια.

Στο άκουσμα της είδησης, οι αντιδράσεις από φίλους της ομάδας είναι πολλές και διαφορετικές. Αλλοι χαίρονται και άλλοι θεωρούν τη μεταγραφή πισωγύρισμα, θεωρώντας τον ποδοσφαιριστή «καμένο». Βλέπετε, ο τελευταίος χρόνος στην καριέρα του ήταν τέτοιος που δίνει τέτοια δικαιώματα σε μερίδα του κόσμου. Εγώ, από την άλλη, θα πω ότι τέτοια ταμπέλα δεν μπορείς να βάλεις σε κάποιον που βρίσκεται σε τόσο μικρή, ποδοσφαιρικά, ηλικία και με δεδομένη την ποιότητά του.

Η μεταγραφή του Νίνη μπορεί να χαρακτηριστεί στοίχημα. Στοίχημα μεγάλο και διπλό. Και για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για τον ίδιο τον Σωτήρη.
Οι «πράσινοι» ποντάρουν σε δυο πράγματα. Στο γεγονός ότι μιλάμε για έναν πολύ ποιοτικό παίκτη (σ.σ. συμπληρωματικά, πρόκειται για ποδοσφαιριστή που ξέρει την ομάδα πολύ καλά κι αυτό είναι στα συν), αλλά και στη «δίψα» για restart που έχει ο ίδιος. Προσθέστε σ’ αυτά, τις όχι μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις του.

Το ότι ο Νίνης είναι από… σπάνια ποδοσφαιρική πάστα, το ξέρουμε όλοι μας. Κι αυτό είναι θετικό γιατί ο Παναθηναϊκός αναζητά με αγωνία ποιότητα στο ρόστερ του. Στο πρόσωπο ή καλύτερα στα… πόδια του 24χρονου, μπορεί να τη βρει. Το θέμα είναι κατά πόσο ο νεαρός θα επιστρέψει για τα καλά, μετά το τελευταίο έτος, το οποίο ήταν κακό για τον ίδιο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει χωρίς ομάδα και να κάνει ατομικές προπονήσεις για να διατηρείται σε ένα επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Όλα είναι στο χέρι του Νίνη. Δικό του θέμα, δικός του σκοπός, είναι να σκύψει το κεφάλι, να δουλέψει με τη μέθοδο Αναστασίου – Ρούτερ, να μπολιαστεί στη νέα Παναθηναϊκή πραγματικότητα και να βγάλει στο χορτάρι αυτά που ξέρει. Τα οποία, φυσικά, είναι πολλά, αλλά δεν αρκούν από μόνα τους. Αν το στοίχημα βγει και μέσω της δουλειάς ο Νίνης επιστρέψει, τότε και ο ίδιος και το «τριφύλλι» έχουν να κερδίσουν πολλά. Πάρα πολλά… Να θυμίσω, απλώς, ότι με τέτοια δουλειά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να… αναστήσει έναν ακόμη ποιοτικό ποδοσφαιριστή, που ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Τον Μάρκους Μπεργκ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x