Διονύσης Δεσύλλας

Ο ελκυστικός και σοβαρός Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον πολύ καλό Παναθηναϊκο του τελευταίου διαστήματος και τη σφραγίδα του Γιώργου Δώνη στην ομάδα.

*Ο Παναθηναϊκός πέρασε και από τη Λάρισα, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο αυτή την τριάδα παιχνιδιών (Ξάνθη, Ατρόμητος, ΑΕΛ) πριν από τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Με νίκες, με πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο, με μηδέν παθητικό και με σωστή νοοτροπία. Οι "πράσινοι" βρίσκονται σε μια συνεχόμενη ανοδική πορεία, γεγονός που τους γεμίζει με αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας και που δείχνει ότι αυτή η ομάδα με προσεκτικές κινήσεις και σωστές "πινελιές" είναι ικανή για ακόμη καλύτερα πράγματα.

*Το "τριφύλλι" πήρε μια άξια νίκη χθες στον θεσσαλικό κάμπο. Μπορεί ο κ. Κούγιας να... νοστάλγησε την παράγκα, μπορεί να θέλησε να δείξει με το show που έκανε ότι η ΑΕΛ αδικήθηκε, αλλά μόνο έτσι δεν είναι τα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε παίζοντας από την αρχή ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και επιβολής, πήρε τρία πέναλτι, τα οποία έπρεπε να δοθούν και κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να είδε διαιτητικά λάθη ή πιθανή εύνοια χθες. Θα πρέπει να το τονίσουμε για μια ακόμη φορά, αν και είναι αυτονόητο: Και... 5 πέναλτι να σου δώσει ένας διαιτητής σε μια αναμέτρηση, αν οι φάσεις αποτελούν παραβάσεις που οδηγούν στην εσχάτη των ποινών, τότε καλώς να στα δώσει. Τόσο απλά, δίχως άλλη επεξήγηση.

*Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος από τη γηπεδούχο ομάδα, κερδίζοντας από την αρχή τη μάχη του κέντρου, έχοντας στη διάθεσή του έναν ορεξάτο Νάγκι και έναν Ζαχίντ που πραγματοποίησε μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση. Ο Νορβηγός άσος είναι ποδοσφαιριστής με ποιότητα και το αποδεικνύει συνεχώς. Τέτοιοι παίκτες είναι απ' αυτούς που σε κάνουν να θες να πηγαίνεις στο γήπεδο για να χαρείς την ομορφιά του δημιουργικού ποδοσφαίρου. Θα έχει ενδιαφέρον, αν μη τι άλλο, να δούμε τι θα μπορέσει να κάνει το τριφύλλι το καλοκαίρι με την περίπτωσή του και αν θα είνα σε θέση να πληρώσει τη ρήτρα στον ΑΠΟΕΛ για να τον κρατήσει. Η μεσαία γραμμή Κουρμπέλη - Δώνη νίκησε κατά κράτος την αντίπαλη και το "τριφύλλι" κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το πέναλτι του Χατζηγιοβάνη. Θα μπορούσε να πάρει με ευκολία "αέρα" δυο τερμάτων, αν ο "Χάτζη" δεν έχανε το δεύτερο.

*Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός δεν είχε τη σταθερότητα και τη διάρκεια του πρώτου μέρος, σε ό, τι αφορά, κυρίως, τη δημιουργία. Δημιούργησε, βέβαια, ευκαιρίες, αλλά σταδιακά έχανε και την ενέργειά του, με αποτέλεσμα η ΑΕΛ να πιέζει, να ανεβάζει στροφές, να του βάζει δύσκολα, αλλά να μην απειλεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτό το "κακό" διάστημα της ομάδας του Γιώργου Δώνη, οι γηπεδούχοι έκαναν μόλις μια ευκαιρία με κεφαλιά του Παπάζογλου. Ποτέ, άλλοτε, δεν απείλησαν ουσιαστικά. Με το τρίτο πέναλτι που κέρδισε ο Ανουάρ, ο οποίος έκανε ξανά εξαιρετική δουλειά με πολλά τρεξίματα, σωστό κράτημα της μπάλας και καλύψεις στη μεσαία γραμμή όταν πέρασε ως αλλαγή, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τη δουλειά του και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα σε μια ακόμη νίκη, με καλή εμφάνιση και κυρίως σοβαρή.

* Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να ανεβαίνει. Παίρνει νίκες, χτίζει σερί, ανεβάζει στα ύψη την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση και η ομάδα δεν έχει καμία μα καμία σχέση με αυτό που βλέπαμε στις αρχές της σεζόν. Το τριφύλλι μέσω της σκληρής δουλειάς καθημερινά προοδεύει, οι δυο μεταγραφές που έχει κάνει μέχρι τώρα τον έχουν βοηθήσει και ο Γιώργος Δώνης παρουσιάζει ένα υπέροχο σύνολο που παρατάσσεται σε κάθε αναμέτρηση με σοβαρότητα, με σωστό πνεύμα και νοοτροπία και στο τέλος παίρνει αυτό που θέλει. Αυτά τα τελευταία είναι τα σημαντικότερα για μια μεγάλη ομάδα, η οποία είναι αναγκασμένη να πρωταγωνιστεί, ανεξάρτητα σε ποια κατάσταση βρίσκεται. Στην παρούσα φάση, βέβαια, το τριφύλλι έχει ως στόχο να είναι ανταγωνιστικό στους μεγαλους. Άλλωστε, στη ζωή πρώτα περπατάς και μετά τρέχεις. Αν αυτή η πολύ σοβαρή δουλειά που γίνεται από τον Γιώργο Δώνη, τους συνεργάτες του, τον Τσάβι Ρόκα, τα ικανά στελέχη της ΠΑΕ, συνεχιστεί και αν από τη διοίκηση δεν επαναληφθούν τα όσα παρανοϊκά ζήσαμε, τότε οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά. Μέχρι τότε, χαμηλά η μπάλα και συνέχεια με ταπεινότητα. Ο Παναθηναϊκός κοιτάζει το ματς με τον ΠΑΟΚ, ως αουτσάιντερ και τίποτε παραπάνω...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x