Διονύσης Δεσύλλας

Ο Δώνης ωριμάζει τους μικρούς κι ο Παναθηναϊκός προελαύνει!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το 3Χ3 του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και τα… πράσινα μωρά που ωριμάζουν μέσω της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στο Κορωπί.

Tου Διονύση Δεσύλλα

Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Όχι πολύ, αλλά λίγους μήνες πριν και συγκεκριμένα το καλοκαίρι. Όταν όλος ο κόσμος ήταν όχι απλά μαζεμένος, αλλά και απογοητευμένος με τον Παναθηναϊκό. Τα όσα έγιναν διοικητικά, αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα δεν μπορούσε να κάνει μεταγραφές, έκαναν την πλειοψηφία των φιλάθλων να είναι μαγκωμένη, κενή. Ο Γιώργος Δώνης, κόντρα σε όλους και όλα, τόνιζε συνεχώς κάτι που έκανε πολλούς να απορούν. «Εμείς τη δουλειά μας και να ξέρετε ότι δουλεύουμε ως μεγάλη ομάδα. Τα υπόλοιπα με τον καιρό και στο γήπεδο», ήταν μια από τις ατάκες του προπονητή του «τριφυλλιού», ο οποίος «στράβωνε» (με κομψό τρόπο) με όλους όσοι απαξίωναν το νεανικό ρόστερ, δίχως επιχειρήματα, αλλά με μοναδικό γνώμονα την απογοήτευση που είχαν νιώσει για όλα όσα συνέβαιναν στον Παναθηναϊκό.

Ερχόμαστε στο «σήμερα». Ένα «σήμερα» που λέει ότι ο Παναθηναϊκός προελαύνει στο πρωτάθλημα με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, με εξαιρετικές εμφανίσεις αν εξαιρέσουμε ένα ημίχρονο με τη Λαμία, με αξιοζήλευτους αριθμούς (7 γκολ υπέρ, 2 κατά) και το κυριότερο με προσδοκίες για πολλά καλύτερα πράγματα στο μέλλον, αν συνεχιστεί η ίδια δουλειά και φυσικά αν αλλάξει η διοίκηση που θα δώσει μια περισσότερη άνεση από του χρόνου για επιστροφή στην Παναθηναϊκή κανονικότητα.

Η εμφάνιση στη Λάρισα και η νέα νίκη ήταν εξαιρετική. Οι «πράσινοι» που ξεκίνησαν με 4-3-3 και στη συνέχεια έπαιξαν με 4-2-3-1 και προς το τέλος με τριάδα στην άμυνα ήταν σχεδόν αλάνθαστοι στο τακτικό τους κομμάτι. Έκλεισαν όλα τα ατού των γηπεδούχων, δεν ένιωσαν επιθετικά τον αντίπαλο σχεδόν ποτέ ουσιαστικά- αν εξαιρέσουμε ένα μικρό διάστημα μετά το 2-1- και με γρήγορη κυκλοφορία έβγαιναν μπροστά για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Σκόραραν δυο πολύ ωραία γκολ με τον Γιόχανσον, ένα με πέναλτι από τον εντυπωσιακό φέτος Χατζηγιοβάνη, και αν δε γινόταν το λάθος από τον Μαυρομάτη (λάθος απειρίας, αλλά μην πέσουμε να φάμε το παιδί που έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και έχει όλα τα προσόντα για να γίνει ένας εξαιρετικός αριστεροπόδαρος στόπερ), τώρα θα μιλούσαμε για μια… χαλαρή βόλτα από τον θεσσαλικό κάμπο για τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» δείχνουν στοιχεία καλοδουλεμένης ομάδας και παρά το γεγονός ότι πολλή ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ δεν υπάρχει, η δουλειά που γίνεται από τον Γιώργο Δώνη είναι αξιοζήλευτη. Ο Ελληνας τεχνικός κάνει πράξη όσα έλεγε το καλοκαίρι. Δημιουργεί ένα πολύ καλό σύνολο από νεαρά παιδιά, κατά πλειοψηφία, τα οποία ωριμάζει ποδοσφαιρικά και όχι μόνο- «φτιάχνει» έναν Παναθηναϊκό από την αρχή. Έναν Παναθηναϊκό εξαιρετικό τακτικά, έναν Παναθηναϊκό τετράγωνο που όσο περνάει ο καιρός «ψήνεται» και βελτιώνεται. Άλλωστε, το έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη: Ο στόχος είναι διπλός. Οσο το δυνατόν ψηλότερα φέτος στη βαθμολογία, αλλά και δημιουργία βάσης για τα επόμενα χρόνια με ποδοσφαιριστές νέους που θα αποτελέσουν ένα μικρό κορμό για τον Παναθηναϊκό του μέλλοντος!

Η νίκη στη Λάρισα έχει πολλαπλά κέρδη για το τριφύλλι. Εκτός από το 3Χ3, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να προελαύνει και έχει στη συνέχεια δυο εντός έδρας παιχνίδια με Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι δεδομένο ότι την επόμενη εβδομάδα το ΟΑΚΑ θα έχει πάνω από 20.000 κόσμου, που ενθουσιάζεται με αυτό που βλέπει από τους παίκτες του Γιώργου Δώνη. Είναι δεδομένο, επίσης, ότι έχουμε πολλά ενδιαφέροντα και όμορφα να δούμε στη συνέχεια από τον φετινό Παναθηναϊκό. Προς το παρόν, χαμηλά η μπάλα και όπως τονίζει ο κόουτς των «πράσινων»: Κάθε ματς και ένας τελικός…».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x